Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Borsa 88k dan buyana düzeltme dahi yapmadı,bu kadar iştahın sebebi nedir.
yat.tavs. değildir.
Yazıyoruz ya 4 ocak powell konusmasi bist 87
30 ocak 104.500
Fed boyle bir kurum iste
Dolarciya seninleyim faiz arttiricam dio borsacinin altindan cikiyor
Her daim bunu yaptilar
Akp ekonomisinin can yoldasi fed
Borsalarin tek tutuncak dali fed
Bunlari 2017 de yazarken tum topic itiraz ediyordu
Defalarca yasanan sey![]()
Kusura bakmayın ama giderek çöp bir başlık haline getirdik burasını, düşünmeden kaldırıp attıklarımızla...
Adamın biri Erdoğan'ı anti Amerikancı ve antiemperyalist falan olarak lanse ediyor biz solculara (!)....
"Chaves-Maduro" değerlendirmelerine bakarsak neredeyse bir Allende çıkarmaya çalışıyorlar faşizan ülke ve halk düşmanlarından.
Bozuk plak vicente günde bir defa da bu başlığa uğruyor safra atmak için.
Neyse ki Ak troller biraz boşladılar başlığı yönetimin gayretleriyle...
Sanalın iyi tarafı bu.
Gerçek hayatta fikrimizin sorulmadığı, adam yerine konulmadığımız konularda rahatlıkla ahkam kesebiliyoruz kalabalıkların önünde.
Az bir keyif ve tatmin değil bu.
İnternet iyi ki var.
Hakaret etmemize gerek yoktur,
Burası forum herkes sizin gibi düşünse foruma gerek yok,
O zaman sizin kafanizda söylemi çalışıyor hiçbirşeyi goremiyorsunuz desem,
Dolar yükselişinde emperyalizm,solculuk,ideoloji banenemi diyorsun yani kaçan bunu senin,
Neyse size iyi günler tartışmaya gerek yok,at gozlugunuzu cikarmalisiniz.
yat.tavs. değildir.
Değerli Arkadaşlar,
Haberleri TV'den izlemeyiniz.. İnternet kanalları çok daha özgür olduğuna inanıyorum...
USD da yükseliş kaçınılmaz başlığı için Venezuela olayını iyi kavramak gerekir. Burada yazı yazıp yorum katan profillerin 40 yaş üzeri ortalama zeka üzeri ve en az üniversite mezunu olduklarını düşünürsek bazı yorumların ortaokul "Milli Tarih" ve " Milli Coğrafya" düzeyinde kaldıklarını maalesef görebiliyoruz..
Değerli arkadaşlarım; konu ister Venezuela iste panama isterse Türkiye olsun... Ben çok engin derin MIT yada CIA bilgileri olan yada Türk ve Dünya Tarihi konusunda otorite yada uzman olan birisi de değilim...
Burada yazılarımı okuyan insanların UZUN ERGEN yazıları olmadıklarını da bildiklerini sanıyorum..
Oysa; Ortaokul "Milli Tarih" düzeyinden yorum katkısında bulunan arkadaşlara üzüldüğüm nokta; hala dünyayı "At üzerinde bacak arası pastırma ezerek, ellerinde kılıçlar havada sallayarak ; dünyanın feth edileceğini düşünmeleridir.
Dünya artık At üzerinde kahramanlıklar ile feth edilmiyor.. ABD Türkiye savaşı kadar anlamsız bir savaşta olamaz.. Örnekleri ve kanıtlarını anlatmakya çalışıyorum o kadar...
Fırat'ın doğusuna operasyon konusunda çok ciddiyiz.. Geçen gün Kızılay Toplantısında Sn.CB nımız bu konuda çok netti. Fırat'ın doğusuna huzur, barış ve güven getireceğiz dedi...
Bende bu konunda ABD ile Türk Hükümeti arasında bir mutabakat var mı? Yok mu? Bilmiyorum dedim...
Var ise; bu finansal alanda ne yapacağımı, yok ise ne yapacağı mı izah ettim, o kadar...
Yoksa ne Venezuela uzmanıyım, ne de finans uzmanı..
Ancak; diyorum ki; ellerimizde bu sonuçları tahmin edebilecek veriler ve olaylar var.. Bu olayları değerlendirerek bizlere neler olabilir onun analizini yapıyoruz..
Mesela;
TCMB sının brüt rezervleri 85 milyar USD civarında.. (+-10 )
Bunun neti sanırım 19 milyar USD ABD banknotu, kalan 10 milyar USD ı külçe altın olarak toplamda net rezervimiz 30 milyar USD civarı...
Senin, benim, dedelerimizin, ebelerimizin, sülalemizin hepsinin ödedikleri vergi, emekleri ederi bu... NOKTA!
Şimdi dans etmeye çalıştığın karşındaki küresel güç ile ilkokul matematik düzeyi finansal karşılaştırma yapalım....
Apple denilen firmanın ederini boşverin...
İnternette bilançoları açık her yerde.. Adamların 2018 yılı 3.Ç bilançosundaki net kasalarında NAKİT CASH 265,000,000,000 USD harcanmaya , yatırım yapmaya hazır paraları var..
Şirket ederi demiyorum, ceplerinde ki para...
Aklıma ilk gelen ABD şirketleri NIKE, Boeing, Yahoo, MSN, Windows ve diğerleri...
Bizim en değerli şirketimiz sanırım Ereğli Demir Çelik...
Ederi 9 milyar USD...
Bizim 10 milyar USD eder şirketimiz yok, arkadaşlar ne ergeni, ne yeni yetme muhabbeti diyorsunuz...
Venezuela Halka konutlar yaptırıyor.. Halka her ay içinde pirinç, nohut, yağ gibi ürünleirn bulunduğu koliler ile yardım ediyor..
Ev ve yiyecek bulan HALK çalışmıyor, üretmiyor.. Tamamen ithalata dayalı ve petrol gelirine bağlı bir hayat sürüyor..
Başta cazip gibi geliyor. Kırsaldan kentlere devasa göçler oluyor. 30 milyonluk halkın nerdeyse 25 milyonu 2-3 büyük şehir göç ediyor. Kırsalda tarım ve hayvancılık bitiyor..
Gıda ithalatı başlıyor. Buğday saman üretmek yerine Venezuela ithal etmeyi tercih ediyor. Çünkü petrol gelirleri aşırı devasa...
Ancak; bu noktadan sonra ABD 125 USD olan varil fiyatı 25 USD indirince Venezuela da üretim olmayınca enflasyon patlıyor..
1 kg patlıcan, 1 kg soğan, 1 kg patates inanılmaz pahalanıyor...
Halk kokmuş et yiyor.. (ref. BBC Venezuela Belgeseli You Tube)
Çünkü 1 kg kokmuş et asgari ücret ile aynı.. Halk ancak onu alabiliyor...
Yanlış anlaşılmadan, Bundan daha açık nasıl izah edebilirim bilemiyorum...
Bu adamlar 4,50 TL usd fiyatı ile akşam yatıp sabaha 7,20 TL yapan adamlar ile aynı..
Ve diyorumki;
İnşallah Türkiye'nin bu tip durum yada durumlar karşısında uygulayabileceği bir B Planı vardır....
O KADAR...
Bol Kazançlar...
çetinkaya: 2019 için petrol beklentimizi 80 dolardan 63 dolara indiriyoruz
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri