Alıntı Originally Posted by blade Yazıyı Oku
aşırı alım - borsa
aşırım satım- dolar
 Alıntı Originally Posted by joli Yazıyı Oku
Finansal piyasalarda pisikolojimi kontrol altına alabilirsem aşrılıklarda terse yatırımlar yapmaya karar verdim. Aşırım alım varsa, sat. aşırı satım varsa al. Size bugunlerde buna örnek ne var?
Borsayı 150.000 e kadar gayet rahat sürebilirler. Dolar 5 altına düşerse alım fırsatıdır ederi 5.5 - 6 arasıdır. Psikolojiyi kontrol altına almak zordur, kendimden örnek vereyim elimde 100k lot altı ykbnk var. 1.49 gelirse 300k lot daha almaya karar verdim.

Kağıt geldi 1.52, en azından 100k alsam alınır mı gayet alınır ama almadım çünkü kötü haber geldi ortaklara %14 faiz verecek diye. Elim gitmedi. Döndü hacimli 1.59 oldu alsam 75k lot alınır mı gayet alınır ama almadım çünkü 1.59 a yazıldım kademe 1.60 ile kalktı.

Şimdi gitti 2 liraya vurdu çekti 1.9x larda...

Işte borsa budur en sallamaz en umursamaz adamın bile eli gitmez dipte sana o korkuyu verirler. Ben ağustos ayından beri ykbnk alıyorum herkes alınır mı saçmalık filan derken. Ama dipte benim bile elim gitmedi...

2 sene sonra ykbnk belki 2 dolar olacak, teknik analizciler filan işte şuradan alınırdı filan diyecek oradan çizgiler çekecek. Yalan. Bir tane teknikçi dip bura dedi mi? Kimse demedi 1.50 dip diyenler döndü 1.20 dip demeye başladı 1.50 lerde. 0.90 diyen 0.70 diyen ne ararsan. O kadar kolay değil bu işler.

Ha şu da var şimdi dönse 1.20 gitse gider mi? Vallahi gider