Sayfa 117/692 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon
Arama sonucu : 5531 madde; 929 - 936 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by Selecta Yazıyı Oku
    - Altın olarak tercihim ise ETF değil, vadeli altın mevduat hesabı. Ziraat Katılım bankası'nda 3 ay vadeli altın vadeli hesabının güncel faiz(kar payı) oranı %2.78. Yani 1kg altınınız varsa vergilerden sonra 3 ayda 5.88 gr altın kazanacaksınız demek. Kiralık kasada altın tutup üstüne bir de kira parası ödemek yerine devlet bankasında altın tutarak üstüne altınınıza altın katıyorsunuz. Üstelik öncesinde fiziki altınınız olması gerekmiyor. EFT yapıp nakit paranızla dilediğiniz kadar altın alıp vadeli mevduat yapabilirsiniz. Ayrıca Ziraat Katılım'da EFT ve havaleler ücretsiz ve Hesap işletim ücreti de yok.
    katılıyorum.
    Küçük miktarlar için de şu Altın hesabı tercihim. https://www.teb.com.tr/vadeli-altin-hesabi/
    Bozdurmak istersemde dolar olarak çekebiliyorum.
    Vergi 0.
    syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Begendiremedik.

O zaman sana sunu verelim.

https://www.amazon.com/gp/product/11...6278badff7fe6d

Syg,
    İlk posttaki benim için fazlasıyla muhafazakar. Bu çok çok daha iyi, bunda da 50-55 yaşına kadar hisse senedi fiyatlarına ve değerlemelere göre bakıp max %25 tahvil bono alırım. Gençsem ve UV'li yatırımcıysam tamamını ya da tamamına yakınını hisse senetlerine ayırırım.

3.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    katılıyorum.
    Küçük miktarlar için de şu Altın hesabı tercihim. https://www.teb.com.tr/vadeli-altin-hesabi/
    Bozdurmak istersemde dolar olarak çekebiliyorum.
    Vergi 0.
    syg.
    Teb ve Cepteteb'de min vadeli altın hesabı tutarı 5gr, Ziraat Katılım'da ise 50gr.

Yalnız vergi sıfır değil, vadeli altın mevduatlarında %15 stopaj var diye biliyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Selecta Yazıyı Oku
    Yaşım 55 ya da 60 yaş üstü olsaydı ve ABD'de yaşasaydım düşünürdüm ama bence kendi adıma konuşayım oldukça kötü bir portföy.
    - 35 hatta 40-45 yaşın altındakiler için sadece %25 hisse senedi bence çok yetersiz, %50 tahvil bono da çok fazla.
    - Hisse senedi portföyü de bence çeşitlendirme olarak zayıf(500 tane ABD hisse senedinden oluşsa bile), şahsen global çok sayıda ülkenin hisse senetlerinden oluşan bir ETF tercih ederim,
    - Bu madde ABD'li olan makalenin yazarını ilgilendirmiyor tabi ama %30 temettü vergisi sebebiyle ben ABD'de kurulmuş ETF'leri tercih etmem. Londra borsasında dolar bazında işlem gören İrlanda'da kurulmuş(Irish domiciled ETFs) ETF'ler yönetim giderleri ABD ETF'lerine göre genelde birazcık daha yüksek olsa da vergi açısından bizim için daha cazip. Benim tercihim VDEV(Vanguad FTSE Developed World UCITS ETF (USD) Distributing). İçinde ABD, Japonya, İngiltere, Fransa, Almanya, İsviçre, Kanada vs gibi pekçok gelişmiş ülkeden 2194 tane hisse var.
    - Altın olarak tercihim ise ETF değil, vadeli altın mevduat hesabı. Ziraat Katılım bankası'nda 3 ay vadeli altın vadeli hesabının güncel faiz(kar payı) oranı %2.78. Yani 1kg altınınız varsa vergilerden sonra 3 ayda 5.88 gr altın kazanacaksınız demek. Kiralık kasada altın tutup üstüne bir de kira parası ödemek yerine devlet bankasında altın tutarak üstüne altınınıza altın katıyorsunuz. Üstelik öncesinde fiziki altınınız olması gerekmiyor. EFT yapıp nakit paranızla dilediğiniz kadar altın alıp vadeli mevduat yapabilirsiniz. Ayrıca Ziraat Katılım'da EFT ve havaleler ücretsiz ve Hesap işletim ücreti de yok.
    VDEV dediğiniz Etf yi finansbanktan açtırdığımız hesap ile alabilirmiyiz ?

5.  Alıntı Originally Posted by zaftolga Yazıyı Oku
    VDEV dediğiniz Etf yi finansbanktan açtırdığımız hesap ile alabilirmiyiz ?
    Qnb Finans Yatırım'da international denilen bir hesap türü olması lazım, normal Türkiye hisse senetlerinden sözleşmesi falan farklıydı diye biliyorum. International hesapla, Londra borsası'nda(LSE) işlem yapılabiliyorsa ki kuvvetle muhtemel yapılıyordur, alınabiliyor olması lazım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    İlk posttaki benim için fazlasıyla muhafazakar. Bu çok çok daha iyi, bunda da 50-55 yaşına kadar hisse senedi fiyatlarına ve değerlemelere göre bakıp max %25 tahvil bono alırım. Gençsem ve UV'li yatırımcıysam tamamını ya da tamamına yakınını hisse senetlerine ayırırım.
    Ilk post benim dikkatimi cekti cunku her turlu ekonomik durumda diyor..
    Siz icine ne tur enstruman koymaniz gerektigine bakarsiniz ama enstrumani siz secersiniz.
    Bu yaziyi sakliyorum belki kitabi da okurum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Batida "target" denen etf ler var, yasa gore ve emeklilige kalan sureye gore otomatik olarak hisse/bond oranini ayarliyor.
    Gencken daha cok hisse emekli olurken %20 hisse %80 bonda kadar iniyor.
    Bilirsiniz mutlaka 110 eksi yasiniz = portfoydeki hisse orani
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Benim yasima 60 desek benim max tutmam gereken hisse miktari potfoyun %50 si olmali..
    Ama kisilik sorunlari ile ben hala %98 hissedeyim.
    Syg,

Sayfa 117/692 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •