Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Borsa 88k dan buyana düzeltme dahi yapmadý,bu kadar iþtahýn sebebi nedir.
yat.tavs. deðildir.
Yazýyoruz ya 4 ocak powell konusmasi bist 87
30 ocak 104.500
Fed boyle bir kurum iste
Dolarciya seninleyim faiz arttiricam dio borsacinin altindan cikiyor
Her daim bunu yaptilar
Akp ekonomisinin can yoldasi fed
Borsalarin tek tutuncak dali fed
Bunlari 2017 de yazarken tum topic itiraz ediyordu
Defalarca yasanan sey![]()
Kusura bakmayýn ama giderek çöp bir baþlýk haline getirdik burasýný, düþünmeden kaldýrýp attýklarýmýzla...
Adamýn biri Erdoðan'ý anti Amerikancý ve antiemperyalist falan olarak lanse ediyor biz solculara (!)....
"Chaves-Maduro" deðerlendirmelerine bakarsak neredeyse bir Allende çýkarmaya çalýþýyorlar faþizan ülke ve halk düþmanlarýndan.
Bozuk plak vicente günde bir defa da bu baþlýða uðruyor safra atmak için.
Neyse ki Ak troller biraz boþladýlar baþlýðý yönetimin gayretleriyle...
Sanalýn iyi tarafý bu.
Gerçek hayatta fikrimizin sorulmadýðý, adam yerine konulmadýðýmýz konularda rahatlýkla ahkam kesebiliyoruz kalabalýklarýn önünde.
Az bir keyif ve tatmin deðil bu.
Ýnternet iyi ki var.
Hakaret etmemize gerek yoktur,
Burasý forum herkes sizin gibi düþünse foruma gerek yok,
O zaman sizin kafanizda söylemi çalýþýyor hiçbirþeyi goremiyorsunuz desem,
Dolar yükseliþinde emperyalizm,solculuk,ideoloji banenemi diyorsun yani kaçan bunu senin,
Neyse size iyi günler tartýþmaya gerek yok,at gozlugunuzu cikarmalisiniz.
yat.tavs. deðildir.
Deðerli Arkadaþlar,
Haberleri TV'den izlemeyiniz.. Ýnternet kanallarý çok daha özgür olduðuna inanýyorum...
USD da yükseliþ kaçýnýlmaz baþlýðý için Venezuela olayýný iyi kavramak gerekir. Burada yazý yazýp yorum katan profillerin 40 yaþ üzeri ortalama zeka üzeri ve en az üniversite mezunu olduklarýný düþünürsek bazý yorumlarýn ortaokul "Milli Tarih" ve " Milli Coðrafya" düzeyinde kaldýklarýný maalesef görebiliyoruz..
Deðerli arkadaþlarým; konu ister Venezuela iste panama isterse Türkiye olsun... Ben çok engin derin MIT yada CIA bilgileri olan yada Türk ve Dünya Tarihi konusunda otorite yada uzman olan birisi de deðilim...
Burada yazýlarýmý okuyan insanlarýn UZUN ERGEN yazýlarý olmadýklarýný da bildiklerini sanýyorum..
Oysa; Ortaokul "Milli Tarih" düzeyinden yorum katkýsýnda bulunan arkadaþlara üzüldüðüm nokta; hala dünyayý "At üzerinde bacak arasý pastýrma ezerek, ellerinde kýlýçlar havada sallayarak ; dünyanýn feth edileceðini düþünmeleridir.
Dünya artýk At üzerinde kahramanlýklar ile feth edilmiyor.. ABD Türkiye savaþý kadar anlamsýz bir savaþta olamaz.. Örnekleri ve kanýtlarýný anlatmakya çalýþýyorum o kadar...
Fýrat'ýn doðusuna operasyon konusunda çok ciddiyiz.. Geçen gün Kýzýlay Toplantýsýnda Sn.CB nýmýz bu konuda çok netti. Fýrat'ýn doðusuna huzur, barýþ ve güven getireceðiz dedi...
Bende bu konunda ABD ile Türk Hükümeti arasýnda bir mutabakat var mý? Yok mu? Bilmiyorum dedim...
Var ise; bu finansal alanda ne yapacaðýmý, yok ise ne yapacaðý mý izah ettim, o kadar...
Yoksa ne Venezuela uzmanýyým, ne de finans uzmaný..
Ancak; diyorum ki; ellerimizde bu sonuçlarý tahmin edebilecek veriler ve olaylar var.. Bu olaylarý deðerlendirerek bizlere neler olabilir onun analizini yapýyoruz..
Mesela;
TCMB sýnýn brüt rezervleri 85 milyar USD civarýnda.. (+-10 )
Bunun neti sanýrým 19 milyar USD ABD banknotu, kalan 10 milyar USD ý külçe altýn olarak toplamda net rezervimiz 30 milyar USD civarý...
Senin, benim, dedelerimizin, ebelerimizin, sülalemizin hepsinin ödedikleri vergi, emekleri ederi bu... NOKTA!
Þimdi dans etmeye çalýþtýðýn karþýndaki küresel güç ile ilkokul matematik düzeyi finansal karþýlaþtýrma yapalým....
Apple denilen firmanýn ederini boþverin...
Ýnternette bilançolarý açýk her yerde.. Adamlarýn 2018 yýlý 3.Ç bilançosundaki net kasalarýnda NAKÝT CASH 265,000,000,000 USD harcanmaya , yatýrým yapmaya hazýr paralarý var..
Þirket ederi demiyorum, ceplerinde ki para...
Aklýma ilk gelen ABD þirketleri NIKE, Boeing, Yahoo, MSN, Windows ve diðerleri...
Bizim en deðerli þirketimiz sanýrým Ereðli Demir Çelik...
Ederi 9 milyar USD...
Bizim 10 milyar USD eder þirketimiz yok, arkadaþlar ne ergeni, ne yeni yetme muhabbeti diyorsunuz...
Venezuela Halka konutlar yaptýrýyor.. Halka her ay içinde pirinç, nohut, yað gibi ürünleirn bulunduðu koliler ile yardým ediyor..
Ev ve yiyecek bulan HALK çalýþmýyor, üretmiyor.. Tamamen ithalata dayalý ve petrol gelirine baðlý bir hayat sürüyor..
Baþta cazip gibi geliyor. Kýrsaldan kentlere devasa göçler oluyor. 30 milyonluk halkýn nerdeyse 25 milyonu 2-3 büyük þehir göç ediyor. Kýrsalda tarým ve hayvancýlýk bitiyor..
Gýda ithalatý baþlýyor. Buðday saman üretmek yerine Venezuela ithal etmeyi tercih ediyor. Çünkü petrol gelirleri aþýrý devasa...
Ancak; bu noktadan sonra ABD 125 USD olan varil fiyatý 25 USD indirince Venezuela da üretim olmayýnca enflasyon patlýyor..
1 kg patlýcan, 1 kg soðan, 1 kg patates inanýlmaz pahalanýyor...
Halk kokmuþ et yiyor.. (ref. BBC Venezuela Belgeseli You Tube)
Çünkü 1 kg kokmuþ et asgari ücret ile ayný.. Halk ancak onu alabiliyor...
Yanlýþ anlaþýlmadan, Bundan daha açýk nasýl izah edebilirim bilemiyorum...
Bu adamlar 4,50 TL usd fiyatý ile akþam yatýp sabaha 7,20 TL yapan adamlar ile ayný..
Ve diyorumki;
Ýnþallah Türkiye'nin bu tip durum yada durumlar karþýsýnda uygulayabileceði bir B Planý vardýr....
O KADAR...
Bol Kazançlar...
çetinkaya: 2019 için petrol beklentimizi 80 dolardan 63 dolara indiriyoruz
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri