Sayfa 117/656 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon
Arama sonucu : 5241 madde; 929 - 936 arası.

Konu: DURDO - Duran Doğan Basım

1.  Alıntı Originally Posted by ÇIRAK Yazıyı Oku
    BİR GURUP ÇIYOR GİBİ
    BİZİM form gurubu olabilir
    inşallah öyledir
    Hayırlısı diyelim..satıcıların hepsinin çıkması faydalıdır. .geriye hisseye inananlar kalır..

Durdo artık yepyeni bir kişiliğe bürünüyor. ...eski durdoyu unutun...karşınızda yıllık 300-350 milyon ciro ve ilk etapta 40-50 milyon kar yapma potansiyeli olan bir Durdo var..

2017 tüm yılda 11.3 milyon kar ile 6.40 zirvesini görmüş ve 9 fk dan degerlenmişti. .

Hisse eninde sonunda hakettiği yere gidecektir..kısa süreliğine ve geçici baskılar olabilir ama bu baskılar kalktığı anda hisse çıkmaya başlayacaktır. .

Sabır sabır sabır..

2. Üçüncü çeyreklerde döviz çıkışından maksimum etkilenmesinin nedeni 65 milyon doviz borcu varken , 18 milyon tl ise ihracatı vardı. .ama bu miktar artık tahminen 76 ya karşılık 49 a inmiştir. .arada sadece 27 milyon açıkta kalıyor. .

Şirketin ihracatçı yapısı bu açık miktarını aylar geçtikçe aşağı çekecektir. .döviz açısından seçimden sonra risk olabilir ama bence bu çok da abartilacak bir miktar değil. .döviz yüzde 10 dahi artsa durdoyu ancak 2.5 milyon tl etkileyebilir..

Ki fed in artık faiz artışlarını durduracak olması uluslararası piyasada doların aşağı inmesine neden olacaktır..ülke içinde de enflasyon ve faizlerin aşağı inmesi beklentisı var..bunu yabancı kurumlar da söylüyor. .kısacası döviz seçim nedeniyle 5 ay önceki çıkışları yapapaz. .olumsuz bir durumda dahi hareket marjı kısıtlı olur..

Eğer seçimde ekonomiyi olumsuz etkileyecek bir sonuç çıkmaz ise de zaten düşüş eğitimindeki döviz düşmeye devam eder..ilkbahar ve yaz mevsimlerinde turistler bol dolar getiriyor..kısacası döviz riski yok değil ,ama çok da korkacak kadar büyük değil..

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Üçüncü çeyreklerde döviz çıkışından maksimum etkilenmesinin nedeni 65 milyon doviz borcu varken , 18 milyon tl ise ihracatı vardı. .ama bu miktar artık tahminen 76 ya karşılık 49 a inmiştir. .arada sadece 27 milyon açıkta kalıyor. .

Şirketin ihracatçı yapısı bu açık miktarını aylar geçtikçe aşağı çekecektir. .döviz açısından seçimden sonra risk olabilir ama bence bu çok da abartilacak bir miktar değil. .döviz yüzde 10 dahi artsa durdoyu ancak 2.5 milyon tl etkileyebilir..

Ki fed in artık faiz artışlarını durduracak olması uluslararası piyasada doların aşağı inmesine neden olacaktır..ülke içinde de enflasyon ve faizlerin aşağı inmesi beklentisı var..bunu yabancı kurumlar da söylüyor. .kısacası döviz seçim nedeniyle 5 ay önceki çıkışları yapapaz. .olumsuz bir durumda dahi hareket marjı kısıtlı olur..

Eğer seçimde ekonomiyi olumsuz etkileyecek bir sonuç çıkmaz ise de zaten düşüş eğitimindeki döviz düşmeye devam eder..ilkbahar ve yaz mevsimlerinde turistler bol dolar getiriyor..kısacası döviz riski yok değil ,ama çok da korkacak kadar büyük değil..
    MB zaten faiz artırmam baskısından kurtuldu. Bu faizle doviz biraz zor cıkar. Bir de icerideki daralma ile doviz talebi nispeten zayif kalacak.ithalat zayifliyor cunku. Finansal atak olursa da faiz silahi elde. Cok agresif hareketler olacagini zannetmiyorum.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. 2018 yılı başında dolar 3.76 dan başlamış yıl sonunda ise 5.30 dan kapanmış idi..dolar o şekli ile tam yüzde 41 çıkış yapti..bu büyük çıkışa rağmen durdo yıl sonunda 15.5 milyon tl net kar açıkladı. .üstelik yılın ilk yarısında döviz bazlı borcu ,döviz bazlı satışlarından çok çok fazla olmasına rağmen bu karı yapabildiği. .

2019 yılı boyunca durdonun açıkta kalan riskli kısmı sadece 27 milyon tl civaridir..bu açığın da önümüzdeki çeyreklerde iyicene kapanmasını bekleyebiliriz. .yeni baskı ve kesim makinaları kaliteli ve elit müşterileri çekmeye devam edecektir..

5. doların çıkmamasının nedeni ekonomimizin iyiye gitmesinden dolayı değil şuan da iyi araştırırsıznız doları kim shortluyor cevabını alırsınız ve nereye kadar shortlayabilecek gelelim seçim meselesine kim gelirse gelsin bu dakikadan sonra ekonominin bir süre daha kötüye gitmesi iyiye gitmesinden daha yüksek sizce herşey neden yüzde 26 ile yüzde 50 arasında artış yapıldı insanların alım gücü ne kdar azaldı kendinize sorabilirsiniz yabancıların ne dediği önemli değildir verdiği hedefler kendi çıkarları doğrultusundadır türkiyedeki kaliteli ekonomistlerine bakın bakalım ne öngörülüyor inşaat sektörü patladı bankalar bedelli yapıyor halkbanka çıkacak ceza belli değil biryandan svaşa devam ediyoruz suriyeli nufusu 4 milyona dayanmış gitme ihtimalleri sizce kaç abd s400 leri alırsan ciddi yaptırım yapacam diyor rusya 2019 vereceğiz diyor almazssan rusya il ne olacak durumun venezulla liderinin altınları getirildi bunun karşısında abd nin tavrı ne olacak hemen kapında ciddi global kriz var ben bir arkadaş olarak işlemlerinize dikkat edin diyorum sadece stopsuz çalışmayın sepet yapın ve durdoya gelincede elimde 15 bin lotum hala var ve çi,ft rakamları nı göreceğini bende inanıyorum ama maliyetim 2 nin altında ve rahatım o yüzden asla ama asla yakında lazım olacak para ile işlem yapmayın herkese hayırlı kazançlar
    ytd deli saçmasıdır

6. Ekonomimizin çok kötü olduğunu biliyorum..bir çok sektörün ozeliklede yurtiçine çalışan sektörlerin çok ciddi sıkıntı yaşadığını ve yaşayacağını biliyoruz..

Dovizin çıkış marjı pek yok çünkü dünyanın en yüksek faizini türkiye veriyor..bir çok yabancı yatırımcı dolarını teslim edip karşılığında yüzde 24 lerden faize giriyor..verilen faiz bu sekilde yüksek olduğu sürece dolar aşırı yukselmez ...

Hatta pek çok yatırım kuruluşu haziranda faiz indirimi bekliyor..buda doların düşeceğini işaret ediyor..

Durdonun bu kriz ortamında dahi yurtiçi satışlarını 19.3 milyondan 27 milyona yukseltmesini bir kenara kayıt etmek lazım..aynı şekilde yurtdışı satislarini da 43 milyondan 49 milyona çıkarmasını taktir etmek lazim..tüm bunları yeni makina yatırımına borçludur durdo..

Ciro ve karın çeyrekler geçtikçe artmasını bekliyorum..çünkü kaliteli ve hızlı üretim yapan bir firma ile herkes çalışmak ister..

7.  Alıntı Originally Posted by aalgun Yazıyı Oku
    MB zaten faiz artırmam baskısından kurtuldu. Bu faizle doviz biraz zor cıkar. Bir de icerideki daralma ile doviz talebi nispeten zayif kalacak.ithalat zayifliyor cunku. Finansal atak olursa da faiz silahi elde. Cok agresif hareketler olacagini zannetmiyorum.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet dostum..aynen sana katılıyorum. .japon ev hanımları bile ellerindeki döviz ile Türk faizlerin e yatırım yapıyor. .dünyanın en yüksek faizini türkiye veriyor. .doların bir ara 7.70 lerden şu anki seviyelere inmesinin tek nedeni verilen bu yüksek faizlerdir. . Yoksa gerçekten de Türkiye ekonomisinin iyi gitmesinden değildir..

Ama bu kadar yüksek faiz vermenin ülkeye maliyeti çok yüksektir. .artık kimsecikler yatırım yapmıyor. ..böylece üretim olmuyor..Fabrikalar çalışmıyor. .işsizlik artıyor. .

Ama bunların sonucunda ise dolar düşüyor. .Yapacak bir şey de yok..bunu yapanlar utansın..hele ki dindarim vede milliyetciyim diyenler..
    Dinini ,ülkesini seven birisi faizleri bu kadar yukseltemez ..

8. Sürünmeye devam

Sayfa 117/656 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •