Sayfa 155/656 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon
Arama sonucu : 5241 madde; 1,233 - 1,240 arası.

Konu: DURDO - Duran Doğan Basım

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Benim de acelem yok..bazen hisse sanki hiç çıkmayacakmış gibi bir his geliyor insana...ama vakti de geldi mi çıldırmasını biliyor durdo..bu borsa aleminde sabır etmeden kazanmak zor...daldan dala atlayanların sonu hüsrandır..sabır ile koruk helva olurmuş...sabra devam ..yola devam...
    1
    biz 6 dan başlayıp 7 lerde satış yapa yapa gittiğimizde teknik olarak 5 leri gösterirken dostum kekonun yazıları insan yeri gelince dostunuda uyarmalı
    ytd deli saçmasıdır

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    biz beklemesini biliriz arkadaşlar su akar yolunu bulur...bu suyun hangi denize akacağını biliyoruz..o yüzden de kısada git -geller olsa dahi gideceğimiz deniz bellidir...

borsa hayatımda ilk defa bir hissede yaklaşık 100 gündür duruyorum...topiklerde okuyorum bazı yatırımcılar bazı hisselerde 3-5 yıl kaldıklarını söylüyorlar..onların sabrına gerçekten de her zaman hayran kalmışımdır..bakalım ben daha ne kadar sabır edebileceğim ??

bu hisseye ilk geldiğimde herkes benim bu hisseden %10-20 kar payı kazanıp kaçacağımı sanıyordu ama bunu zanedenler yanıldılar...bu hissede mayıs ayında gelecek bilançoyu da görmek istiyorum..bu sırada trade fırsatı verirse ve lot miktarımı artırırsam speğimize ayrıca dua edeceğim... trade fırsatı da vermez ise de zaten tüm lotlarımız ile beklemedeyiz..sıkıntı olmaz bekleriz..
    2
    biz 6 dan başlayıp 7 lerde satış yapa yapa gittiğimizde teknik olarak 5 leri gösterirken dostum kekonun yazıları insan yeri gelince dostunuda uyarmalı
    ytd deli saçmasıdır

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Mal çıkılabilmesi için ederinin çok üzerine agresif çıkardıktan sonra (ki bu bir iyi haberle de olabilir ) talep maxsimum iken satabilirler...mal piyasanın geneline dağıldıktan sonra hisse ederinde dengelenir...durdo bana göre ederinin bayağı altındadır..ama asıl net bilançoyu 2019 ilk çeyrekte görebiliriz..bu bilançoda mayıs ayında gelir..yaklaşık 42 gün kaldı...

bence sabır ile herşey yerli yerine oturacaktır...kaliteli hisseye talep her zaman olur..bu konuda bence sıkıntı yapmamalı...
    3
    ytd deli saçmasıdır

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    gidenler başka hisselerde dayak yiyince durdonun kıymetini bilecekler... işte o zaman geri gelirler...ama gelmezlerseler de sıkıntı yoktur...hisse eninde sonunda ederine gider...ky nın tek yapacağı şey sabır ile beklemektir...gerisi kısmet işidir..
    4
    ytd deli saçmasıdır

5.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bu hissede kalındıkça kazanç artacaktır...durdo yeni makinaların devreye girmesi ile müşteri pörföyü sürekli artacaktır..tahminen bir yılda ancak müşterileri tam anlamı ile oturur...bu yüzden de giderek artacak iyi bilançolar beklenmelidir..

durdo şu anda fk 4 değerine bile gelmiş değildir...daha o değere gelecek ardından da türkiyede ekonomik krizin hafiflemesi ile faizler ve döviz düşecek ...böylece hisselerin fk değerleri de yükselecek...krizden önce sanayi şirketleri fk 7-10 aralıklarından değer görürlerdi...o değere gitmeleri için durdonun fk 4 değerine geldikten sonra tekrardan iki kat çıkması gerekiyor...

burada rakam vermek istemiyorum ama temel analizi bilenler durdonun kaç tl lere gideceğini az çok tahmin ediyorlar..

2019 yılı ilk çeyrek bilançosunda 30 milyon yurtiçi ciro ,55 milyon yurtdışı ciro vede 15 milyon net kar bekliyorum..daha önceleri çeyreklerde 16-25 milyon beklentilerim vardı ama ihracatın tam tahmin ettiğim gibi artmamış olması , hedeflerimizin de biraz törpülenmesine neden oldu...artık sadece çeyreklerde 15 milyon net kar bekliyorum...tabi dövizin de stabil olması şartı ile...malum döviz durdoda hala 25 -30 milyon tl civarı bir kur riski barındırıyor...bu kısmı açıktadır...bu açık kısmını da ihracat ile kapatırsa kur riski de kalmaz...
    5
    ytd deli saçmasıdır

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    aylar önce en sonunda bu hissede metahan ,ben ve bir kaç ky arkadaş bu hissede kalacağız demiştim...şu anda topikten görüldüğü kadarıyla durum budur...adeta topik terk edilmiş havası var...ama durdo yola devam ettikçe yavaş yavaş bazı yeni ky arkadaşlar gelecektir..
    6
    ytd deli saçmasıdır

7.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    2018 yılı son çeyrek bilançosu çok önemli idi...bu bilançoda eski durdo mu yoksa yeni durdo mu ?? olacağının işaretlerini göreceğimizi söylemiştik...gelen v.g beyannamesinde yep yeni bir durdo ile karşı karşıya olduğumuz gördük...yıllık cirosu artık 138 milyonlar değil ,300-400 milyonlara ulaşan ,yıllık karı ise 11,3 milyon değil , 40-60 milyon tl lere varan bir durdo olma potansiyeli görünüyor...

bu verileri gördükten sonra içimiz iyicene rahatladı...bu rahatlık ile tutma kararı verdik...2019 yılı ilk çeyrekte daha da iyi bir bilanço bekliyorum...tahminlerime göre ciro 85 milyona net kar ise 15 milyona dayanması gerekiyor...

bu ciro ve karı yapacak bir durdo için bilmem kaç yıllık 138 milyon borç gerçekten de çerez parasına dönüşür...belki de toplam iki yıllık karı ile borcunu kapatabilecek bir duruma gelir...

bunu burada söylediğimizde uzmanlar neler dediler.. yok konkonkarto ilan edilecekmiş de yok biz pazarlamacıymışız da...da da da söylenmeyen bir şey kalmadı...az bilmiş temelciler de durdoyu yeni yeni keşfetmeye başlıyorlar...

bu borsa aleminde bilen temelciler bilmeyenlere ,çok bilen teknikçiler bilmeyen teknikçilere ve sabırlılar sabırsızlara hep mal satarlar...bakalım biz hangi az bilmiş temelciye malı devredeceğiz..??? yalnız ileride malı verdiğimde dahi benden alan zarar etmeyecek tam tersine elinde tuttukça kar etmeye devam edecektir..
    7
    ytd deli saçmasıdır

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    gözler bu günü görür , akıl ve mantık ise yarını görür...3,50-4,00 aralığından geçmişte satanlar sadece o günü görerek satıyorlardı ama bu günü görenler ise onlardan alıyorlardı...

bu gün kısada hisse satış baskısı altında olabilir ama gelecek sabırlı yatırımcıların olacaktır...
    7
    ytd deli saçmasıdır

Sayfa 155/656 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •