Sayfa 830/1000 İlkİlk ... 330730780820828829830831832840880930 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,633 - 6,640 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Maduro'nun g.t.nün kılıyık ağam :D

3 kuruş para verenin avukatı oluyoruz

2.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Abd de istihdam şov yapıyor öte yandan birileri abd resesyona girebilir faiz artırmayabilir bilanço daraltmayı da panço yapacak diye mükemmel algı yapıyor birileri de cukkalıyor bakalım 2019 yıl sonunda tabelada ne göeceğiz tiki taka mı yoksa şak şuka mı
    Çin resesyonu kapıda.. Avrupa'da işler yolunda değil..Theresa may in brexit ısrarını biraz buna bağlıyorum..

Daha önce de yazmıştım, ABD de 2030 dan önce ciddi bir resesyon beklemiyorum..hatta üretim ağırlığının Çin den batıya kayması bir miktar daha enflasyon yaratacaktır batıda.. duraklama ve krize doğru bir miktar enflasyon iyidir..

Bu arada Çin kimin umurunda.. nasıl getirdilerse öyle de götürmesini bilirler icabında 🙂
    ytd..

3. Sorun Venezuela'nın hangi siyasi görüşte olduğu değil, asıl sorun siz yabancı sermaye olsanız Venezuela başkanı Maduro ile son zamanlarda nedense sürekli aynı karede poz veren Türkiye'ye yatırım yapar mısınız? İşte bu cevabı verebilirseniz geleceği görebilirsiniz.

Bu arada Maduro'nun kendi ülkesindeki yabancı sermeyenin tüm malına çöktüğünü cümle alem biliyorken...

Yani aynı karede yer aldığımız kişinin kim olduğuna hiç dikkat etmiyoruz...

Kanımca birileri yine bizi fena halde oyuna getiriyor...

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    1957 USD = 2.85TL Tak
    1958 USD = 9.00TL Tik
    1970 USD = 9.00TL Tak
    1971 USD = 14.80 Tik
    1979 USD = 44 TL Tak
    1980 USD = 70 TL Tik
    1993 USD = 16.000 TL Tak
    1994 USD = 36.000 TL Tik.
    2000 USD = 0.67 TL Tak
    2001 USD = 1.55TL Tik
    2013 USD = 1.78 TL Tak
    2018 USD = 7.22 TL Tik
    2019 USD = 5.26 TL Tak
    Tik tak, tik tak, Tik tak.
    Forumdaşlar sistem tiklerken dolarda taklarken TLde kalmayı başarabilmeniz dileğiyle.
    dolar/tl'nin hareketleri önceden bilinse ve alım satım buna göre yapılsa 5 yılda ne kadar kazanılabilir diye bilgisayarda bir hesaplama yapmıştım yıllar önce...

günde 1 defa dolar alım/satım veya bekleme yapılması şartıyla 5 yıllık periyotta parayı 50 katına çıkarmanın mümkün olduğunu görmüştüm...

sorun şu ki, ertesi gün dolar/tl çıkar mı iner mi bilemiyoruz
    yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Venezuela konusu tamammi arkadaşlar, cakma gomunist Yenikoy kasabı kilikli Maduraya destegimiz surecekmi?
    Nicolas Maduro asıl adı Naki İlyas Madara'dır. sünnet törenine fesli bunak bizzat katılmış diyorlar.

6.  Alıntı Originally Posted by Banaspati Yazıyı Oku
    Nicolas Maduro asıl adı Naki İlyas Madara'dır. sünnet törenine fesli bunak bizzat katılmış diyorlar.
    okey masasında maduro, erdoğan, trump ve kim jong olsa
    ıstakayı ilk önce hangisi sallardı acaba..?

7.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Efet ikaz ederken üsluba biraz daha dikkat edebiliriz.. Aynı üslup ile size cevap versem kavga çıkar..

Venezuela ile ilgili çok derin araştırmalar yapmadım sadece birkaç yabancı gazetecinin youtube da yapmış oldukları röportajları izledim..,

Artık orada yalan demeç vermiş yada vermemişler bilemem...

Kısaca;

Orada denilen Venezuela nın 2010 yılı kişi başı gelir 11,000 USD ve Türkiyenin en parlak olduğu dönemden daha iyilermiş..

Maduro röportajında 1,000,000,000,000 USD dan fazla petrol geliri elde ettiklerini ve bu paranın çoğunu fakirler ve yoksullar için sürekli ev ve konut yaptırdığını söylüyor..

Lakin, sanayi ve finans alanında yatırımlar sıfır olunca bu 1 trilyon USD betona gömülmüş oluyor...

Burada ben aslında TR ve Venezuela arasında bir benzerlik kurmaya çalıştım..

TR de yurtdışından almış olduğu her 3 USD dış borcun 2 USD ını betona gömmüş...

Sonuç;

ABD ile papaz olan bir ülke ki petrolü dahi olmasına rağmen 3 ay da bitti... ABD gerçek anlamda petrolü ve ham doğal kaynakları olmayan TR yi herhalde 1 ay da bitirebilir demek istemiştim...

Not; Sizin üslubunuzla şu şekilde cevap verebilirdim..

"Sen de okuduğunu anlamayacak, olayın detayından ziyade sonucu bağlayamayacak kadar anlayış kıt ise ben ne yapayım. Akıl ve kibarlık sonradan olmuyor. Aileden maalesef..."

diyebilirdim...

Ama demiyorum...

Ref; Kişi başı gelir 2010 yılı 11,829 USD Venezuela 70.Sıra

https://www.sabah.com.tr/galeri/ekon...i-gelirleri/71
    Sayın Selka, burada kaliteli yazı yazanlardansınız. Sakın takılmayın. Hele ki bu yazınız çok anlamlı ve doğru.

Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    dolar/tl'nin hareketleri önceden bilinse ve alım satım buna göre yapılsa 5 yılda ne kadar kazanılabilir diye bilgisayarda bir hesaplama yapmıştım yıllar önce...

günde 1 defa dolar alım/satım veya bekleme yapılması şartıyla 5 yıllık periyotta parayı 50 katına çıkarmanın mümkün olduğunu görmüştüm...

sorun şu ki, ertesi gün dolar/tl çıkar mı iner mi bilemiyoruz
    O halde öngörüsü kuvvetli bir medyum veya şansı yüksek bir kumarbaz veya aşkta kaybeden biri sorunu çözer.

Sayfa 830/1000 İlkİlk ... 330730780820828829830831832840880930 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •