2006 dan beri Tborg hissesi ile ilgiliyim.Zaman zaman aldım sattım .Bir ara tüm portföyüm sadece tborg daydı.
Genel kurullara katıldım heryıl gelen bilançoyu inceledim.
Kısa özet geçersek firma israil liklere geçtikten sonra finansal yapısını çok geliştirdi ve güzel kara geçti bu yılda oldukça cezbedici bir temettü dağıtacak.
Ürün lezet olarak çok geliştirildi. Pazar payını heryıl Efes ten alarak neredeyse stoksuz çalışmaya başladı.
Yönetim güzel isreal liler bu ticaret işini zaten çok iyi bilirler. CFO ve CEO boğaziçi mezunu akıllı arkadaşlar.
Buraya kadar güzel şeyler yazdık. Peki nden bu hisse bu kadar hareketsiz ve yatırımcı toplayamıyor.
Bence en önemli nedeni halka açık gözüken kısmı ( bu kısımın zaten çok büyük kısmı yabancı fonlarda) çok az olması , tahtanın derinliğinin olmaması ve bu nedenle hisse hjeryıl karını arttırsada, temettü de dağıtsa yüksek sermayenin bu tahtaya gelmemesi olarak görülebilir.
Benim naçizane kanım karlılığını devam etttirdiği sürede temettü/fiyat oranını arttırdığı için uzun dönem içinde cazip hale gelecektir.
Genede sektör olarak güncel hükümetin pekte sevmediği bir konumdayız,aldığı vergi dışında tabii.
Sonuç olarak sığ tahtanın nasıl derinleşeceği konusunda pek olumlu bakamıyorum. Geçmişte hissenin 2 lerde 12 ye geliş trendide kalmadı gibi.
Yer İmleri