Herhangi bir sirketi yerin dibine sokmadim ben.
1. "SPK degerlendirme raporunu cikaran Yeminli Mali Musavirligin lisansini Marka ve Denge'ye cikardigi degerlendirmelerden dolayi iptal etti" dedim. Sirket yalan dolan degerlendirme cikariyor mallarini basmak icin, suclu olan ben mi oluyor? Ne bicim mantiktir.
2. Borsagundem yalan haber yapiyor dedim ve dogrusunu bilancodan gosterdim.
Delikanli davranan pek olmadi. Ne cabuk unuttun GK'a katilan hissedarlarin GK'da "vermiyoruz" dedikleri icin GK'u terk ettiklerini ve 3-5 kisi kalinca kabul edldigini. Muhtemelen o 700 bin lotun cogu kendilerinindir. Yatirimciyi soguslemek icin alinmis alevera dalavera sirket.
Demek istedigim tahtasi kapansa, yine SPK'ya verip veristireceksiniz (YMM'nin lisansi iptal etmelerine ragmen).
Bunlarin yaptiginin buyuk olceklisini Yalinkalyalar yapti iste 300 milyon dolarlik hikaye altin bulduk haberleri salip ellerindeki mallari bosaltmak icin.
Devlet is yapmak isteyene kucagini aciyor, iyi niyetle yaklasiyor onceleri. Mesela Marka. Ilk tahsislisi 4 milyon lot Kabul edildi. 2. tahsisli 11 milyon lot Kabul edildi. Ama hissede yapilanlar devletin vermis oldugu primi orda bitirdi.
38 milyon lot tahsisliyi fiktif islem yapiyorlar diye reddetti. Ayni duzeni Transturk'te de yapacak olduklarindan, oranin tahsislisini de iptal etti.
Evet her taraf yamuk, ama birseyler yapilmaya calisiliyor. Borsa ile birkac seneden fazla ilgilenenler zaten bunlari, yani borsada tek basina olduklarini biliyor.
Yer İmleri