Sayfa 171/999 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    31 Ocak Perşembe 16:26 ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: AVRASYA TÜNELİ'NDE ZAM YAPILMADI, YENİ ÜCRET TABLOSU SEHVEN KONULDU

zuhahahaha
    Bu arada KGM-HGS müşteri hizmetlerini aradım bugün...27 ocakta 1.boğaziçi köprüsünden yaptığım geçiş HGS etiketinden 1 dk. bile olmadan 2 kere alındı...Aradım...Kız çıktı...Kayıt oluşturdu...Bu aralar çok şikayet alıp talep kaydı oluşturuyoruz dedi...

Çalışmıyo okuyucu aletler bu ara çok sık yaşanıyo bu durum dedi...Müdürü duymasın...

İtiraz etmeyen ve kontrol etmeyenlere geçiriyorlar sanırım...

2. Sonra bu ülkede sanayi niye gelişmiyor derler ..Üretim yapan adama daha ülkemin insanı sahip çıkmıyor,o bilinç yok..Montajmış ,sacmış ..
    Koç Gibi yapacan tofaş kuşları montajlayıp kakalayacan senden iyisi olmayacak .
    Adam uçak üretecem diye çıktı bu ülkede zamanında kafasına yıktılar fabrikayı .
    Git o parayı ye yurtdışında akılmı yok adam sende [emoji847]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Sevindim...
    Dostunuzu kutlarım,başarılar dilerim...
    Gerekli yardımı,destegi alamayacagını da üzülerek tahmin ediyorum..
    Alamıyor zaten .partici değil .Partici olsaydı eminim tanınan biri olurdu ..

4.  Alıntı Originally Posted by PiNNo Yazıyı Oku
    Fabrika ve Ar-Ge ofisi ortamına ne kadar hakimsiniz bilmem ama yorumunuzdan da pek hakim olmadığınız sonucunu çıkarmak zor olmuyor. Türkiye'de sağlık sektörünü ön plana çıkarmaya calismissiniz ama, dışardan ithal ettiğimiz sağlık ekipmanlarının doktorlar tarafından kullanma kılavuzlarının okunmasiyla yaptiklari ameliyatlari hizmet sektoru dışında bir getirisi yoktur. Ayni sekilde pilotlat icin de disardan ithal ettigimiz uçakları kullanmasinin ülkemiz adina herhango bir ihtacat girdisi yoktur. Uretime girdiyi verecek olan mühendistir, mühendisi bu kadar kucuk gosterirsen ekonominden bu kadar küçülür işte. Tecrübe de onemli faktor olmakla beraber, en buyuk farki olusturan durum Ar-Ge'ye ayrilan bütçedir ve Türkiye'de bu durum yoktur. Çünkü, Ar-Ge demek uzun vadeli yatirim demek ve bir süre cepten yemek demektir. Politikacilarin buna tahammülü yoktur, kisa vadeli ciktilara odaklanır. O da Ar-Ge görünümlü Ür-Ge'dir ve f/p bakimindan muaddilerinin cok gerisinde kaldığı icin ihracati zordur. Muhendislik fakültelerinin sayisini artirmak yerine keşke kalitesini artiracak girişimlerde bulunsak daha iyi olacak.
    Yatırım yaptın, teknoloji ürettin diyelim, dışardan ne alıcaksın ? Dışardan bişeyler alman gerekiyor ki onlara bişey satasın...Almandan hastane cihazını alcaksın ki, senin tekstil ürününü alsın. Ya da boeing alıcaksın ki thy amerikada hizmet hakkı kazansın...

Sizin dünyanız rüyalarda buluşuruz şarkısı...Teknoloji işi cok ama cok zor iştir..O noktaya gelmemiz 100 sene sürer belki.

Onlar ne zaman teknoloji işlerini devretmek ister, o zaman biz o işlere talip oluruz...Patron ne derse o olur.
    Son düzenleme : martind; 31-01-2019 saat: 17:12.

5.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Sadece elektrik panosu üretmiyorki .Güneş enerji panelleri kuruyor ayrıca .İtü dönem birincisi zehir gibi kafası olan biri bu kişi .
    Bu ülkedeki insanları anlamak zor .Adam 50 kişiye ekmek veriyor ve küçümsüyorsun.
    Satsın fabrikasını bacasını gelsin burda sana mevduat sorsun istiyorsun değilmi ?
    Yazık rxpu sana yakıştıramadım

İşte o zehir gibi akıl neden yapması gerekenleri yapmıyor. Elektrik panosu, yurt dışından ithal edilen güneş panellerinin montajı ile uğraşıyor. 100 yıl daha o 50 kişiye ekmek vermesini istiyorsak zehir gibi akıllar bu tür hammallık işlerle uğraşmayacak.
    Katma değerli ürünler üretecek.
    Elektrik panosunu değil içindeki katma değerli ürünleri üretmekle kafa yoracak.
    Güneş paneli ihalesi montajı ile değil güneş panelinin yarı iletken imalatı ile uğraşacak.

Yoksa biz koca koca fabrikalarımızın olduğunu sanarız. Ama aslında hiçbir şeyimiz yoktur. O fabrika sandığımız binalar bizi daha da dışa bağımlı hale getiren zincirler halini alır. Ve biz bunların farkına varmayız.

En sıkıntılı olan durum da işte bu.

Umarım farkı anlatabildim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İşte o zehir gibi akıl neden yapması gerekenleri yapmıyor. Elektrik panosu, yurt dışından ithal edilen güneş panellerinin montajı ile uğraşıyor. 100 yıl daha o 50 kişiye ekmek vermesini istiyorsak zehir gibi akıllar bu tür hammallık işlerle uğraşmayacak.
    Katma değerli ürünler üretecek.
    Elektrik panosunu değil içindeki katma değerli ürünleri üretmekle kafa yoracak.
    Güneş paneli ihalesi montajı ile değil güneş panelinin yarı iletken imalatı ile uğraşacak.

Yoksa biz koca koca fabrikalarımızın olduğunu sanarız. Ama aslında hiçbir şeyimiz yoktur. O fabrika sandığımız binalar bizi daha da dışa bağımlı hale getiren zincirler halini alır. Ve biz bunların farkına varmayız.

En sıkıntılı olan durum da işte bu.

Umarım farkı anlatabildim.
    Katılıyorum hocam..Şunu da eklemek isterim...İstediği kadar zehir olsun, ortada bilgi yoksa hiç birşey yapamaz..Batıda 500 yıllık mühendislik birikimi var...Zehir gibi adamları ancak zehir gibi tecrübeli insanlar geliştirir....O zehir gibi tecrübeli insanların değerini bilmez bu ülke....Her şirket bir üniversite gibidir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
    Güncel gecelik faizler.. Pazartesi 4 şubat, enflasyon verisi sonrası bu oranlar da düşebilir..

sırasıyla; vakıf, akbank, burgan , enpara, cepteteb fiba, şeker, hsbc, aktifbank

“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

peki Rxpu şu anda en akıllı yatırım elektronikte ne olabilir.?robot yapmakmı...yeni bir buluş yapmak çok zor.
    mesela bluetooth 5.0 mı yapalım?araba parçasımı uretelım?en akıllı yatırım ne olur?

Sayfa 171/999 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •