Sayfa 48/101 İlkİlk ... 3846474849505898 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 377 - 384 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    portföyün önceki topikten gelen başlangıç fiyatları ve durumları

YAZIC : 14.70 ..
    güzel mesafe katetti ... finale doğru yaklaşsa da biraz daha yolu var... tutmaya devam ...

MGROS : 21.50 ... daha yolunun başında orta vadede ciddi potasiyeli mwvcut uzun sure bizim model portfoyde yer alacak gibi görünüyor ....

TAVHL : 14.90 ( temettu oncesi temettu dusulmemis fiyat ) yine orta vadede ciddi potansiyel öngörüm var ... yolunun başında ve 2 4 ay arasi model portfoyde yer alacak gibi duruyor ...

TATGD : 7.90 ... beklediğim hareketin başında fakat diğerleri kadar uzun sure model portfoyde yer almasını öngörmuyorum.... 1 1.5 ay arasi vade ve yuzde 20 25 arasi kara kadar model pprtfoyde kalacak....
     Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    YAZIC

yazıcılar holdingin grafiği ve grafik üzerindeki düşüncelerimi paylaşarak devam edelim.

( grafik periyodu günlüktür )

Yazıcı macd ve teknık analız uzerıne dıger topıkten eskı bır yazım ....

tabiiki tavsiye degil fakat benim icin bu durumun ehemmiyeti yok .....

Su an icin yazıc da bir sikinti gormuyorum ...

Bi miktar asagida salinabilir yoluna devamda edebilir ama ben bi sure daha pozisyonumu koruyacagim ....

Lafın özü benim acimdan bir sıkıntı yok ...

Genel olarak konusursak ben macd veya diğer indikatorleri ekranimda acik tutmam .... Sadece fiyat ve hacime gore karar veririm ... Cok istisna durumlarda indikatorlere bakarim fakat bu al satlarimda belirleyici olmaz .... Arkadaslar tum indikatorler zatenfiyat hareketlerinin cesitli varyasyonlariyla olusan gecmis donem verileridir ....ve gelecegi degil gecmisi gosterir .... Hicbi ise yaramazlar demiyorum fakat al sat kararinda en azindan ben kendi adima kullanmam.... Teknik analize ilk basladigimda ekranimda elli cesit indikator bulunurdu bunlarin hepsi zaman işi .... Sonucta suraya vardim kendi adima ki bu cok cok uzun suredir boyle.... Olay fiyat ve hacimdir....

Ufak bi ornek verecek olursak .... Mesela ikili veya uclu tepelerdwki uyumauzluklar.... Hisselerde endekslerde en coskun ve buyuk hareketlerini boyle uyumsuzluklari formasyonlari hic ederek yaparlar .... Ve tahta sahipleride teknikci avinda kagidi dokmek istediklerinde bunlari kullanir ...

Buna guzel bir ornek 2009 da baslayan endeks yukselisidie.... Gunlulte ve haftalikta devamli sayisiz uyumauzluk vererek indikatorlerin diline inat yukswlmis zirveler yapmistir .... Mesela endekstw o donem.haftalik macd devamli uyumsuzluk uretmis ama sonrasindaki fiyat hareketleri her zmaan anlamsiz kilmistir .....
    daha oncede dedigim gibi bu anlatmasi en zoru cynku deneyimin en onemli oldugu kisim ... teknik yada temek gibi su soyleyse bu noyledir demek kolay degil ....

ayrica benim bahsettigim kademe analizinde tablolari kullanmakta yok ....

o an islemleri canli izlemek ....

bu yuzden ornekleme konusunda sikinti yasiyorum. cunku ayni anda. herkes bi tahtayi izlemeliki uzerine konusabilelim ....

mesela kimdi hatirlamiyorum ama gecen bi arkadasla ozelden baya konustuk bi gun boyunca bi tahtayi izledik ...

ama yinede bi ornek vermeye calisiyim ....

bugun oglene kadar yazici yi izleyen varsa sunu gorecektir ...
    limitli fiyatli satis girildiginde asagi cekiyor .... istahsiz goruntusu veriyor ... lakin aktife satis gireni o an alis kademesinde yeterli miktar yoksa bile guzel guzel topluyor ... bu sayede hem istahsizlik imaji veriyor hem limitli satislarin fiyatini dusurulerek satilmasini hemde piyasa fiyatina cevrilmesini hedefliyor .... alislarinda 200 400 lotluk emirlerle hareket ediyor .... toplama imaji vermiyor .... ve eger kayda deger miktar satisa konduysa 2 lotluk robot devreye girip mali alip tekrar asagi basiyor ...

bu illa demek degilki bugun ogleden sonra yazici yukselecek ....

lakin su varki tahta sahibi alim.konusunda istahsiz ve tahtayi basibos birakmis gorunsede durum hicte oyle degil .... bugun referandum riskini almak istemeyenlere odaklanmis durumda ....

ogleden sonra bvolariteli bi seans bizi bekliyot ....

sasirtici ve izlemesi keyifli bir seans olacak hem genelde hem yazicida ....

ogleden sonra bu tahtayi izleyin mesela yukarda soyledikletime dikkat ederek ( ogleden sonra sabahkinden farkli olarak agresif tarza gececegini dusunuyorum )
    arkadaslar YAZICI nin harekete baslamadan onceki grafigini inceleyin hatta mumkunse sayin se7en ayni sekilde kutulsyip paylassin ....

olay daha net anlasilacaktir....

hassas cizgiler nokta degerler degil haftalik grafikte hic zorlanmadan herkesin gorebilecegi olusumlardir bunlar ....

ve parayi bu olusumlar kazandirir .....

mesela iyi hir teknik analizci 13 kusurlsrde YAZICI ya girmeye baslar ....

bazen ucgen olur bazen uclu dip bazen kutu bazen baska bi olusum.ama cokta onemli degildir adi sekli ....
    hisse dusmus sogumus mal toplanmistir .... haftalik grafikte bile durum bellidir.... hacimler olayi desteklemektedir .....

YAZIC toplu alıntı 1

2.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    YAZIC da dinlenmesinin sonunda.... olu taklidinden cikip hizli harekete gebe ...
    ama bugun ama bu hafta cokta onemli degil ....
    sindirme yapmasi co daha saglikli ve hala hicbir sorun yok ...
    veda noktamiza biraz daha var ....
    YAZICI

sanırım finali bedelsiz veya benzeri bir haberle yapacak ....
    evet arkadaşlar...

bugun biraz kademe okumaisndan bahsedelim ...

sizce bu resimdeki kademeler bize ne anlatiyor ..?
    altlar ne kadar dolu dikkat ettinizmi ...

a o lotlar tahta sahibinin ve baraj kurmus sattirmak istiyor ...

b o lotlar ky nin tahta sahibi dort bes kademeye yeterli alim girerek emrin piyasa fiyatina donderilmesini arzuluyor ..

tek kademeye alis koymuyor ... 5 6 kademede 10 bin lot alis paylastiriyor ...

altta set var goruntusu vermiyor ....

a veya b sikkinda degisen pekde birsey yok aslinda...

bu tahta sahibinin klasik ozelligi ...

asagiya agi kurup topmalayi serbest fiyattan yapmak istiyor ... tatmin olmaidkca supurme yapmiyor ... tahtaya basibos imaji veriyor ...

ara ara hacimli satislar geldiginde fiyat asagi yikiliyor ...

hemen eski yerine cekip yeni alislar giriliyor alt kademelere ....

sabir sabir sabir ...

borsada temel kural bu ....
    tabii bir an gelip supurmede yapacak lakin o ani bilmek sadece tahta sahibine mahsus ...onun toplama doyum oraniyla alakali ....

YAZIC çoklu alıntı 2

3.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku

bu grafigide ekleyip gunu kapatalim ....

kivrimlara ve hacim degiismlerine dikkat....

bugun YAZICI. yi izleyen arkadaslar bu penceredende bakarlarsa birbirini teyit eden iki tablo goreceklerdir ....

ARKADASLAR BEN SAATLIK GRAFIK KULLANMAM BU PERIODDA ASLA AL SAT YAPMAM SADECE KADEME OKUMA ORNEGIMIIN DAHA IYI ANLASILMASI ICIN PAYLASIYORUM ....
    tahta izlemeye devam edelim ...

bakin bu resim bize ne diyor ...

PIYASA FIYATINDAN SATIS VERIN BENDE BI GUZEL TOPLAYIM DIYOR
    pekii bu resim ne diyor arkadaslar

dikkat ettiyseniz tablo degisiyor ...

supurme evresine yaklasti ... alttan vermeyenenkini ustten alacak fakat yukarilarin dolmasini bekliyor ..

arkadaslar daha oncede dedim bunun tam zamanini sadece spek bilir ama bugun ama bu ay ...

BİZE DUSEN TEK SEY SABIR

22.30 daki baraj degil bu arada .... tabii bence
    .
    arkadaslar isaretledigim olusumu iyi inceleyin ..

cok nazik bir olusumdur zor gorulur herkes farkefemez siyat bi seviyede gel git yapiyor gibi gelir ilk bakana ama oyle degildir ....

daha ufak periodlardada bakin daha iyi anlamak icin ... ama sadece anlamak icin ... yoksa oluşum gunlukte ...

bu olusum tepe-final olusumu olarakta sık raslanan bir olusumdur. .

peki nasil ayiracagiz ?

HACIM

bu olusumun tepe olusumumu yoksa devam formasyonumu oldugunun tek ve garanti gostergesi hacimdir...

bu hissede net olarak gorulen bie devam olusumunun gerceklestigi ....

bu olusumun ozelligi şudur ...

volarite degiskendir ....

mesela volariteyi birden bese kadar puanlarsak bu olusumda volarite baslangicindan bitisine 1-2-3-4-5-4-3.... seklinde gerceklesir ...

VOLARITEYLE HACIMI KARISTIRMAYIN ARKADASLAR ..... IKISI APAYRI SEYLER ...

BU OLUSUMUN TEPE OLUSUMUMU DEVAM OLUSUMUMU OLDUGUNU HACIM GOSTERIR...

OLUSUMUN OLUP OLMADIGI ISE VOLARITE IZLEMESIYLE ANLASILIR ...

YAZIC çoklu alıntı 3

4.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    bu olusum diplerdede gorulebilir ve kuvvetli bir al sinyalidir ....

olusumu ne kadar uzun surerse formasyon o derece saglikli ve menzilide o kadar uzak olur...

ARKADASLAR HENUZ FORMASYON TEYIT ALMADAN ORNEK OLMASI MAKSADIYLA PAYLASTIM ...

BU PAYLASIMA GORE ISLEM YAPMAYIN HENUZ ONAYLANMAMIS BIR FORMASYONDAN SOZ EDIYORUZ ....

AMA DEGISIK PERIOD VE DEGISIK GRAFIK TURLERINDE EN AZ YARIM SAAT INCELEYIN ...

COK FAYDALI OLACAKTIR ...
    YAZICI tasiyanlar iyice sıkıldı mı
    cok doğru bir tespit .... tebrikler ... bu soruyu tamda buna vurgu yapmak icin sormustum sayin forumdasim....

hissedeki durum dalgalanma arifesindeki ölü deniz kivami ....
    FORMASYONUN SON HALI

BUDA SAATLIK
    VOLARITE DEGISIMI VE HACIME DIKKAT.

YAZIC çoklu alıntı 4

5. cok tesekkur ederim sayin se7en ....

size zahmet verdik ama toplu halde bulunmasi cok daha faydali oldu .....

ARKADASLAR SIZDEN RICAM PAZARA KADAR TOPIGE YORUM YAZMAYALIM ..
    . TOPLU PAYLASIMLAR ARKADA KALMASIN KI HER GIREN OKUYABILSIN ...

YAZICI HAKKINDA YAZILACAK SOYLENECEK NE DUSUNCEM.YORUMUM ANALIZIM VARSA BU TOPLU PAYLASIMLARDA MEVCUT ...

tekrar teşekkür ederim sayin se7en
    Son düzenleme : Aksakal; 21-04-2017 saat: 21:32.

6. TAVHL

bugun bahsettigim pozitif ayrisma kendini gostermeye basladi ...

eski yazilari alintilayim dedim ama cok uzun suruyor iyi anlamadigim icin ....

sektordeki diger sirketlerde saglam sirketler ( asla alip satmayacagim izleme listeme girmeyecek olan tek hisse var PGSUS ) lakin daha oncede bahsettigim gibi bence havacilik sektoru dip olusumunu henuz tamamlamadi ...

TAVHL yoluna bir parca pozitif ayrisma ile devam edecek diye düşünüyorum ....

14 lerden maliyetlenip endiselenen arkadaslar yorumlarimi bugun daha iyi anlamislardir sanirim ....

7.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    portföyün önceki topikten gelen başlangıç fiyatları ve durumları

YAZIC : 14.70 ..
    güzel mesafe katetti ... finale doğru yaklaşsa da biraz daha yolu var... tutmaya devam ...

MGROS : 21.50 ... daha yolunun başında orta vadede ciddi potasiyeli mwvcut uzun sure bizim model portfoyde yer alacak gibi görünüyor ....

TAVHL : 14.90 ( temettu oncesi temettu dusulmemis fiyat ) yine orta vadede ciddi potansiyel öngörüm var ... yolunun başında ve 2 4 ay arasi model portfoyde yer alacak gibi duruyor ...

TATGD : 7.90 ... beklediğim hareketin başında fakat diğerleri kadar uzun sure model portfoyde yer almasını öngörmuyorum.... 1 1.5 ay arasi vade ve yuzde 20 25 arasi kara kadar model pprtfoyde kalacak....
    ben once grafige bakarim teknik haberi bedelsizi vs zaten haber verir diye dusunurum ...

makro gelismelere pek fazla odaklanmam cunku orda ongoremedihgimiz bin tane degisken vardir bugunden yarina hersey degisebilir...

hep deriz ya indikatorlerin hangisi en iyisidir diye...

bence en iyi indikator insanlardir..

mesela turizmin kotu gececegine dair bir algi olusturulmussa ve sizde bu algidan etkilenerek ya TAVHL hakkinda veyahut sektor hakkinda supheye dusuyorsaniz bu nenim icin iyi bir al sinyalidir ...

sadece TAVHL hakkinda graf calisma vs paylasmadim bunun sebebide şudur.... model portfoydeki hisseler icinde en rahat oldugum tartismasiz sekilde TAVHL ....

havacilik sektorunun genelinde bir dip olusumunun ortalarindayiz.... thy doco vs cok benzer simyaller veriyor.... ve bu dip olusumu bir sure daha surecek gibi o sektorde.... lakin ben TAVHL In bir miktar pozitif ayrisacagini dusunuyorum ...ve su andads neredeyse yuzde elliyi bulan orta vsde yukselisinin sindirmesinin sonlarinda....

biraz daha asagi yukari calkalayip son vadede yaptigi ucgeni onayladiktan sonra yoluna devam edecegini dusunuyorum ...

su an graf atamiyorum ama en kisa zamanda paylasalim ....

ancak daha oncede belirttigim gibi ben milimetrik cizgilere milimetrik trendlere nokta destek direnclere pwk fazla onem vermem...

surayi kirarsa burayi gorur surayi gecerse soluugu surda alir tarzi yorumlar bana hep bos ve acemi isi gelmistir ...

ve genelde daha kisa vadeci bakis acisidir o tarz bakis ....
    sabit stop kullanmadigimi daha oncede belirtmistim ....

lakin sunuda ekleyim ben ekleme yaptim bugun tavhl a ...

fakat unutmamak gerekirki benim ana maliyetim baya asagilarda .

daha oncede dedigim gibi zararli hicbir pozisyonuma hangi hisse olursa olsun ek alim yapmam....

tavhl icinde bir sikinti gormuyorum ....

aksine ek lotlar ekledim aksama dogru bi miktar daha ekleyebilirim ...
    bu paylasimi onlere alalim .... onumuzdeki hafta lazim olacak ....

bu hafta referandum riskini almak istemeyen yatirimcilarin satislariyla bir miktar dinlenmeye gecebilir ve dip olusumunu tamamlamasi icin firsat dogar ....

arkadaslar sizden ricam diger havayolu sektor hisseleriyle TAVHL in grafigini karsilastirin ... neden bu hisseyi sectigim hakkinda fikir verecektir ...

aektor olarak bence havacilik sektpru bir sure daha dip olusumuna devam edecek ....
    lakin tavhl in pozitif ayrisacagini dusunuyorum ....

gecen haftaki ek alimlara ilave olarak bu haftada sanirim bir miktar ilave edecegim ...

(investingde ftemmettu fiyatduzeltmesi yapilmadan calisilan bi grafik odugu icin kafa karistirici olabilir ... sadece dip bolgesi denen yere odaklanmak yeterli .... ucgen isliyor .... )
    TAVHL toplu alıntı 1

8.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    TAVHL

dip olusumu tamam denebilir ....

ek alim yapildi ..

haftasonuna portfoyu tavhl agirligi verip diger iki hissemizide koruyarak giriyoruz ...
    TAVHL havacilik sektoruyle makasini acmaya basladi ...

asagi yukari yerlestirme yapsada bence artik yonu yukari. ve guzel bir marji var ....
    bence maliyetinizde sıkıntı yok....

tabii ne kadar asagidan alirsaniz o kadar iyidir .....

en fazla 14.40 lara kisa sureli birkac dalış yapma ihtimali var fakat cokta onemli degil tunelin ucu bence goruldu....

orta vadeciyseniz ufak tefek fiyat hareketlerine takilmadan beklemek en doğrusu.

benim ilk maliyetim cok asagilarda ama 14 lu seviyelerden ek alimlar yaptim bunuda gecmis sayfalarda burda paylastim ....

ve bu hisse icin ek alim kotam kendi kriterlerimce hala dolmadi ... ve dedigim gibi gercek bir orta vadeci icin 14.90 ile 14.50 arasinda cok bir fark yoktur hisseye guveniyorsa.....

daha oncede yazdim orta vade hissede yuzde 2 3 ile stop dusunulmez....

ama tekrar soyleyim sizi uzecegini dusunmuyorum sabrederseniz karli bir yatirim olacak diye dusunuyorum....

Velhasıl ben 14.90 dan TAVHL maliyetlenmis olsam erkenmi gecmi vs dusunmez cayimi icer otururdum arkadaslar cok takip etmekte profesyonel degilseniz iyi bisey degildir bu vesileyle tekrar hatirlatalim ...
    ben bunlari pek takip etmiyorum acikcasi ...

daha oncede soyledim havacilik sektorunde dip olusumunun tamamlanmasina bence daha zaman var ..

ama TAVHL de pozitif ayrisma ongoruyorum sayin forumdasim ....
    TAVHL

bugun bahsettigim pozitif ayrisma kendini gostermeye basladi ...

sektordeki diger sirketlerde saglam sirketler ( asla alip satmayacagim izleme listeme girmeyecek olan tek hisse var PGSUS ) lakin daha oncede bahsettigim gibi bence havacilik sektoru dip olusumunu henuz tamamlamadi ...

TAVHL yoluna bir parca pozitif ayrisma ile devam edecek diye düşünüyorum ....

14 lerden maliyetlenip endiselenen arkadaslar yorumlarimi bugun daha iyi anlamislardir sanirim ....

TAVHL Toplu alıntı 2 son

Sayfa 48/101 İlkİlk ... 3846474849505898 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •