Hafta içi bakabilirim.
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hafta içi bakabilirim.
Yok þimdi satmayacaklar zaten, örneðin ben 11.20 maliyetle ekstra 7000 lot aldým . bunu haftaya 11.50-60 a gelirse 7000 olarak deðil 10 bin lot olarak satabilirim. sonuç olarak patron 12 ve üzeri alabileceði lottan fazlasýný 11.50 civarýndan toplayacak. Burada emeklilik fonu güme gidiyor giibi gözüksede 13-14-15 lere devam edecek bir fiyatlamada onlarda istedikleri karý ( zararrý kompanze ederek) elde edecekler.
![]()
Öyle güldüm ki evdekiler sordu, nasýl anlatayým... Hayýr böyle ciddi bir konuda baðladýðýn yer hepsi hizmetçiyi düdüklüyor.
Ne yazýk ki aynen öyle.
Balýkadam görüyor musun nasýl profesyonel bunlar. Geçen cevap verecekken konu kaydý.
Bilmediklerinden mi çakallýk mý siz karar verin.
Diðer bir ortak demiþ ki, vadesi bugün belki... soralým. Sizin 3 ocak ta çýkmanýz gereken parayý böyle bir dip günde mi çýkarsýn yoksa bilanço sonrasý mis gibi 12-13 tl den mi çýkarsýn? 30 milyon civarý hacim oldu o gün. Sýð senette yüklü mal nasýl çýkýlýr...
Bu bes yöneten profesyoneller "selling into strenght" diye bir satýþ taktiði duymadýlar mý! ?
Bizim sorunumuz iyi ekonomist yetiþtirmek mi, ahlaklý insan yetiþtirmek mi?!
Herkes kendi bildiðini yapar, yapmalý. Baþkasýnýn dediðiyle gaza gelen neyde baþarýlý olur ki borsada olsun.*
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Herkes kendi bildiðini yapar, yapmalý. Baþkasýnýn dediðiyle gaza gelen neyde baþarýlý olur ki borsada olsun.
Aynen öyle. Tahta yapýcý dantel gibi çizdi obo yu, küçük gaza gelip satsaydý direk uzardý.
Bunu küçük yatýrýmcýya anlatmak zor. Orda burda ben bilmiþtim yazmak kolay. Kaç defa dedik, iþte meydan. Madem OBO, madem düþecek sat açýða, al alttan. Para düþüþte kazanýlýr, amma bu iþ klavye tuþlamaya benzemez.
Cephane olayýnda ben de ayný, ekrana bakýnca böyle oluyor galiba. Can sýkýntýsýndan bin lot iþlem yapiim derken 2-3 binlik yapýnca cephane mi dayanýr.
Tüm yorumlarým hayali, rakamlarým farazi, lafügüzaf, örnek filandýr.
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir, her koyun kendi bacaðýndan asýlýr.
Görüyorum dostum görüyorum.
Ne diyelim ki. Sonuçta herkes kendi çýkarý için iþlem yapmakta bu borsada. Ama ne kadar ahlâkî orasý tartýþýlýr.
Bize düþen doðru hisseyi bulup sabýrla beklemek. Ben þahsým adýna þimdilik doðru hissede olduðumuzu düþünüyorum.
Þimdilik diyorum çünkü bu hissede iki tane beni ihtiyatlý durmaya iten durum var.
1. si Avrupa kýtasinda yaþanabilicek bir durgunluk.
2. si ise diðer grup þirketlerine verilen kefaletler nedeniyle o þirketlerin yaþanabilecekleri bir borç ödeyememe sonucu durumun vesbe yi etkilemesidir.
Umarim iki durumda yaþanmaz ve seneye 1 milyar kar sýnýrýný aþarýz.
Bu ikisi önemli risklerden. Avrupa da durgunluk kaçýnýlmaz gelecek ama Vesbe bu pazarýn daha çok küçük bir kýsmýna penetre etmiþ. Daralmanýn etkisi bize fiyat avantajý getirerek penetrasyonu artýracaktýr görüþündeyim. Vesbe daha bu pazarda bebek. Geliþmiþ ülkelerden bahsediyorsak adamlar kýsa sürede her þeylerini yenileyen tüketim toplumu. Dünyanýn Çin den sonra en ucuz iþ gücü de Vesbe'de. Diðer demir çelik girdi kalemleri rakipleriyle ayný...
Diðer risk bence daha fazla. Yani zorlu nun diðer þirketlerinin batýþýnýn vesbe ye olumsuz etkileri. Ancak bu risk her an büyük bir satýþ haberiyle vesbe lehine dönebilir. Bence patron, ANZ çok zeki ve cevval. Krizdi fýrtýnaydý neydi farketmez çýkýþý bulur, gemiyi limana getirir. Baksana bulduðu tahtacýya, 10 lot için atmadýðý takla kalmýyor.
Ýþin özü bence þu. Vesbe henüz 2014-18 arasýndaki 200-300 milyon yýllýk kar marjý bandýnda. Bu yýllýk bilançoyla artýk üst lige geçecek. Yani henüz bu geliþmeler fiyatýna girmedi. Hele bir fiyat 30tl üstü olsun, sonra diyelim ki dostum bu bu riskler var, artýk satalým mý...
Herkes kendi bildiðini yapar, yapmalý. Baþkasýnýn dediðiyle gaza gelen neyde baþarýlý olur ki borsada olsun.*
Herkes kendi bildiðini yapar, yapmalý. Baþkasýnýn dediðiyle gaza gelen neyde baþarýlý olur ki borsada olsun.
Yer Ýmleri