Sayfa 710/777 İlkİlk ... 210610660700708709710711712720760 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 5,673 - 5,680 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. vicente sakin dur...
    Ortalığı karıştırma..

enki yi , paylaştığı veri ve analizleri ile kaçırma durduk yere..
    Tamam bende sana katılıyorum FED in etkisi yüzde 20-30 larda diye ..

Bütün olay bizim aşırı borçlanmamız ve bu borç yüzünden herkesin asabi olması + berbat yönetim..(kaptan fırtınalı havada belli olurmuş)

ama Biraz sakin..

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    vicente sakin dur...
    Ortalığı karıştırma..

enki yi , paylaştığı veri ve analizleri ile kaçırma durduk yere..
    Tamam bende sana katılıyorum FED in etkisi yüzde 20-30 larda diye ..

Bütün olay bizim aşırı borçlanmamız ve bu borç yüzünden herkesin asabi olması + berbat yönetim..(kaptan fırtınalı havada belli olurmuş)

ama Biraz sakin..
    Su an ki durum gecen yazdakinden daha da kotu
    Tl nin en buyuk 2 destekcisi biri fed diğeri trump
    Simdilik bu iki etken iyi tutuyor tl yi
    Ama yine kopacak biyerden ip ve tl bu fed trump olumlu etkisini dinlemeyecek

Fed trump tl nin dostu oldu her daim
    Bunu anlayamiyor
    Bloombergci bu enki orda anlatilan masallara inaniyor

3.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Su an ki durum gecen yazdakinden daha da kotu
    Tl nin en buyuk 2 destekcisi biri fed diğeri trump
    Simdilik bu iki etken iyi tutuyor tl yi
    Ama yine kopacak biyerden ip ve tl bu fed trump olumlu etkisini dinlemeyecek

Fed trump tl nin dostu oldu her daim
    Bunu anlayamiyor
    Bloombergci bu enki orda anlatilan masallara inaniyor
    Yada RTE tamamen batının dümen suyuna girecek..
    İçeride eser gürler de..Satır aralarına bakmak lazım..

9-10 tl dolar kurunda (süreye bağlı olarak da ) ne oluruz bilemiyorum..
    Kayış tamamen kopabilir..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Sevgili Gund, iyi bak itiraf etmişsin aşırı borç ve berbat yönetim..içerisi Allah'a emanet ise içeriyle fazla haşır neşir olmaya gerek var mı..

Şu gönderileri tekrar incele istersen..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Arjantin son 10 senede 5 kez resesyona girmiş..çeyrekler itibarı ile büyüme oranları..

Bizdeki durum..

Ne dersiniz benzerlikler var mı?..bence geçmişteki GDP güncellemeleri ile beraber düşünmek lazım..

Dış sermaye desteği önemli..
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Para yoksa huzurda yok..

Trend devam ediyor mu?..trendi nasıl karşılıyoruz?..bedeli nedir?
    Bedeli nedir Gund?..kaç kez faiz arttırdık bir senede..firmalara,kredilere,bankalara neler oluyor..

Tek soru var, ''trend devam ediyor mu''

Bittiyse ne ala..

Alıntı Originally Posted by kutsi Yazıyı Oku
    Okuyanlardan özür dileyerek amiyane tabirle cevap verecegim, nah ilgilenmezmiş... bu dolari füze gibi üst banda cıkmasını saglayan kim hangi söylemi.. fed bol keseden dagıtında hangi ülkeleri şişirdi, dere kesildiginde neden diyete başladık.. acın bakın Q3 ne zaman bitti bizim para ne zaman deger yitirmeye başladı...fed acıklama yapsın QE4 başlayacagız diye bakın usdtry'de ki oluşacak şelaleye ..
    Güzel yorum..genel anlamda QE 'lerle varlık fiyatları nasıl şiştiyse, QT ile inecektir..ha korkar geri adım atarlarsa bilinmez tabii..

Bunun yanında faiz artışları(verilere bağlı), ticaret anlaşmaları vs. olayı yavaşlatır yada çabuklaştırır..YTD..

6.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Güzel yorum..genel anlamda QE 'lerle varlık fiyatları nasıl şiştiyse, QT ile inecektir..ha korkar geri adım atarlarsa bilinmez tabii..

Bunun yanında faiz artışları(verilere bağlı), ticaret anlaşmaları vs. olayı yavaşlatır yada çabuklaştırır..YTD..
    QE forever konusunda ayrışıyoruz bilirsin

Bu arada FED paraları çekecek dolar yerine taş kemirecez tanımlamasına da açıklığa kavuşturmak lazım..
    Dolar artık seçici olarak.
    Evi dağınık ekonomisi dağınık ülkelere gitmeyecek yada giderken yüksek teminatlar isteyecek..
    QT nin EM lere katkısı budur..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Acıkcası ben artık saglıklı bir şekilde inebilecegine pek inanmiyorum yani QT konusunda israr ederlerse büyük buhran kacınılmaz olur. Mesela avrupa'da borsaların etksini sınırlı ama abd'de emeklililer bunlara endeksli. Ya yeni bir Bretton Woods anlaşması olur, ya savaş...Pasta daraldıgından bence ikinci şik'a daha yakınız, yaşayan görür...

8. Lisa Abramowicz :

"The world has become $62 trillion more in debt since Lehman, and many of the new vulnerabilities and debt 'hotspots' reside now in Europe:" @BofAML analysts. This chart of debt-to-GDP shows how leveraged some nations have become, especially among the developed economies.

Sayfa 710/777 İlkİlk ... 210610660700708709710711712720760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •