Sayfa 601/999 İlkİlk ... 101501551591599600601602603611651701 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 4,801 - 4,808 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. BES için en mantıklısı 46 yaşına gelindiğinde açılacak hesap. hatta mümkünse birden fazla hesap açın, böylece her yatırdığınız para için % 25 alabilirsiniz ve bunları da 10 yıl sonra devlet %100 geri öder.

2. Tüik F endeksini (devlet tarafından yönetilen ve yönlendirilen fiyatlar) de yayınladı.

Eğer devlet tarafından yönetilen ve yönlendrilen fiyat müdahaleleri olmasaydı (tanzim satış, akaryakıtta uygulanan eşel mobil sübvansüyonu, elektrik ve doğalgazdaki sübvansiyonlar v.b) enflasyon ne olurdu?

F endeksi olmasaydı: %21.52

F edndeksi ile : %19.67

Tüik verilerine göre devlet serbest piyasaya yaptığı düzenleyici müdahale ile enflasyonu kısa vadede yaklaşık %2 baskılamış
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    BES için en mantıklısı 46 yaşına gelindiğinde açılacak hesap. hatta mümkünse birden fazla hesap açın, böylece her yatırdığınız para için % 25 alabilirsiniz ve bunları da 10 yıl sonra devlet %100 geri öder.
    Birden fazla hesap farklı kişi olmadığı sürece maksimum devlet katkısının üzerinde katkı sağlamayacaktır. Devlet katkısı her kişi için yıllık askerî ücretin %25'i kadardır. Hesap başına değil kişi başına hesaplanır.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet o yüzden şu anda günlüğe geçtim ama para piyasası fonları ile ilgili de bazı çekincelerim yok değil:

1- Getiri önceden değil vade sonunda belirleniyor.
    2- Devlet güvencesinde değil. (Doğru bir banka seçildiğinde bu o kadar önemli değil)
    3- Getiri oranının kararı fon yöneticisinin elinde. İsterse para piyasası fonlarında dahi riskli bir işlem ile eksi getiri ya da çok düşük bir getiri çıkarması az da olsa ihtimal olarak mümkün.Bu nedenle her gün kontrol gerekli olabilir.

Garanti bankasının para piyasası fonunda az bir miktar tutuyorum günlüük işlemler için ama arada para ekleyip çıkarttığım için getiri oranını hesaplamak kolay olmuyor. Garanti bankası likit 1.para piyasası fonunun getirisini hesaplayan oldu mu?
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aktifbank bir mevduat bankası olmadığı için şu ana kadar tercih etmedim. Ana çekincem yatırım bankalarının bankacılık kanununa göre değil türk ticaret kanununun genel iflas ve konkordato hükümlerine tabi olduklarını düşünmemden dolayı.

Geçmişte çeşitli kanunları incelemiş ve bu sonuca varmıştım. (Forumda da paylaşmıştım).

Para yatırılan kurumun türk ticaret kanununa göre iflas ve konkordato açıklayabilme hakkına sahip olması benim için şahsi anlamda büyük bir dezavantaj. Bu tamamen kendi şahsi fikrim.

Ancak ileride bu anomaliler bu şekilde sürerse portföyün belirli bir kısmını fona ve belki de mevduat ve fondan da daha az bir kısmını olmak şartıyla nkolay bonoya yatırabilirim. Ama oran olarak bu tür enstrumanlar için toplam TL portföyün %10'unu geçeceğimi sanmıyorum.
    2 yorumunuzu kıyaslayınca riskler aşşağı yukarı aynı gibi geldi. Aktif Yatırım bankası evet ama fonlarda burada belirtildiği gibi Bankalar kendi adlarıyla ayrı bir portföy yönetim şirketi kurarak fon yönetimi işlerini bu şirketlere bıraktılar sanki kulağa aynı yatırım bankası gibi geliyor.. Tl de önün(mevduat) arkan(bono) sağın(fon) solun(tahvil) sobe real faiz hayal... dur dur pardon enflasyon 0,16 çıktıgına göre bu yıl senelik enflasyon %11-12 gelir eee şu anki %20 mevduat oranı çok bile bizlere vurun kırbacı mevduatçıya

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Birden fazla hesap farklı kişi olmadığı sürece maksimum devlet katkısının üzerinde katkı sağlamayacaktır. Devlet katkısı her kişi için yıllık askerî ücretin %25'i kadardır. Hesap başına değil kişi başına hesaplanır.
    2.hesabı ,cocuk ustune acsak peki nasıl olur ?

6.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    2.hesabı ,cocuk ustune acsak peki nasıl olur ?
    Çocuğunuz için açacağınız hesapta sponsor oluyorsunuz sanırım. Bu durumda çocuğunuz için birikim yapmış olursunuz. Fakat 56 yaşına gelmeden ayrılırsa BES'ten ayrılırken kazançtan sistemde kaldığı yıla göre%10-%15 stopaj kesilir. Devlet katkısınında bir kısmına hak kazanabilir.
    Eğer BES'e otomatik katılım yoluyla katılınırsa o zaman iki hesap için devlet katkısı ayrı ayrı hesaplanır.
    Son düzenleme : admustafa; 04-03-2019 saat: 19:25.

7. Taze oran alan var mı?

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugün yeni oranlar aldım yapı kredi 500k+ 19.85 önerdi 31 gün için vakıfbank aynı miktar için 32 gün 20.25 önerdi.
    Söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir şahsi fikrimdir saygılar.

Sayfa 601/999 İlkİlk ... 101501551591599600601602603611651701 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •