73 lira enerji bedeli 38 lira dağıtım bedeli![]()
73 lira enerji bedeli 38 lira dağıtım bedeli![]()
Meyve ve sebzenin de fiyatı Antalya'da üretildikten sonra İstanbul'a nakledilip marketlere dağıtıldıktan sonra neredeyse 3 kat pahalanıyor.
Dağıtım denen olayın içinde tüm elektrik şebekesinin bakım ve onarımı geliyor.
Bence abartmamak lazım.
O bedeli bir şekilde alırlar zaten.
Kazık yerken de rahat olmak en iyisi işin diğer yönünden...
Not: Hissenetin bütün popüler başlıkları tüm mal ve hizmetlerin pahalılığı üzerinde sohbetle doldu taşmakta.
yani elektriğin kilowattsaat'i 0.1035 dolar civarı.
amerika'da da 0.12 dolar civarı.
hadi gene iyisiniz keratalar amerika'dan ucuza kullanıyorsunuz elektriği![]()
yatırım tavsiyesi değildir.
Doğalgaz ve elektrik faturalarının yüksekliğinden dem vururken aklıma geçmişteki çileli hayatımız geldi.
Ankara'da bizim ailenin sonbahardan itibaren tüm muhabbeti kışın ısınma için devletten alınacak taş kömür tahsisi ve odun tedariki üzerineydi.
Binbir sıkıntı ile kömür alınır, nakliye aracına yüklenir, evin önüne dökülürdü.
Apartmanlarda her dairenin bodrum katında bir ardiye yeri olurdu. KÖmür ve tutuşturmalık odun oraya hamal ya da sırtınızda taşınırdı.
Kış geldiğinde soba gene bir sürü zahmetle köşesine kurulur borular döşenirdi.
Sonrada her gün, artık kaçıncı katta oturuyorsanız oraya, bodrum katındaki deponuzdan kovalarla odun ve kömür taşıyıp o malzemeyi maharetle sobaya yerleştirip yakıp ısınmaya çalışırdınız.
Gecenin bir vaktinde soba içindeki malzeme tükenir odalar buz keserdi.
Sabah ilk iş sobanın külü alınır temizlenir, yakılır hale getirilirdi.
Sonra yeniden malzemeyi yerleştirip sobayı yakma külfeti.
O küllerin atıldıkları apartmanlar önünde yığılması da ayrı bir rezillikti...
Bunları yaşayan biri olarak, yılda bir kere yaptırdığım kombi bakımı ile kullandığımız termostat ile doğalgazla ısınmak, bedeli ne olursa olsun bence bir dünya efendiliği.
Böyle bir dünyaya doğmuş gençler bilmez diye yazdım bunu.
Not: Bu arada bu kış şartlarında, evsizler bir yana, evini ısıtacak kömür, odun bile bulamayan büyük bir bölümümüz olduğunu unutmayalım lütfen...
Benim anlamadığım konu forumda yaşı büyük olan çok, 40+ olanlar yüzde seksenli yüzlü enflasyonlari hatirlar, neden bu kadar hayret ediliyor. Daha yanlış hatirlamiyorsam 2004-2005 e kadar memur maaşlarına altı aylık değil aylık enflaston zammı yapiliyordu otomatik. Fiyatların hep artması vakayi adiye idi. Otomobillerin fiyatını ayda bir az geliyor diye en son on günde bir artırmaya başladıklarını hatırlıyorum. bakalım yeni nesil alisabilecek mi enflasyona
Soba şimdi nostalji k oldu. Insanlar balkonlarına kuzina kuruyorlar. Kısın keyif yapıyorlar kestane pisiriyirlar
Yer İmleri