Sayfa 28/172 İlkİlk ... 1826272829303878128 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 217 - 224 arası.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaşımlı (Şeffaf)

1. Erkan bey algo için ögrenmesi kolay olması açısından , yeni başlayanlar için ideal mi matriksmi olmalı sizce

2.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Erkan bey algo için ögrenmesi kolay olması açısından , yeni başlayanlar için ideal mi matriksmi olmalı sizce
    Ogrenmesı kolay olan aslında matriks ama ona alışınca ideale geçmekte zorlanıyorsunuz.

İlerleyen dönemlerınızde bu işte iyibir getiri elde etmek istiyorsanız mecburen ideale geleceksiniz bu iki iki dört cunku basit kombınansyonlar yapabıldıgınız bir platformda yaratacagınız sistemlerde sınırlı ve basit kalacaktır. İlk etapta sizi idare ediyor gibi görünsede ikinci etapta yetersiz ve yanlış bir yol oldugunu göreceksiniz. Tamamen zaman kaybı bana sorarsanız.

Direk idealden başlanması gerekir niye idealden başlanmalı çünkü burada gelişirseniz ilerde hızlı bir biçimde üst düzey sistemler geliştirmenizin yolu açılacak. Süre daha kısa olacaktır matrıkste 1 senenizi yitirip 2. sene ideale geçtiğinizde ise süreç 3 yılı alabilir.

Direk idealle başlamak süreyi 1.5 yıla kadar indirecektir.

İdealde olmanın matrıxe göre bazı avantajlarıda var.

1-En başta benım ilerde vereceğim tüm bilgiler tamamen ideal üzerinden anlatılacak.

2-İdeal başlıklarındaki yaklaşımlar gelişimler denemeler hepsi birer süper beyinler tarafından yaratılıyor. Sıradan insanlardan ziyade bu işte yıllarını geçirmiş deneyimli insanlar muhendısler ODTU mezunları gibi zehir gibi kafası çalışan adamlar var idealde genel hatlarıyla. Bana göre bu bile bir zenginliktir. Matrıxcileride küçümseyemem ama çoğu küçük yatırımcılardan oluşan iki tane kesişim yaratmaya çabalayan istatistik bilimsel methodlarda uzak deneyimi az daha çok kodlamayla ilgili bilgi veren ancak bu işin bilimsel ve istatistik motodolojisinden hiç bahsetmeyen bir kitle var. BU durum vizyonunuzu ve hayal gücünüzün gelişimini engelleyecektir. Yaratıcı sistemler ortaya dökmenizide engelleyecektir.

3-Matrixin sınırları vardır bazı kalıpların dışına çıkamazsınız hayal ettiğiniz herşeyi yazamazsınız. İdeal hayal etiğininde ötesine gidebiliyor.

4-kitlenme donma kasma gibi teknik sorunlar en az yaşandıgı ve matrıxe göre çok hızlı çalışan yeni nesil C# kodlamasıyla yazılmış bir platformdur. matrıx 90 modelse ideal 2000 modeldir 2000 model bir arabayı bınmenın avantajları daha çoktur.

5-teknik destek konusunda matrıxten daha iyiler. Yöneticiler forum sayfasında gelişmelere açıklar ve bizlere deger verip dinliyorlar. Matrikste en yakın ulaşabildigin isim satış temsilcisi olur Müşteri çok fazla oldugu için seni beni kaale alacak vakitleri yok diye düşünüyorum. İdeal ise uzun bir süredir teknik desteğini tatmın edici bir biçimde sunmaya devam ediyor müşteri portfoyu her geçen gün büyümesine rağmen.

6-İdealde sistem yazmak daha anlamlı istatistiksel ve bilimsel yöntemlerle örtüşür en başta veri uzunlugunu en fazla sunabilen platformdur. Bu yaptıgınız sistemlerin istatistiksel sonuçlarının anlamlı olmasını sağlar matrix ise verileri sınırlandırır büyük veriyle çalışamazsın cunku aşırı şekilde kılıtlenme ve donma sorunları ortaya çıkar Kaç adet matrikscide 11 12 yıllık sistem istatistikleri görebildiniz ? çoğunlukla 3 6 aylık verilere yazılmış sistem sonuçlarını görüyorum ben. Bu bana göre en büyük handikaptır. Hepsi birere yalanın içinde gelecekte başarılı sistem ürettiğini zannedıyorlar.

7-matriks sayfasında ufuk bey var kendısıne hayranım cunku karsılık beklemeden bir sürü method sistem ve fikri hayata geçiriyor insanlara yardımcı oluyor. Bir iş gibi üstlenmiş yapıyor. Aslıdna verdıgı emek cok buyuk ve değerli yatırımcılar açısından ama bana sorsan ben anlamsız buluyorum ufuk beyin paylaşımları ve yardım severlığını değil anlamsız buldugum ellerinde geçmiş veriler yok tüm onca kodlamayı ve farklı sistmeleri sadece 3 6 aylık veriye yazıyorlar. Uzaydan kodda bulsan getirsen 6 aylık veriye optimize edip kullanmam. BU sebeple evet çok güzel paylaşımlar ve emekler var ama hepsi sırf veri yetersizliği yüzünden malesef değersizleşiyor.

8-Formul vermek yazıvermek bu işin önemli bir kısmı değil. Asıl önemli kısım sisteminin gelecekte istikrarlı bir biçimde çalışıp çalışmayacağıdır. Aslıdna en önemli konu bu olması gerekirken herkes işin fomul yazdırma sistem verme yeni bir indikator bulma peşinde methodolojı yaklaşım istatistik gibi konular cok daha önemli. Bir rsi bir adet hareketli ortalama bir adetta atr ver bana 20,000 adet farklı sistem ve indikator türetirim. AMa gelecekte hangisi çalışacak asıl önemli olan bu degıl mi ? Hangi yapıdakı sıstem gelecekte istikrarlı calısır nasıl bir kurgu gelecek istatistiklerini koruyabilir. şöyle bir hareket olursa sistemin ne tepki verir. Gaplere karşı bir koruması var mı en büyük zararı ne kadar maximum dd ne kadar pf kaç olmalı karlı işlem % kaç olmalı ortalama yıllık getiri kaç olmalı vesaire vesaire işin metodolojisi ar-gesi çok daha önemli.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. Komisyonu benim için cazip olan aracı kurumum( yüzbindeli ) algotrade için ideal sabit 2500 , matrisks için yüzbindeli ek komisyon istedi. Başka bir aracı kurumumu aradım bizde yok dedi. Bu şartlarda komisyon nedeniyle matriks mecburiyetinde kalıyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Komisyonu benim için cazip olan aracı kurumum( yüzbindeli ) algotrade için ideal sabit 2500 , matrisks için yüzbindeli ek komisyon istedi. Başka bir aracı kurumumu aradım bizde yok dedi. Bu şartlarda komisyon nedeniyle matriks mecburiyetinde kalıyorum.
    ideal dahil 10,000 de 1 yeterli mi ?
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

5. Ay sonu hesap kitap ne ektik ne biçtik hesaplarız.

6. Erhan hocam iyi akşamlar. Bir sorum olacaktı. Sistem başladığınız tarihten bu güne kadar toplamda kaç işlem yaptı. Bir de sakıncası yoksa siz ne kadar komisyon ödüyorsunuz?

7.  Alıntı Originally Posted by knife_sharppp Yazıyı Oku
    Erhan hocam iyi akşamlar. Bir sorum olacaktı. Sistem başladığınız tarihten bu güne kadar toplamda kaç işlem yaptı. Bir de sakıncası yoksa siz ne kadar komisyon ödüyorsunuz?
    Ay sonu cuma gunu sistem istatistiklerini veririm.

Komisyon oranimi soylemeyi cok etik bulmuyorum. 10.000 de 1 in az altindayim diyebiliriz.

8. Erhan hocam teşekkürler. Paylaşırsanız memnun olurum. İyi çalışmalar.

Sayfa 28/172 İlkİlk ... 1826272829303878128 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •