Hazine ve Maliye Bakaný Berat Albayrak, önümüzdeki süreç için enflasyon açýsýndan çok daha iyimser olduklarýný söyledi.
Twitter hesabýndan bugün açýklanan enflasyon verileri ile ilgili deðerlendirmede bulunan Albayrak, "Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Þubat ayýnda yüzde 0,16 oranýnda gerçekleþerek beklentilerin altýnda arttý.
Yýllýk tüketici enflasyonu ise uzun bir süre sonrasýnda yüzde 19,67 gerçekleþerek yüzde 20 seviyesinin altýnda gerçekleþti." dedi.
Albayrak þöyle devam etti:
"Þubat ayý enflasyon rakamý alýnan tedbirlerin etkisini gösteriyor. Enflasyon gerilemeye devam edecek.
Özellikle yüzde 19.02'den yüzde 18.12'ye gerileyen çekirdek enflasyon, düþüþ eðiliminin giderek belirginleþtiðini ortaya koyuyor.
ÜFE’deki ciddi düþüþ de, enflasyondaki düþüþün güçlenerek devam edeceðini gösteriyor.
Gýda enflasyonun mevsimsel olumsuz etkiye raðmen, beklentilerin altýnda kalmasý Tanzim Satýþ kararýnýn gýda fiyatlarýný baskýlamadaki baþarýsýný göstermiþtir.
Önümüzdeki süreç için enflasyon açýsýndan çok daha iyimseriz.
Mevsimsel olumsuzluklarýn geride kalmasý ve ikinci çeyrekten itibaren özellikle gýda tarafýnda atacaðýmýz yapýsal adýmlarla, yaz aylarýndan itibaren tüm kalemlerde güçlü düþüþler göreceðiz.
2019’u YEP’teki hedeflerimizden daha iyi bir performans ile kapatacaðýmýza ve tek haneli enflasyon hedefimize beklenenden daha kýsa sürede ulaþacaðýmýza inancýmýz tam. "
bir halt olacaðý yok.
havar forumdaþlar havar!!
Geçenlerde güvenlik üzerine uzun soluklu konuþmalar geçmiþti, hatta limitimi arttýrdýlar diyen bile vardý. Bu habere rast geldim bilginize.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...dirildi/217215
Kiþisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), internet sitesinden duyurduðu açýklamada ING Bank'ýn çoðunluðu kendi müþterisi olmayan 19 bin 55 kiþinin kiþisel verilerini sýzdýrdýðýný duyurdu.
viop teminat 21.39% günlük mevduat karþýlýðý
Yeni hafta yeni umutlar
31 Mart Yerel Seçim anketimize bakmadan ve katýlmadan geçmeyin derim...
Çok ilginç sonuçlar var....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...46#post3222246
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Yer Ýmleri