Faturayı seçimin hemen ardından dalga dalga keseceklerini düşünüyorum.
Faturayı seçimin hemen ardından dalga dalga keseceklerini düşünüyorum.
Piyasadaki sikisikligi cozmek icin secim oncesi mutlak faiz indirimi yapacaklardi dolari 6 yapsa bile
4 ocakta fed esegi politika değiştirip bu sikisikliga ilac oldu
Simdi indirmeyecekler faizi
Akp nin en buyuk sansi bu esek fed
6 ile girilen secim akp ye ekstra oy kaybettirirdi
Hele şu ÖTV/KDV indirimleri ve tanzim etkisinden arındırılsın ortam...Ak/kara o zaman belli olur...Gerçi önümüz yaz...Biraz olumluya döner bazı şeyler...
Ama üretici ve kalıcı çözümler bulunmazsa bu döngüyü her sene katlanarak yaşayacağımız da aşikar...
Neyseki vicentenin de yukarda dediği gibi ABD tarafında daha bozulma yok yada yansıtılmıyor...Avrupa ve Çin tarafında görülen bozulmalar...Bir de onlar etkilemeye başlarsa daha derinden o zaman görün gırgır şamatayı ülkede...
Geç kalınmadan SARI KART gösterilmeli bu 31 martta...Ayaklarını denk alıp ciddi olsunlar diye...
Bu ülkede hangi yatırım aracını akılla, mantıkla, grafikle, istatistikle analiz edeceksiniz ki?
Hoplaya zıplaya, bir ileri bir geri, bir aşağı bir yukarı çeşitli etmenlerle abartılı bir şekilde hareket eden bir piyasamız var.
Politikanın bu kadar etki edebildiği bizim seviyemizde bir ülke bulmak zor.
Adam devletin her özellikli işine doğrudan müdahale edebiliyor.
Hemen her dönemde birisine kızıp birisine bozulabiliyor. Birisini dost, diğerini düşman belleyip tüm politikaları akla takla edebiliyor.
Bugün ak dediğine yarın kara diyebiliyor.
Bu kadar güvensiz, bu kadar palyatif, bu kadar yarını belli olmayan bir ülkede geçmişe bakarak analiz yapıyoruz.
Peki ya gelecek?
Yarın?
Şu belli diyebileceğimiz bir şeyimiz var mı?
Herhangi bir enstruman banka faizinden fazla getiri sağladığı anda satıp karınızı realize edin. Banka faizine geçin.
Uzun dönemde hepsi biribirine yakınsadığı zaman "ah vah tuh yine aynı kapıya çıktı, o zaman ben niye riske girdim" gibi bir derdiniz olmaz böylece.
Ama "dolar coşuyo hiç ilişmeyeyim belki 20 TL olur" diye beklemeye devam ederseniz o kendi tercihiniz.
Tl faizini kaçırdık diye şikayet etmeye hakkınız olmaz o zaman.
Bu arada "doların getirisi TL'nin önce gerisinde kalıp sonra toparlamış" değil,
"önce TL'yi aşıp sonra sakinleşmiş" durumda.
Yani çok güzel trade fırsatı vermiş. Daha ne olsun?![]()
Klasik Türk mantığı...Kısa yoldan en iyi olup (hatta mümkünse illegal şeyler de olsun) köşeyi erken döneyim![]()
Doların getiri eğrisinin eğimini merak ediyorum ben aslında..
Yani 1.80 den 2 sene içinde 3 tl leri vurması ile 5.30 dan sene içinde 6.30 u görmesi aynı değil..
2017 şubat ayında dolar çıldırdığında gevşerken dolara girenlerin yıllık kazançları arkadaşın dediği gibi yüzde 20 de falan..
Hatırlarsınız 3.82 den dolar alan bir arkadaş vardı..Videosu 2017 de dolanıyorsu 3.40 larda iken dolar falan..
O misal..
6.80 lerde satmadı ise durum yüzde 20 yıllık..
Faiz ilk sene yüzde 12 net 2. sene yüzde 20 ye yakın net de..
Yüzde 10 civarı bir fark atmış dolar..
2 senede faizi de üzerine koyarsan 16 gibi bir rakam..
Tabi 2013 mayısından itibaren bakarsan başka
2003 mayısından itibaren bakarsan bambaşka..
Yer İmleri