2017 yýl sonu karþýlaþtýrmasý yaptým. Vuk net kar olarak daha fazla açýklanmýþ. Ama satýþ gelirleri, giderler çok benzer.
Anladýðým kadarýyla çok fark yok.
Ýki ihtimal üzerinde duruyorum..
- Satýþlar düþmüþ olabilir.
- Yeni mikserler gelince bir süre üretime ara verip fabrikada düzenleme yapmýþ olabilirler. "Abi o mikser orada olmadý þuraya çekelim, yok öyle fazla yer kaplar, bu mikser fabrikayý küçük gösterdi, onu yan döndürsek nasýl olur, bugün geç oldu yarýn devam ederiz" gibi diyaloglar geçmiþ olabilir 1 ay boyunca..
...
Ýkinci ihtimali mizah yoluyla anlatmýþ olsam da, fabrikada belli bir süre üretimin durdurulup yeni düzen verilmiþ olmasýna az ihtimal vermýyorum. Froto bildiðim kadarýyla her ramazan bayramýnda bakýma girer ve üretim tamamen durur. Bayramda hiç tatil yapmayýp sadece orada kurulum, bakým yapan ve full çalýþan tanýdýklarým var. Burada da þunu düþünmek lazým, kapasiteyi 2 katýna çýkaracak ekipman geliyor, bir düzen, þekillendirme gerekli. Yanlýþ mý düþünüyorum, inanýn ben de bilmiyorum. Sormak lazým her yere..
https://m.youtube.com/watch?v=usqLCXdYwTA
...
Bir fabrikanýn bir yerden bir yere taþýnmasý bile çok uzun aylar alabilir yerine göre. Belki 1 yýl alýr. O nedenle bu ihtimal mevcut.
Diðer yandan, sadece 1 yýl önceye dönsek bile satýþ geliri rakamlarýnýn benzer olduðunu görebiliriz. Sadece maliyetler artmýþ. Þirket cirosunu büyütmek yerine yerinde saymýþ, hatta son çeyreðe göre küçülmüþ. Bu da hem hayal kýrýklýðý yarattý, hem de artan masraflarý karþýlamaya yetmedi. Piyasa kötü. 2 yýl daha böyle olacaðýný varsayarak beklentileri düþük tutmalý. Poltk'ten iki beklenti olsun önümüzdeki 2 yýl:
- Zarar etmesin.
- Satýþ gelirlerini, ihracatýný arttýrsýn.
...
Kýsacasý.. Bu duruma mutlu mu olayým, üzüleyim mi bilemedim. Ama bildiðim bir þey var ki, artýk borsaya kafa yormayacaðým. Çünkü kendi kendime konuþmaya, yalnýz baþýma otururken baþýmý sallamaya, kendimi onaylamaya falan baþladým. Dýþarýdan görenler bir tuhaflýk olduðunu düþünebilir.
...
Yer Ýmleri