-
Piyasalar sert bir L formasyonunda. Bu formasyon ne kadar sürer bilemem.. BIST elbette ucuz ve zirvede değil. Piyasaların zirvede olabilmesi için endkesin en az 130,000 olması gerekir. Oysa, 106000 den geri döndük. Ama yeterli mi?
Piyasa şartlarına bakalım.. Az önce geçen hafta geçtiğim bulvardan az önce geçerek evime geldim.. Vakıfbank Şubesi vardı, kapanmış. Denizbank Şubesi vardı, kapanmış. Hisar Çatal Kaşık Bölge Md lüğü vardı, kapanmış. Afgan Baba Pide Salonu vardı, kapanmış. Bafra Pide vardı, kapanmış. Karataylar Fırın vardı, kapanmış... Hepsi aynı bulvar üzerinde idi...
Şu an Türkiye'de çok açık yazıyorum, durma değil küçülmeden bahs ediyoruz.. Siyasi pencereden bakma lüzumu asla yoktur. Çıkın caddelerinizi ve sokaklarını geziniz. SATILIK KİRALIK ilanlarınıza bakınız....
Şu an bir şirket yada firma sahibi olmak isteyeceğiniz en son şeydir. BU küçülmenin önce durması sonra duran şeyin harekete geçmesi gerekir... Peki ne kadar vadede olucak bu işler. 82 milyonluk geriye saran bir ekonomiyi önce durdurup sonra ileri momentum sağlamak çok zor..
BIST 1 yıl 106000-90,000 arası gider gelir.. Fonların umurunda dahi değildir. Çünkü AL SAL SAT AL maliyetleri sıfırdır..
İster TL de ister USD da olsun, şu şartlarda nakitte olan KRAL dır...
Pidecinin kapandığı bir ekonomi burası... PİDECİ....
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri