Sayfa 312/1230 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,489 - 2,496 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bence dağılım da oranlar da uygun...Ayrıca Tüpraş ı Koç gibi düşünmemek lazım, tekel gibi ve ne olursa olsun belli düzeyde kar üretebilecek durumda... ülke şirketi gibi yani.

Bu arada bu işler için Çelik gibi irade lazım...maaşını x-300 tl gibi düşünmen lazım...ne olursa olsun alımlara devam etmelisin..mesela borsa düşecek, hisseler düşecek..sen yine devam demelisin.

Yaşın kaç bilmiyorum, ama 20 sene devam edebileceksen...emekliliğinde çok güzel günler bekliyor seni derim.
    İstikrarli alima katiliyorum. Bu baslik ile kazandigim disiplinin 1bucuk senedeki odulu bana tum faturalari odeyecek tutardan bir miktar daha fazla temettu geliri ve gelirimi artirmamda yardimci olan bir ek is Yeniden baslik sahibi ve katkisi olan tum arkadaslara tesekkur ederim.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    2019 Beklentilerim,

Makro büyüklükler:

1-) Büyüme=%-1
    2-) Enflasyon=%15
    3-) Faiz (İki yıllık)=%15

Finansal piyasalar,

1-) Borsa= Eylül 2019 a kadar 85-105 bin aralığı, son çeyrek 115 bin
    2-) Dolartl=6,5 tl
    3-) Ons altın= 1400 usd
    Mart ayı itibariyle sene başı paylaştığımız makro büyüklük beklentilerimizde ciddi bir risk gözükmüyor...sadece enflasyonda aşağı yönlü riskler oluşabilir.

3. Un deyip burun kıvıranlar vardı...bugün itibariyle portföyümün en karlı hisselerinden biri...bilanço beklentisi satın alınıyor olabilir,

Öte yandan portföyündeki ağır toplardan, beklentimin yüksek olduğu Petkim kötü bilanço sonrası deli gibi satılıyor...bu bilançodan eksi aldı, 19q1 de de kötü bilanço gelirse...iki çeyrek üst üste kötü bilanço şartı gerçekleşir ve şutlanır.

Bu günkü hareketler şunu bir kez daha gösterdi...hiç bir zaman, ne kadar güvenirsen güven bir hissenin ağırlığı %30 u geçmemeli...eğer en az 30-40 karda değilsen, o hissede ağırlığın %20 yi bile geçmemeli.

kim derdi ki, Petkim in %6 etkisini...gariban un hissesi uluun dengeleyecek şu an itibariyle ağırlıkları da aynı zaten

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Un deyip burun kıvıranlar vardı...bugün itibariyle portföyümün en karlı hisselerinden biri...bilanço beklentisi satın alınıyor olabilir,

Öte yandan portföyündeki ağır toplardan, beklentimin yüksek olduğu Petkim kötü bilanço sonrası deli gibi satılıyor...bu bilançodan eksi aldı, 19q1 de de kötü bilanço gelirse...iki çeyrek üst üste kötü bilanço şartı gerçekleşir ve şutlanır.

Bu günkü hareketler şunu bir kez daha gösterdi...hiç bir zaman, ne kadar güvenirsen güven bir hissenin ağırlığı %30 u geçmemeli...eğer en az 30-40 karda değilsen, o hissede ağırlığın %20 yi bile geçmemeli.

kim derdi ki, Petkim in %6 etkisini...gariban un hissesi uluun dengeleyecek şu an itibariyle ağırlıkları da aynı zaten
    Vay be una bak....helal olsun

Bu arada Petkim'i önemli ölçüde azalttım...brisa bile toparladı baya..aksa da öyle...şu an petkim portföyün en kötü kağıdı olmuş durumda...5 altına inerse, 4,5-5 aralığına yine toplarız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
    bugünkü Tacirler yatırım raporundan.
    syg.

Türk Traktör (AL, hedef fiyat 52TL) Şubat 2019 satış hacimlerini açıkladı. Yurtiçi satışlar
    %71 yıllık daralmayla 668 adede gerilerken, ihracat %17 yıllık, 1.073 seviyesine artış
    gösterdi. Bilindiği üzere yurtiçi traktör satışları Nisan 2018’den bu yana daralmaya devam
    etmekte. 1Y19’de ekonomide beklenen daralmanın da etkisiyle zayıf traktör satışlarının
    önümüzdeki birkaç ay daha devam edeceğini düşünüyoruz. 2019’da traktör pazarının
    %27 daralmasını ve 35 bin adet seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Türk Traktör’ün
    2Ç19’dan itibaren bayi ağında yeniden stok seviyelerinde yükseliş ve pazar payı artışının
    katkılarıyla 2018 yurtiçi hacimlerinde sadece %9 daralma öngörüyoruz.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

6.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    bugünkü Tacirler yatırım raporundan.
    syg.

Türk Traktör (AL, hedef fiyat 52TL) Şubat 2019 satış hacimlerini açıkladı. Yurtiçi satışlar
    %71 yıllık daralmayla 668 adede gerilerken, ihracat %17 yıllık, 1.073 seviyesine artış
    gösterdi. Bilindiği üzere yurtiçi traktör satışları Nisan 2018’den bu yana daralmaya devam
    etmekte. 1Y19’de ekonomide beklenen daralmanın da etkisiyle zayıf traktör satışlarının
    önümüzdeki birkaç ay daha devam edeceğini düşünüyoruz. 2019’da traktör pazarının
    %27 daralmasını ve 35 bin adet seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Türk Traktör’ün
    2Ç19’dan itibaren bayi ağında yeniden stok seviyelerinde yükseliş ve pazar payı artışının
    katkılarıyla 2018 yurtiçi hacimlerinde sadece %9 daralma öngörüyoruz.
    Tacirlerin hedefleri iddialı oluyor genelde...brisa için de piyasa geneline göre çok daha iddialı bir hedef fiyat verdi araştırma raporundan sonra....kağıt kanatlandı nerdeyse, rapor sonrası 6,7 lerden 7,7 lere geldi.

Sadece rapor etkisi değildir tabi, ama iddialı ve altı dolu raporlar yayınlıyorlar bence.

Traktöre gelince, benim beklentim teşvik...tarım en sorunlu konumuz...bunun için çiftçiye ve tarıma ciddi destek gerekiyor...üretimin artması için başka yol yok...üretim artacaksa da bu traktörle olur.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Traktöre gelince, benim beklentim teşvik...tarım en sorunlu konumuz...bunun için çiftçiye ve tarıma ciddi destek gerekiyor...üretimin artması için başka yol yok...üretim artacaksa da bu traktörle olur.

Seçimden sonra uzun süre seçim yok.
    Aklıbaşında bir hükümet bu kadar gıda enflasyonu ve popülariteden sonra tarımda doğru dürüst bir reforma gider. Çiftçiler de bol bol traktör alır. Şu an da bu tarz bir temel analiz doğrultusunda almak için çok güzel bir nokta. Grafik üzerinde direnç noktası gibi.
    Ancak bizimkilerin ne yapacakları belli olmuyor. et konusunda da baya olay oldu ama hiç bir adım atmadılar. eti hala dışarıdan alıyoruz
    Nil Satis Nisi Optimum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Hekts temettu acikladi..
    Vermese de kabulumuzdu..
    50 krs brut..
    Sirket hem buyuyor hem de temettu oduyor bu isi cok guzel beceriyorlar..
    Bence grafik pahali filan degil.
    Hala alinabilir, biriktirilebilir.
    Tohum isine de girdi.
    Bu is de gubre ile beraber oturdugunda 2020'de 1.5 Milyar bir hasilat beklenebilir.
    Unutmamak lazim: Giden kagit gitmeye duran kagit da durmaya devam edebilir.
    Imza Halil BUHUR

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 312/1230 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •