- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
ABD gibi büyük devletlerde devlet hafızası fil gibidir.
Dün söyleneni bugün unutmak olmaz.
Bizde biraz hafif geçildi ama, Erdoğan'ın gereksizce ve de Trump'a nazire yaparcasına (dik dur eğilme) gibi laflarla Maduro'ya destek vermesinin acısı bir yerde çıkacak.
Ama mutlaka çıkacak.
Serbest özgürce düşünceler kabilinden "seninki sana benimki bana" gibi hafifletilmeye çalışıyor ama dünya o konuda keskin bir şekilde ikiye bölündü.
Erdoğan'ın Maduro'ya yaklaşımı ve desteği, "seçilmiş bir devlet adamına başka devletler karışamaz. Halkın tercihidir" temeline dayanmakta.
Ama nedense iş ESAD'a gelince, bizimki fena çuvallıyor.
ABD toplu bir reaksiyon için hepsini topluyor. Suriye'de patlayabilir.
Emlak vergisine çok abanacaklarını sanmam.
Zaten satılmayan dairelerin iyice turşusu kurulur. Rezidansçı müteahhitlere girer bu işin ucu.
Emlak vergisine geçen abandıklarında sadece elit yerlerde korkunç artışlar oldu.
Benim yaşadığım varoş ilçede ise artış % 15 idi.
Herkes rahat olsun diyemem, ama ben çok endişeli değilim şahsen.
2006 yılından bir hatıra: https://www.memurlar.net/haber/57171...ergi-alin.html Adına da vergiyi tabana yaymak diyorlar...
Sn Gundwane likit parayı ister TL olsun ister USD yada başka yabancı para vergilendiremezler..
Çünkü ihtiyacın olan şeyi vergilendirirsen ürkütürsün...
Mesela ABD USD ı üzerinden %18 olan stopaj vergisini %28 yapsınlar o zaman Western Union yada başka transfer sistemlerini ararştırır ve paranı yollarsın, bu olmaz...
Ama çok sıkışırsa şunlar olabilir...
Emlak Vegileri artırabilinir..
Gelir Vergisi Dilimlerine %5 eklenebilir...
Bu 2 hareket devasa bir gelir kalemi demektir...
Ama USD a vergi gelmesi OLANAKSIZDIR.
mantolama zorunluluğu kalktı o ara bizde de yönetim toplantısında kavga gürültü olmuştu çok şükür kurtulduk 9 katlı binada dolar şokundan önce 400k fiyat vermişlerdi mantolama şimdi rahat 600k olmuştur daire başına 15k para düşerbirde enerji kimlik belgesi için baktılar A çıktı bizim apartman ısı kaybı yok şimdi mantolama diyen de yok
![]()
Yer İmleri