Sayfa 368/885 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468868 ... SonSon
Arama sonucu : 7073 madde; 2,937 - 2,944 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by Volkanika Yazıyı Oku
    Bu ikisi önemli risklerden. Avrupa da durgunluk kaçınılmaz gelecek ama Vesbe bu pazarın daha çok küçük bir kısmına penetre etmiş. Daralmanın etkisi bize fiyat avantajı getirerek penetrasyonu artıracaktır görüşündeyim. Vesbe daha bu pazarda bebek. Gelişmiş ülkelerden bahsediyorsak adamlar kısa sürede her şeylerini yenileyen tüketim toplumu. Dünyanın Çin den sonra en ucuz iş gücü de Vesbe'de. Diğer demir çelik girdi kalemleri rakipleriyle aynı...

Diğer risk bence daha fazla. Yani zorlu nun diğer şirketlerinin batışının vesbe ye olumsuz etkileri. Ancak bu risk her an büyük bir satış haberiyle vesbe lehine dönebilir. Bence patron, ANZ çok zeki ve cevval. Krizdi fırtınaydı neydi farketmez çıkışı bulur, gemiyi limana getirir. Baksana bulduğu tahtacıya, 10 lot için atmadığı takla kalmıyor.

İşin özü bence şu. Vesbe henüz 2014-18 arasındaki 200-300 milyon yıllık kar marjı bandında. Bu yıllık bilançoyla artık üst lige geçecek. Yani henüz bu gelişmeler fiyatına girmedi. Hele bir fiyat 30tl üstü olsun, sonra diyelim ki dostum bu bu riskler var, artık satalım mı...

Herkes kendi bildiğini yapar, yapmalı. Başkasının dediğiyle gaza gelen neyde başarılı olur ki borsada olsun.*
    Yatırım tavsiyesi değildir.
    Güzel yazı tebrik ederim.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. gurubun herhangi bir varlık satışı yapmadan devam edebileceğini zannetmiyorum.vestelin pil yatırımı.vestele düşen yatırım tutarı 2,5 milyar dolar.şu anki finansal durumuyla vestelin başa çıkabileceği iş değil.en iyi para edebilecek vesbe.

3.  Alıntı Originally Posted by rizeli28 Yazıyı Oku
    gurubun herhangi bir varlık satışı yapmadan devam edebileceğini zannetmiyorum.vestelin pil yatırımı.vestele düşen yatırım tutarı 2,5 milyar dolar.şu anki finansal durumuyla vestelin başa çıkabileceği iş değil.en iyi para edebilecek vesbe.
    Pil yatırımının olacağını düşünmüyorum. Hatta bu yönde dedikodular duyuyorum. Çoktan üzerine sünger çekilmiş gibi bir durum var
    Son düzenleme : alanzo; 05-01-2019 saat: 19:22.

4. twitter da ben dediydim diyen bi sürü garip gureba obo cu türedi. ulan anz su gül gibi hisseyi tuvalet kagidina cevirip bu adamaları konuşturuyonya Allah seni bildiği gibi yapsın.

5.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    bilanço okuması iyi olan bir arkadaş geçen senenin (veya ilk 9 aylıkta görünürmü)bilanço sunu baz alarak amortisman giderlerinin ne kadar olacağı hakkında bilgi verebilirmi. Bu önemli
    Geçen 3.çeyrekte Amortisman ve İtfa Gideri ile İlgili Düzeltmeler 110bin tl kadar verilmiş. Detayları aşağıda. Yine sn balıkadam da inceleyebilir.
    Zaten biz tüm cironun en kötü ihtimalle %12yi baz alarak da kar hesabını yapıyorsak amortisman da içindedir.

Sanırım Twitter da bir tahmine takıldınız.
    580 de gelse hoş, muhteşem kar. Ancak şahsi tahminim 800. Şurada 1 ay kaldı bilançoya.

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
    1 OCAK-30 EYLÜL 2018 VE 2017 ARA HESAP DÖNEMLERİNE AİT ÖZET NAKİT AKIM TABLOLARI
    (Tutarlar aksi belirtilmedikçe bin Türk Lirası (“TL”) olarak ifade edilmiştir.)
    İlişikteki dipnotlar ara dönem finansal tabloların ayrılmaz parçasını oluşturur.
    1 Ocak - 1 Ocak -
    30 Eylül 30 Eylül
    2018 2017
    İŞLETME FAALİYETLERİNDEN NAKİT AKIŞLARI 891.329 (4.258)
    Dönem Karı (Zararı) 463.625 209.488
    Sürdürülen Faaliyetlerden Dönem Karı (Zararı) 463.625 209.488
    Dönem Net Karı (Zararı) Mutabakatı ile İlgili Düzeltmeler 358.070 120.286
    Amortisman ve İtfa Gideri ile İlgili Düzeltmeler 11 118.126 80.168
    Değer Düşüklüğü (İptali) ile İlgili Düzeltmeler 2.600 73
    Stok Değer Düşüklüğü (İptali) ile İlgili Düzeltmeler 9 2.600 73
    Karşılıklar ile İlgili Düzeltmeler 7.609 7.097
    Çalışanlara Sağlanan Faydalara İlişkin Karşılıklar (İptali) ile
    İlgili Düzeltmeler 15 6.982 7.097
    Dava ve/veya Ceza Karşılıkları (İptali) ile İlgili
    Düzeltmeler 13 627 -
    Faiz (Gelirleri) ve Giderleri ile İlgili Düzeltmeler (32.424) 19.124
    Faiz Gelirleri ile İlgili Düzeltmeler 22 (71.261) (16.251)
    Faiz Giderleri ile İlgili Düzeltmeler 22 38.837 35.375
    225.661 39.245
    48.640 (28.954)
    Türev Finansal Araçların Gerçeğe Uygun Değer Kayıpları
    (Kazançları) ile İlgili Düzeltmeler 48.640 (28.954)
    Vergi (Geliri) Gideri ile İlgili Düzeltmeler (5.612) 7.500
    (844) (377)
    Maddi Duran Varlıkların Elden Çıkarılmasından Kaynaklanan
    Kayıplar (Kazançlar) ile İlgili Düzeltmeler (844) (377)
    Kar (Zarar) Mutabakatı ile İlgili Diğer Düzeltmeler 4 (5.686) (3.590)
    Tüm yorumlarım hayali, rakamlarım farazi, lafügüzaf, örnek filandır.
    Asla yatırım tavsiyesi değildir, her koyun kendi bacağından asılır.

6.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Pil yatırımının olacağını düşünmüyorum. Hatta bu yönde dedikodular duyuyorum. Çoktan üzerine sünger çekilmiş gibi bir durum var
    google a vestel pil yatırımı diye yazmaktan acizsiniz ama buraya yazıma yorumunuzu döktürmeye üşenmemişsiniz.

7.  Alıntı Originally Posted by rizeli28 Yazıyı Oku
    google a vestel pil yatırımı diye yazmaktan acizsiniz ama buraya yazıma yorumunuzu döktürmeye üşenmemişsiniz.
    hocam arızalımısın, vestel de arkadaşım var sordum. pil mil yatırımı yok , kalmadı dedi. senin gibi google layıp birşey yazmıyorum. sana şöyle bir bilgi vereyim. 2008-2009 da insansız hava aracı yapıyoz diye ortalığı birbirine kattılar. borsada bir cok insanın canını yaktılar. halbuki o iş o kadar ciddiyetsiz bir iştiki sonuç alınmayacağı baştan belli idi. kenan evren küçük sanayi sitesinde torna tesviyecilere iha yaptırmaya çalıştılar. bu salaklar yüzünden işi bayraktar aldı götürdü. ama onlarda borsa da vurgun yaptılar.
    senelerce gazetecilere yalan haber yaptırıp amerikaya tv satısına bu yıl baslıyoruz diye insanları kandırdılar

8. Zorlu ailesi meta nikelde şapa oturdu. orada bir 500-600 milyon dolar yediler , sonuçları istedikleri gibi olmadı , olmamış . ( şüpheci nin zorlu-vestel grup analizlerini okuyunuz) . Nikelin kullanım alanı pazlanmaz çelik üretiminde %70 , pil üretiminde yalnızca %3. pil olayı benim anladığım, zorlunun meta nikel de batırdığı paranın bir kısmını vestel e yüklemek için yazdığı bir senaryo gibi. zira 250 milyon dolara meta nikelin % 50 sini bu sayede vestel e sattı ( ederi 100 milyon tl değil) . zorlu nun şu anda en iyi giden işi beyaz eşya , tv de dovizin artmasından dolayı karlı hale gelmeye başladı. telefon sallantıda , enerji maden tam bir batak

Sayfa 368/885 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468868 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •