uufuk abim,
herhangi bir formül var diyelim elimizde al-sat için.bunun sonuna AND (H+L+C)/3 eklenirse ne anlama geliyor? normalde yüksek+düşük+kapanış / 3 demek bu ama bunu sadece AND bağlacıyla formülün sonuna eklemek ne ifade eder? AND C> / <(H+L+C)/3 demiyoruz sadece AND (H+L+C)/3 diyoruz...bakıyorum çünkü bunu herhangi bir formüle ekleyince işlem sayısı düşüyor ama neyi dikkate alıyor ki işlem sayısı düşüyor?
Son düzenleme : TÜRKOĞLU; 05-02-2019 saat: 13:07.
Teşekkürler
teşekkür ederim hocam
Hocam bir sorum daha olacak. mostun yüzdelik kısmına değişken tanımlayabilir miyiz? Matrikste gömülü halde bulunan mosta değişken tanımladığımda anlamsız sonuçlar üretiyor. Örneğin elle 0.25 girdiğimizde aldığımız değerle değişkenin 0.25 değerini verdiği andaki değer çok alakasız oluyor. Forumda gezerken mostun formülünü de buldum. orada da denedim ama yine çıkan sonuçlar anlamsız oluyor.
yuzde:=Input("% stop",0,10,2);
per:=Input("period",1,100,3);
a1:=Mov(C,per,E);
a2:=a1-(a1*yuzde/100);
a3:=a1+(a1*yuzde/100);
b1:=If(a1<PREV,a2,if(a2>PREV,a2,PREV));
b2:=If(a1>PREV,a3,if(a3<PREV,a3,PREV));
k1:=Cross(a1,Ref(b2,-1));
k2:=Cross(Ref(b1,-1),a1);
s1:=BarsSince(k1) < BarsSince(k2);
s2:=If(s1=-1,b1,b2);
a1;s2
Bu formülde ;
a1: Matriks içindeki default Most göstergesinde ExMOV yazan değere denk geliyor.
s2: Matriks içindeki default Most göstergesinde MOST yazan değere denk geliyor.
Forumda bulduğum mostun açık formülü bu hocam. Yapmak istediğim ise volatilite arttıkça küçülen bir yüzdelik değer, volatilite azaldıkça artan bir yüzdelik değer. henüz bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum ancak aklıma ilk gelen hhv(h,30)-llv(l,30)'dan bir ters orantı elde etmeye çalışabilirim.
Yer İmleri