2017 yıl sonu karşılaştırması yaptım. Vuk net kar olarak daha fazla açıklanmış. Ama satış gelirleri, giderler çok benzer.
Anladığım kadarıyla çok fark yok.
İki ihtimal üzerinde duruyorum..
- Satışlar düşmüş olabilir.
- Yeni mikserler gelince bir süre üretime ara verip fabrikada düzenleme yapmış olabilirler. "Abi o mikser orada olmadı şuraya çekelim, yok öyle fazla yer kaplar, bu mikser fabrikayı küçük gösterdi, onu yan döndürsek nasıl olur, bugün geç oldu yarın devam ederiz" gibi diyaloglar geçmiş olabilir 1 ay boyunca..
...
İkinci ihtimali mizah yoluyla anlatmış olsam da, fabrikada belli bir süre üretimin durdurulup yeni düzen verilmiş olmasına az ihtimal vermıyorum. Froto bildiğim kadarıyla her ramazan bayramında bakıma girer ve üretim tamamen durur. Bayramda hiç tatil yapmayıp sadece orada kurulum, bakım yapan ve full çalışan tanıdıklarım var. Burada da şunu düşünmek lazım, kapasiteyi 2 katına çıkaracak ekipman geliyor, bir düzen, şekillendirme gerekli. Yanlış mı düşünüyorum, inanın ben de bilmiyorum. Sormak lazım her yere..
https://m.youtube.com/watch?v=usqLCXdYwTA
...
Bir fabrikanın bir yerden bir yere taşınması bile çok uzun aylar alabilir yerine göre. Belki 1 yıl alır. O nedenle bu ihtimal mevcut.
Diğer yandan, sadece 1 yıl önceye dönsek bile satış geliri rakamlarının benzer olduğunu görebiliriz. Sadece maliyetler artmış. Şirket cirosunu büyütmek yerine yerinde saymış, hatta son çeyreğe göre küçülmüş. Bu da hem hayal kırıklığı yarattı, hem de artan masrafları karşılamaya yetmedi. Piyasa kötü. 2 yıl daha böyle olacağını varsayarak beklentileri düşük tutmalı. Poltk'ten iki beklenti olsun önümüzdeki 2 yıl:
- Zarar etmesin.
- Satış gelirlerini, ihracatını arttırsın.
...
Kısacası.. Bu duruma mutlu mu olayım, üzüleyim mi bilemedim. Ama bildiğim bir şey var ki, artık borsaya kafa yormayacağım. Çünkü kendi kendime konuşmaya, yalnız başıma otururken başımı sallamaya, kendimi onaylamaya falan başladım. Dışarıdan görenler bir tuhaflık olduğunu düşünebilir.
...
Yer İmleri