Artan

15,86 9.99 18:10
136,50 9.99 18:10
13,56 9.98 18:10
29,38 9.96 18:10
55,75 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

113,50 -9.99 18:10
36,06 -9.99 18:10
186,80 -9.98 18:10
253,50 -9.95 18:10
580,00 -9.66 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.548.192.361,10 18:10
11.434.325.772,56 18:10
10.432.490.576,58 18:10
8.841.301.680,52 18:10
6.814.036.599,75 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Burgan eski müşteri ,şube oranı olarak , temdit 450k %20.25 kabul edilmedi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Burgan eski müşteri ,şube oranı olarak , temdit 450k %20.25 kabul edilmedi.
    ing eturuncu devam oranı 20 olması lazım paraya.

Alıntı Originally Posted by furkankilic Yazıyı Oku
    ing eturuncu devam oranı 20 olması lazım paraya.
    İng eturuncu hesabım var ama 1 yılını dolduralı çok oluyor. 300k-500k arası %18.50 gözüküyor.

Eğer aylık 750TL harcama yapılırsa +%2 ek faiz veriyormuş. Yani eski hesaplara 750TL harcama şartı ile günlük %20.50'ye geliyor. yıllık brütte ise bileşik faiz etkisi ile %21 civarına denk geliyor sanırım.

Burgan güldüren 3000TL boşta kalırsa %20.50 o da basitte 300k-500k arasına basitte %20.40-%20.45 civarına geliyor. Senelik brütte ise bileşik faiz etkisi ile %20.85-20.90.

Burger şımarırsa ingye doğru yolcluk başlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İng eturuncu hesabım var ama 1 yılını dolduralı çok oluyor. 300k-500k arası %18.50 gözüküyor.

Eğer aylık 750TL harcama yapılırsa +%2 ek faiz veriyormuş. Yani eski hesaplara 750TL harcama şartı ile günlük %20.50'ye geliyor. yıllık brütte ise bileşik faiz etkisi ile %21 civarına denk geliyor sanırım.

Burgan güldüren 3000TL boşta kalırsa %20.50 o da basitte 300k-500k arasına basitte %20.40-%20.45 civarına geliyor. Senelik brütte ise bileşik faiz etkisi ile %20.85-20.90.

Burger şımarırsa ingye doğru yolcluk başlar.
    hiç kafa yorma geç ppf larına +3 puanı koy cebe ,onlar düşünsün kaçırdıkları müşteriyi

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    hiç kafa yorma geç ppf larına +3 puanı koy cebe ,onlar düşünsün kaçırdıkları müşteriyi
    Evet o yüzden şu anda günlüğe geçtim ama para piyasası fonları ile ilgili de bazı çekincelerim yok değil:

1- Getiri önceden değil vade sonunda belirleniyor.
    2- Devlet güvencesinde değil. (Doğru bir banka seçildiğinde bu o kadar önemli değil)
    3- Getiri oranının kararı fon yöneticisinin elinde. İsterse para piyasası fonlarında dahi riskli bir işlem ile eksi getiri ya da çok düşük bir getiri çıkarması az da olsa ihtimal olarak mümkün.Bu nedenle her gün kontrol gerekli olabilir.

Garanti bankasının para piyasası fonunda az bir miktar tutuyorum günlüük işlemler için ama arada para ekleyip çıkarttığım için getiri oranını hesaplamak kolay olmuyor. Garanti bankası likit 1.para piyasası fonunun getirisini hesaplayan oldu mu?

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet o yüzden şu anda günlüğe geçtim ama para piyasası fonları ile ilgili de bazı çekincelerim yok değil:

2- Devlet güvencesinde değil. (Doğru bir banka seçildiğinde bu o kadar önemli değil)
    3- Getiri oranının kararı fon yöneticisinin elinde. İsterse para piyasası fonlarında dahi riskli bir işlem ile eksi getiri ya da çok düşük bir getiri çıkarması az da olsa ihtimal olarak mümkün.Bu nedenle her gün kontrol gerekli olabilir.

Garanti bankasının para piyasası fonunda az bir miktar tutuyorum günlüük işlemler için ama arada para ekleyip çıkarttığım için getiri oranını hesaplamak kolay olmuyor. Garanti bankası likit 1.para piyasası fonunun getirisini hesaplayan oldu mu?
    max. 184 gün vadeli ortalama ise 45 gün vadeli menkul kıymetlerin negatif getiri yapması için faizlerde oldukça hızlı ,yüksek oranlı yukarı hareket olması gerek ki saat 17:00 a kadar satar yine de etkilenmez günlük vadeliye geçersiniz.Getiri fon yöneticisinin keyfiyetinde değil piyasadaki faizlere bağlı.Fonların içindeki menkul kıymetler ağırlıklı olarak hazine bonosu olduğu için korkulacak durum yok ve 100k devlet güvencesinden çok daha fazla para garantide demek aslında paranızın miktarına bağlı olarak.Son kuruşuma kadar ppf. dayım, ihtiyaç duydukça bozuyorum.

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    max. 184 gün vadeli ortalama ise 45 gün vadeli menkul kıymetlerin negatif getiri yapması için faizlerde oldukça hızlı ,yüksek oranlı yukarı hareket olması gerek ki saat 17:00 a kadar satar yine de etkilenmez günlük vadeliye geçersiniz.Getiri fon yöneticisinin keyfiyetinde değil piyasadaki faizlere bağlı.Fonların içindeki menkul kıymetler ağırlıklı olarak hazine bonosu olduğu için korkulacak durum yok ve 100k devlet güvencesinden çok daha fazla para garantide demek aslında paranızın miktarına bağlı olarak.Son kuruşuma kadar ppf. dayım, ihtiyaç duydukça bozuyorum.
    Örneğin 2 yıllıklarda %18.80'den %20'lere bir sıçrama , 10 yıllıklarda ise daha düşük oranlı bir sıçrama teorik olarak 1.para piyasası fonlarının düşük getiri vermesini ya da negatife geçmesini sağlayabilir.Doğru mudur?

1.para piyasası fonunun muhteviyatında maksimum ne kadar uzun vadeli hazine bonosu ve tahvillerinden taşınabiliyor?.

Sadece veya yüksek oranda Takasbank Para piyasası ve kısa vadeli repo işlemlerinden oluşan fon bulmak mümkün müdür?. (mümkün olsa dahi fon içeriği fon yöneticisine bağlı olduğundan değişebilir de sanırım.)

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aktifbank bir mevduat bankası olmadığı için şu ana kadar tercih etmedim. Ana çekincem yatırım bankalarının bankacılık kanununa göre değil türk ticaret kanununun genel iflas ve konkordato hükümlerine tabi olduklarını düşünmemden dolayı.

Geçmişte çeşitli kanunları incelemiş ve bu sonuca varmıştım. (Forumda da paylaşmıştım).

Para yatırılan kurumun türk ticaret kanununa göre iflas ve konkordato açıklayabilme hakkına sahip olması benim için şahsi anlamda büyük bir dezavantaj. Bu tamamen kendi şahsi fikrim.

Ancak ileride bu anomaliler bu şekilde sürerse portföyün belirli bir kısmını fona ve belki de mevduat ve fondan da daha az bir kısmını olmak şartıyla nkolay bonoya yatırabilirim. Ama oran olarak bu tür enstrumanlar için toplam TL portföyün %10'unu geçeceğimi sanmıyorum.
    2 yorumunuzu kıyaslayınca riskler aşşağı yukarı aynı gibi geldi. Aktif Yatırım bankası evet ama fonlarda burada belirtildiği gibi Bankalar kendi adlarıyla ayrı bir portföy yönetim şirketi kurarak fon yönetimi işlerini bu şirketlere bıraktılar sanki kulağa aynı yatırım bankası gibi geliyor.. Tl de önün(mevduat) arkan(bono) sağın(fon) solun(tahvil) sobe real faiz hayal... dur dur pardon enflasyon 0,16 çıktıgına göre bu yıl senelik enflasyon %11-12 gelir eee şu anki %20 mevduat oranı çok bile bizlere vurun kırbacı mevduatçıya

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •