Originally Posted by
Dudu
Malesef ben de bu durumdan cok rahatsizim.
En iyi secim simdilik bunlar gorunuyor..
Urettigi 5 aracin 4 tanesini yurtdisina satan bir Froto veya yine dolarla cok korele hareket eden bir Soda neden biriktirilmesin?
Dolarla alan dolarla satan bir tuprs'dan neden temettu alinmasin?
Dovizin durgun ve zayif gorundugu donemlerde usul usul biriktirilen bir doviz cdslerin x2 yaptigi bir donemde neden eurobondlara yatirilmasin?
Bunlar da ciddi stratejilerdir..
Syg,
Selamlar,
Yazışmamızdan beri BIST'teki ihracatı yüksek hisselerin geçmiş bilanço ve fiyat performanslarını inceledim. Malesef SP500 gibi, $ bazında genel trend olarak yukarı hedefleyen bir hissemiz bir elin parmaklarından fazla değil. Dönem dönem hisse bazlı, dönem olarak da ülke bazlı sıkıntılar yaşamışız.
Velhasıl temeli ve bilançosu sağlam ihracatçı şirketlerimize ek olarak Amerika'ya da bir şekilde yatırım yapmak gerekli gibi görünüyor. Ben de açıkçası yönetim maliyetleri ve dönem dönem karşılaştırma ölçütlerinin (endeksler) gerisinde kalmalarına rağmen ülkemizdeki Amerikan hisse senedi fonlarına yatırım yapmayı vergi avantajları açısından uygun buldum.
Doğrudan Amerikan ETF'lerine yatırım yapmak durumunda 35% lere varan (maliyet endekslemesi yapılmış) vergilere nazaran yurtiçi yönetilen fonlarımızda (maliyet endekslemesi yapılmadan) 10% stopaj uygulaması daha katlanılabilir geldi şu an için bana..
Görüş ve yorumlarınızı beklerim..
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
Yer İmleri