Hafta içi bakabilirim.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hafta içi bakabilirim.
Yok şimdi satmayacaklar zaten, örneğin ben 11.20 maliyetle ekstra 7000 lot aldım . bunu haftaya 11.50-60 a gelirse 7000 olarak değil 10 bin lot olarak satabilirim. sonuç olarak patron 12 ve üzeri alabileceği lottan fazlasını 11.50 civarından toplayacak. Burada emeklilik fonu güme gidiyor giibi gözüksede 13-14-15 lere devam edecek bir fiyatlamada onlarda istedikleri karı ( zararrı kompanze ederek) elde edecekler.
![]()
Öyle güldüm ki evdekiler sordu, nasıl anlatayım... Hayır böyle ciddi bir konuda bağladığın yer hepsi hizmetçiyi düdüklüyor.
Ne yazık ki aynen öyle.
Balıkadam görüyor musun nasıl profesyonel bunlar. Geçen cevap verecekken konu kaydı.
Bilmediklerinden mi çakallık mı siz karar verin.
Diğer bir ortak demiş ki, vadesi bugün belki... soralım. Sizin 3 ocak ta çıkmanız gereken parayı böyle bir dip günde mi çıkarsın yoksa bilanço sonrası mis gibi 12-13 tl den mi çıkarsın? 30 milyon civarı hacim oldu o gün. Sığ senette yüklü mal nasıl çıkılır...
Bu bes yöneten profesyoneller "selling into strenght" diye bir satış taktiği duymadılar mı! ?
Bizim sorunumuz iyi ekonomist yetiştirmek mi, ahlaklı insan yetiştirmek mi?!
Herkes kendi bildiğini yapar, yapmalı. Başkasının dediğiyle gaza gelen neyde başarılı olur ki borsada olsun.*
Yatırım tavsiyesi değildir.
Herkes kendi bildiğini yapar, yapmalı. Başkasının dediğiyle gaza gelen neyde başarılı olur ki borsada olsun.
Aynen öyle. Tahta yapıcı dantel gibi çizdi obo yu, küçük gaza gelip satsaydı direk uzardı.
Bunu küçük yatırımcıya anlatmak zor. Orda burda ben bilmiştim yazmak kolay. Kaç defa dedik, işte meydan. Madem OBO, madem düşecek sat açığa, al alttan. Para düşüşte kazanılır, amma bu iş klavye tuşlamaya benzemez.
Cephane olayında ben de aynı, ekrana bakınca böyle oluyor galiba. Can sıkıntısından bin lot işlem yapiim derken 2-3 binlik yapınca cephane mi dayanır.
Tüm yorumlarım hayali, rakamlarım farazi, lafügüzaf, örnek filandır.
Asla yatırım tavsiyesi değildir, her koyun kendi bacağından asılır.
Görüyorum dostum görüyorum.
Ne diyelim ki. Sonuçta herkes kendi çıkarı için işlem yapmakta bu borsada. Ama ne kadar ahlâkî orası tartışılır.
Bize düşen doğru hisseyi bulup sabırla beklemek. Ben şahsım adına şimdilik doğru hissede olduğumuzu düşünüyorum.
Şimdilik diyorum çünkü bu hissede iki tane beni ihtiyatlı durmaya iten durum var.
1. si Avrupa kıtasinda yaşanabilicek bir durgunluk.
2. si ise diğer grup şirketlerine verilen kefaletler nedeniyle o şirketlerin yaşanabilecekleri bir borç ödeyememe sonucu durumun vesbe yi etkilemesidir.
Umarim iki durumda yaşanmaz ve seneye 1 milyar kar sınırını aşarız.
Bu ikisi önemli risklerden. Avrupa da durgunluk kaçınılmaz gelecek ama Vesbe bu pazarın daha çok küçük bir kısmına penetre etmiş. Daralmanın etkisi bize fiyat avantajı getirerek penetrasyonu artıracaktır görüşündeyim. Vesbe daha bu pazarda bebek. Gelişmiş ülkelerden bahsediyorsak adamlar kısa sürede her şeylerini yenileyen tüketim toplumu. Dünyanın Çin den sonra en ucuz iş gücü de Vesbe'de. Diğer demir çelik girdi kalemleri rakipleriyle aynı...
Diğer risk bence daha fazla. Yani zorlu nun diğer şirketlerinin batışının vesbe ye olumsuz etkileri. Ancak bu risk her an büyük bir satış haberiyle vesbe lehine dönebilir. Bence patron, ANZ çok zeki ve cevval. Krizdi fırtınaydı neydi farketmez çıkışı bulur, gemiyi limana getirir. Baksana bulduğu tahtacıya, 10 lot için atmadığı takla kalmıyor.
İşin özü bence şu. Vesbe henüz 2014-18 arasındaki 200-300 milyon yıllık kar marjı bandında. Bu yıllık bilançoyla artık üst lige geçecek. Yani henüz bu gelişmeler fiyatına girmedi. Hele bir fiyat 30tl üstü olsun, sonra diyelim ki dostum bu bu riskler var, artık satalım mı...
Herkes kendi bildiğini yapar, yapmalı. Başkasının dediğiyle gaza gelen neyde başarılı olur ki borsada olsun.*
Herkes kendi bildiğini yapar, yapmalı. Başkasının dediğiyle gaza gelen neyde başarılı olur ki borsada olsun.
Yer İmleri