2006 dan beri Tborg hissesi ile ilgiliyim.Zaman zaman aldým sattým .Bir ara tüm portföyüm sadece tborg daydý.
Genel kurullara katýldým heryýl gelen bilançoyu inceledim.
Kýsa özet geçersek firma israil liklere geçtikten sonra finansal yapýsýný çok geliþtirdi ve güzel kara geçti bu yýlda oldukça cezbedici bir temettü daðýtacak.
Ürün lezet olarak çok geliþtirildi. Pazar payýný heryýl Efes ten alarak neredeyse stoksuz çalýþmaya baþladý.
Yönetim güzel isreal liler bu ticaret iþini zaten çok iyi bilirler. CFO ve CEO boðaziçi mezunu akýllý arkadaþlar.
Buraya kadar güzel þeyler yazdýk. Peki nden bu hisse bu kadar hareketsiz ve yatýrýmcý toplayamýyor.
Bence en önemli nedeni halka açýk gözüken kýsmý ( bu kýsýmýn zaten çok büyük kýsmý yabancý fonlarda) çok az olmasý , tahtanýn derinliðinin olmamasý ve bu nedenle hisse hjeryýl karýný arttýrsada, temettü de daðýtsa yüksek sermayenin bu tahtaya gelmemesi olarak görülebilir.
Benim naçizane kaným karlýlýðýný devam etttirdiði sürede temettü/fiyat oranýný arttýrdýðý için uzun dönem içinde cazip hale gelecektir.
Genede sektör olarak güncel hükümetin pekte sevmediði bir konumdayýz,aldýðý vergi dýþýnda tabii.
Sonuç olarak sýð tahtanýn nasýl derinleþeceði konusunda pek olumlu bakamýyorum. Geçmiþte hissenin 2 lerde 12 ye geliþ trendide kalmadý gibi.


Alýntý yaparak yanýtla



Yer Ýmleri