Sayfa 231/999 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331731 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 1,841 - 1,848 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. 3-4 milyon yeni işşizi olacak...Gıda fiyatlrı da aldı başını gidiyor..Enflasyon gelirleri yok edicek...

Bu durumda nasıl kiralar yükselebilir ki ? IMKANSIZ!!!!!

ev fiyatları düşer, en iyi yerine sayar...

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kira artışlarının önünde başka bir engel var. Ortalama hanehalkı kazancı. En son baktığımda ortalama ücretler 3-4 yıl önce net 1850TL civaındaydı. Şimdi de olsun olsun 2200-2300TL olsun. Ortalama gelir artmadan kiralar yükselemeyebilir. Bu evin değerinden bağımsız bir parametre. Ortalama gelir artışı ise kaliteli büyüme ile mümkün.

Var olmayan parayı tahsil edemezsin.
    Küçük şehirlerde ve merkezden uzak arzın çok olduğu yerlerde farklı olabilir yaklaşımlar tabi.

İstanbul ve Ankara.

İstanbul zaten hane halkı gelirinde en üstte, Ankara desen memur şehri, karı koca çalışsa eve en az 7500TL giriyor.

Mesela Ankara'da kiracılarımdan birisi banka müdürü, adam tutturdu işte şu kadar bu kadar, dedim ne zam aldın? %26 . Kira artışın tüfe kadar. Yaptı geçti.

Bir diğer sorunlu istanbulda, internetten okumuş etkilenmiş belliki, %3 gibi bir artışla geldi, direndi, en gıcık olduğum lafla geldi"işte zamanında ödüyorum" üstelik emsal kiraları istediğim artıştan sonra dahi %10 daha yüksek, senelerdir çalıştığım emlakçı ile de istişare yaparak çık dedim, yok dedi, çalıştığım avukatlık bürosuna havale ettim, noterden ihtarname gidince kanuni rakamdan artırımı yaptı. Uyanık işte.

İşyerlerine direkt boşalt diyorum. Boş kalsın, tınlamaz. 1 yıl sonra daralan talep artar daha iyiye veririm. Ama adam cirosunu 2'ye katladığında kirayı 2'ye katlayamam.

Biz bu paraları kazanıp betona gömerken bilumum kılları ağarttık, davalar mahkemeler, uykusuz geceler. Öyle kolay değil.

Şu anda kira geliri için konut alır mıyım, almam, hem konut fiyatları enflasyon altında artıyor ve artacak hem de kira vergileri fahiş yüksek. En üst vergi dilimindeyseniz (2018 gelirleri için senelik 80binTL bürüt gelir üstü) kiranızın neredeyse yarısı emlak, gelir vergisi ve onarımlara gidiyor.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. +50 K $ Burgan %4, T-bank %4,5,
    odeo %4,75

BLA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. servet sahipleri, servetlerini elde ederken gösterdikleri eforun keyfini sürerken haklı olarak geri kalanların da aynı şart, durum ve en önemlisi de şansa sahip olduklarını düşünüyorlar. ama yanılıyorlar.
    kanunlar üst limiti tayin ederler, HAKKI OLANI DEĞİL. vicdanı kaybetmemek, empati yapmak burada doğru olan.
    ha ben 2 senede toplamda % 10 artırırken, kendim de bir ev sahibi olarak, kiracı ne kadar öngörmüşse ona razı oluyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    servet sahipleri, servetlerini elde ederken gösterdikleri eforun keyfini sürerken haklı olarak geri kalanların da aynı şart, durum ve en önemlisi de şansa sahip olduklarını düşünüyorlar. ama yanılıyorlar.
    kanunlar üst limiti tayin ederler, HAKKI OLANI DEĞİL. vicdanı kaybetmemek, empati yapmak burada doğru olan.
    ha ben 2 senede toplamda % 10 artırırken, kendim de bir ev sahibi olarak, kiracı ne kadar öngörmüşse ona razı oluyorum.
    İşde budur...
    Sosyalist adam böyle düşünür...
    "SOSYALİST ADAM VİCDAN SAHİBİDİR...."
    Libaralizm olaylara doğru/yanlış penceresinden bakar (kişi hep kendi çıkarını düşünür/ben merkezci anlayış)
    Sosyalizm ise içine vicdan katar....
    Başkalarının da çıkarını düşünür...

"İSTANBUL DAN BİN SELAM OLSUN SANA ŞİRİNBABA"

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

6.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    servet sahipleri, servetlerini elde ederken gösterdikleri eforun keyfini sürerken haklı olarak geri kalanların da aynı şart, durum ve en önemlisi de şansa sahip olduklarını düşünüyorlar. ama yanılıyorlar.
    Yanlış kafa yapısı...Herkes efor sarf etse, şuan farklı ülkede yaşıyor olurduk...Bu kaderci yapısı ile 300 yıldır yerimizde sayıyoruz...

7.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Yanlış kafa yapısı...Herkes efor sarf etse, şuan farklı ülkede yaşıyor olurduk...Bu kaderci yapısı ile 300 yıldır yerimizde sayıyoruz...
    Senin kafa yapını da gördük...
    Vahşi kapitalizmi/ABD emparyalizmini savunan gönderin çok değil bir kaç sayfa geride kaldı...

sana saygıda yok başarılar da
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

8.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Senin kafa yapını da gördük...
    Vahşi kapitalizmi/ABD emparyalizmini savunan gönderin çok değil bir kaç sayfa geride kaldı...

sana saygıda yok başarılar da
    Ben Çin'i daha cok seviyorum...Calışkan ögrencilere en iyi eğitimi veriyor... Bu sayede cok kısa sürede Amerika'yı yakaladı...

Calışkan ve üretken insanları yücelten her sistem rekabet gücünü korur ve toplumsal refah artar düşüncesindeyim...

Türkiyede sosyalizm calışmaz...Cünkü tembel ve ahlaki olarak sıkıntılı bir ülkeyiz...Bu sebeple mutlaka tembel üc kagıtcı insanları ayıklıcak bir sisteme ihtiyac var...Devletin yerinde olsam, fen liselerine en yüksek bütceyi verirdim...Burdan mezun ögrencileri de yurtdışında en iyi şirketlere/üniversitelere gönderirdim....Ancak bu insanlar bizi kurtarır...
    Son düzenleme : martind; 04-02-2019 saat: 16:34.

Sayfa 231/999 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331731 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •