Sayfa 47/672 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon
Arama sonucu : 5375 madde; 369 - 376 arası.

Konu: ISGYO İş Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by Zamekci Yazıyı Oku
    Hisse senedi artık bizimle dalga geçiyor. Hiç hareket yapmıyor. Helal olsun. Ancak böyle bir hisseye bulaşabilirdim en kötü. Becerdim. Yazıklar olsun.
    Aselsan hisselerini 9 TL civarindan, Petkim hisselerini de 4 TL civarindan satip komple Isgyo'ya giren beni dusun bir de
    Bugun Aselsan 20 TL'ye degdi degecek, Petkim 5TL uzerinden dondu yine uzerine gitti gidecek.
    Nakit temettu desen temettu, bedelsiz hisse desen bedelsiz hepsi var bu hisselerde de. Ve ustelik kaya gibi saglam sermaye ve karliliga sahipler; bilancolari saglam. Urunlerini de doviz bazli satiyorlar, yani dolar-euro devaluasyonuna ezdirmiyor hissesini.

Gel gor ki Isgyo dedik baska demedik, harbiden kerizin onde gideni olduk ;)
    Ne diyelim saglik olsun bu da saglam sirket elbet gun gelir bu da gider umut fakirin ekmegi.
    Sadece zamanlamam yanlis ama bedelini agir odedim malesef parami ikiye katliyabilirdim Aselsan'da dursaydim.

Bana en cok koyan sey bilanco-temel-teknik hicbir hesap yapmadan arastirip sorusturmadan bodoslama dovize yatirip yan gelip yatan adam bile yuzde 50 kar etti su son 1 yilda, benim Isgyo ise cepteki delik gibi ne zaman elimi atsam avcuma baska bisey geliyo

2. İŞGYO'ya çıpa uygulaması mı geldi de haberimiz yok?

3. sırketın 2016 11 ayda yabancı takası yuzde 33,00 iken bugun itibariyle 27.67 orana gerılemsıtır.
    genel olarak yabancıların IMKB de paylarına bakarsak % 60 sevıyelerındedr.
    sırkete yabancı ılgısı yok .Yabancı olmadan bu hiisse bır yere gıdemez, yabancıların donerse hareket olur.

4. Global alışa yaz satışa yaz tahtayı kilitle, aylardır sürünüyor. Ciddi iskontolu biriktiren kazanır . Tek kademeden yüklü almayın tek kademeciler içine ediyor....

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by jackwalsh Yazıyı Oku
    Global alışa yaz satışa yaz tahtayı kilitle, aylardır sürünüyor. Ciddi iskontolu biriktiren kazanır . Tek kademeden yüklü almayın tek kademeciler içine ediyor....

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Tek kademeden başka kademe görse bi 😅

6.  Alıntı Originally Posted by Zamekci Yazıyı Oku
    Tek kademeden başka kademe görse bi 😅
    [emoji3] [emoji3] [emoji106]

D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Konumuz dışı ama söylemeden geçemeyeceğim. 2013 yılında Ankaradaki evimde bir kiracım vardı, dillere destan. Sahte şahıs beyanı, sahte imza, 8-9 aylık kirasını ödemedi, kalorifer dahil aidatlarını ödemedi. Suyunu, elektriğini ödemedi, kesildi kaçak bağladı. Uzun bir konu ama bilindik

Herşeye ramen İstanbulda veya Ankarada merkezi bir konumda kelepir, yatırımlık bir yer bulduğumuzda (herkes adına konuşuyorum) imkanlar denkleştirilmeye çalışılır, krediler organize edilir ve alınır, kiraya verilir. Hatta gelecek kira ile emeklilik hayalleri bile kurulur. Bence bu algı çok yavaş ama süreklilik arz eder bir şekilde değişmeye başladı. Forumda diğer temettü hisselerinde yazılanlara bakarsakta teyit eder bir durumda.

Alıntı Originally Posted by JANS Yazıyı Oku
    sırketın 2016 11 ayda yabancı takası yuzde 33,00 iken bugun itibariyle 27.67 orana gerılemsıtır.
    genel olarak yabancıların IMKB de paylarına bakarsak % 60 sevıyelerındedr.
    sırkete yabancı ılgısı yok .Yabancı olmadan bu hiisse bır yere gıdemez, yabancıların donerse hareket olur.
    Bu gün için konuşmuyorum ama algı değiştikçe KY ve orta büyüklükteki yatırımcının bu tarz devamlı temettü ödeyen hisselere ilgisi artacaktır. Yabancılar bu kafayla giderlerse orta ve uzun vadede ellerinden tuttukları hisse oranını KY, orta büyüklükteki yatırımcıya ve Türk fonlarına kaptırmaları içten bile değildir.

Saygılarımla...

Sizlerle fikirlerimi paylaştım, yatırım tavsiyesi değildir...

8. http://www.isgyo.com.tr/Sites/1/uplo...aplar-9981.pdf

İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.’nin 23.03.2017 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında
    Pay Sahipleri Tarafından Sorulan Sorular ve Cevaplara İlişkin Açıklama
    Sermaye Piyasası Kurulunun II-17.1 no.lu Kurumsal Yönetim Tebliği ekinde yer alan 1.3.5 no.lu ilke
    gereğince, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 23.03.2017 tarihli olağan genel kurul toplantısında
    sorulan sorular ile cevaplara aşağıda yer verilmiştir:

1. Faaliyet raporunda yer alan üst düzey yöneticilere sağlanan toplam 4.390.000 TL prim,
    bonus, ikramiyenin kişi bazında, ne kadar ödendiği sorulmuştur.
    Söz konusu bilgilerin kişi bazında açıklanması hususu Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde zorunlu
    ilke olmadığından, kişi bazında açıklama yapılmayacağına ilişkin cevap verilmiştir.

2. Kule-3’ün uzun zamandır neden kiraya verilmediği, mevcut durum itibarıyla kiralama
    konusunda ciddi anlamda görüşülen kiracı olup olmadığı, Kule’nin tadilat masraflarının
    Şirkete maliyetinin ne olduğu, Kartal Manzara Adalar ve Topkapı İnistanbul Projesinde
    toplam satışa konu kaç ünite olduğu, Şubat sonu itibarıyla satılamayan kaç ünite kaldığı
    sorulmuştur.
    Şişecam’ın Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezinin yanında yer alan Tuzla Karma Projeye taşınması
    sonrasında Kule 3’ün kiralama çalışmalarına başlandığı ve bu konuda dışarıdan hizmet alındığı bilgisi
    verilmiştir.
    1999 yılından bu yana herhangi bir yenileme yapılmayan Kule’nin 20 yıl önceki teknoloji ile yapılmış
    olmasına rağmen teknolojik anlamda iyi durumda olduğuna, kullanım kaynaklı ortaya çıkan tadilat ve
    teknik tesisatı yenileme çalışmaları kapsamında Kule’de tadilat çalışmalarına başlandığına, söz konusu
    tadilatın 2-3 aylık süre içinde biteceğine ve toplam maliyetin yaklaşık 4,1 milyon $ tutarında olacağına
    ilişkin bilgi verilmiştir.
    Son yıllarda hem AVM-perakende, hem ofis piyasasında arz nedeniyle ciddi anlamda durgunluk olduğu,
    kiralama görüşmelerinin uzun sürdüğü, bir katın kiralanmasına ilişkin sözleşme görüşmelerinin bile
    birkaç ay sürebildiği, kurumsal yabancı firmalarla yapılan görüşmelerde sürecin daha da uzayabildiği ve
    bu kapsamda pay sahibinin kiralama sürecinin uzun sürdüğüne yönündeki görüşe katılınmadığı
    şeklinde açıklama yapılmıştır.
    Kulenin kat kat veya bir katın belli bir bölümünün veya birden fazla kat bazında kiralanmasına ilişkin
    17-18 firmayla görüşmelerin sürdürüldüğü, rekabet içinde olunan başka ofis alanlarının olduğu, bu
    rekabet içinde kiralama işlemlerinin önümüzdeki dönemde sonuçlanmasının beklendiği bilgisi
    verilmiştir.
    Yaklaşık 2.700 konutun bulunduğu Topkapı İnistanbul Projesi’nde Şubat sonu itibarıyla 2.300’ü aşkın
    konutun fiilen satıldığı ve yaklaşık 400’e yakın konutun kaldığı, Manzara Adalar Projesi’nde ise satılan
    konut sayısının 22.03.2017 itibarıyla 572 adete ulaştığı ve yaklaşık 400 adet konut stoğu olduğu, satış
    oranlarının Topkapı İnistanbul Projesi’nde yaklaşık %80’i, Manzara Adalar’da ise %60’ı aştığı ve her iki
    projede de konut satışlarının iyi gittiği bilgisi verilmiştir.

3. Yönetimin Şirketin Borsa’daki performansından memnun olup olmadığı, net aktif değeri 3,5
    milyar TL civarı olan Şirketin neden Borsa’da 1,3 milyar TL seviyelerinde işlem gördüğü,
    yatırımcılardan gizlenen herhangi bir durum olup olmadığı, yönetimin hedefinin, görevinin
    şirketin değerini artırmak olup olmadığı sorulmuştur.
    Şirketin piyasa değeri bakımından ilk 4 şirket arasında yer aldığı, aktif ve özkaynak karlılığı bakımından
    sektör ortalamasının üzerinde olduğu, %13,9’luk özkaynak karlılığı ile GYO’lar dışında halka açık diğer
    şirketlerin çoğunluğundan da daha yüksek karlılık oranına sahip olduğu, 2008’den sonra ABD’de
    başlayan küresel krizden sonra gayrimenkul sektörüne küresel bazdaki güvensizlikten dolayı bütün
    GYO’larda iskonto olduğu ve hisse senedinin değerinin her zaman Şirket performansına bağlı olarak
    hareket etmediği bilgisi verilmiştir.

4. Şirketin 19.01.2017 tarihinde yapmış olduğu duyuru kapsamında hakim ortak İş Bankası
    A.Ş.’den yıllık %13,62 maliyetle 120.000.000 TL tutarında kullandığı nakit krediye ilişkin
    olarak; Emlak Konut GYO’nun Vakıfbank’tan aynı ödeme koşullarında yıllık %12,46 faizle
    620.000.000 TL nakit kredi kullandığı, faiz oranlarında 1,16 puan gibi çok ciddi fark olduğu,
    Şirketin kullanılan kredi için Vakıfbank’tan teklif alıp almadığı, piyasa oranlarından yüksek
    faizle hakim ortaktan kredi kullanılmasının gerekçesi sorulmuştur.
    Soruda bahsi geçen kredi 2017 yılı faaliyet dönemi çerisinde kullanıldığından ve bu kapsamda soru 2016
    yılı faaliyet dönemi ile ilgili olmadığından, pay sahibine toplantı sonrasında Yatırımcı İlişkileri Bölümü
    tarafından aşağıdaki şekilde cevap verilmiştir.
    Şirketimizce kullanılan tüm kredilerde, T. İş Bankası A.Ş. ve benzer büyüklükteki özel ve kamuya ait
    muhtelif bankalardan ve finans kuruluşlarından kullanılması planlanan finansmana ilişkin aynı vade,
    geri ödeme yapısı ve para cinsi gözetilerek teklifler alındığı ve bu kapsamda en uygun şartlarda
    finansman sağlandığı bilgisi paylaşılmıştır.

Sayfa 47/672 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •