Sayfa 341/1000 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391441841 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,721 - 2,728 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    Muhtemelen bu borçla ilgili görüşmeler yapıldı ve parayı verecek olan fon yerel seçim sonuçlarını görmek isteyecektir. Eğer yerel seçimlerde AKP ağır bir yenilgi alırsa erken seçimler gündeme gelebileceğinden bu borcun ödenmemesi gündeme gelebilir.
    kusura bakmayın anlamadığım şu.

belediye seçimleriyle ne alakası var.

başkanlık gelmiş,

mecliste çoğunluk elinde

meclisin hiçbir yetkisi kalmadı o ayrı konu

tekbir cb kararnamesiyle

butun yasalar çıkıyor

isterse belediyelerede kayyum atar.

başkanlık seciminede 4 yıl var.

2. Piyasanın dışarıdan bir müdahale ile ve suni olarak canlandırılmasının büyük bir hata olacağını düşünüyorum.

Eğer belirli bir süre daralmaya izin verilirse ekonomik sistem kendi doğal dinamikleri ile yükselme refleksi gösterecektir.

Ancak bu doğal iç dinamikler dışında piyasaya para salarak hormonlu bir canlanma hedeflenirse bunun vücutta biriktireceği zehir şu an birikmiş zehirle birleştiğinde giderek içinden çıkılmaz bir döngüye girecektir.

Hasta ekonomi bir süre dinlenmelidir. Bu ekonomiyi şu aşamada yürümeye veya koşmaya zorlamak ileride çok uzun bir süre bitkisel hayatta kalmasını sağlayabilir.

Sistemin kendi oluşturacağı üretim çıktısı dengesi ile kendisini dengelemesine izin verilmelidir. Sabırlı bir şekilde ve ne kadar uzun sürerse sürsün.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. 2018 Turizm gelirlerimiz 30 milyar dolara yakın bir tutar...
    Bu yılki Türkiyenin turizm gelirlerinin 40 milyar dolar civarında olmasını bekliyorum...Bu yıl hem döviz bazında fiyatlarda %15-20 civarında hemde doluluk oranlarında %15-20 civarında bir artış var.....Her hangi bir terör hadisesi yaşanmazsa bu hedefler bu yıl rahatlıkla gerçekleşebilir....

Ama bir kaç bombalı terör saldırısı turizmide havaya uçurur malesef....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    2018 Turizm gelirlerimiz 30 milyar dolara yakın bir tutar...
    Bu yılki Türkiyenin turizm gelirlerinin 40 milyar dolar civarında olmasını bekliyorum...Bu yıl hem döviz bazında fiyatlarda %15-20 civarında hemde doluluk oranlarında %15-20 civarında bir artış var.....Her hangi bir terör hadisesi yaşanmazsa bu hedefler bu yıl rahatlıkla gerçekleşebilir....

Çözüm olmaz ..acil ihtiyacin %15 i bile değil.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Herhangi bir kredi veya imf anlaşma parasının halen özel sektöre veya üretime aktarılacağını düşünenlerin olduğunu görmek ilginç geliyor bana..

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    2018 Turizm gelirlerimiz 30 milyar dolara yakın bir tutar...

Bu yıl dünyadaki daralma neticesinde ihracattaki azalış ta şu anki verileri doğrultusunda 10-15 milyar dolar civarında olacak gibi. Turizm ancak bunu dengeleyebilir. İç piyasa hormonlu bir şekilde hareketlendirilmeye çalışılırsa sorun büyüyebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu yıl dünyadaki daralma neticesinde ihracattaki azalış ta şu anki verileri doğrultusunda 10-15 milyar dolar civarında olacak gibi. Turizm ancak bunu dengeleyebilir. İç piyasa hormonlu bir şekilde hareketlendirilmeye çalışılırsa sorun büyüyebilir.
    Üstat Merhaba....piyasa önemli değil.. seçim daha önemli ....[emoji16]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Evet, onlar ekonomiyi sadece parayla toplayabilceklerini düşünüyorlar, asıl sıkıntıda burada çıkıyor. Her şey parayla olmuyor.
    İsteseler tek bir dolar dahi borçlanmadan ekonomiyi toplarlar ya neyse ....
    Doğru bir tespit...eğer çözüm yöntemleri yanlış olursa sisteme bol para pompalamkta fayda etmiyor... zorda olsa piyasalara para pompalanmadan doğru adım ve çözüm metodları ilede krizden çıkmakta mümkündür...

Fakat hem çözüm metodları doğru olursa hemde piyasalara nefes vermek amacıyla doğru miktar, dogru zamanda doğru yerlere para verilirse krizden mümkün olan en kısa sürede çıkılabilir...

Hükümet yıllardır tarım ve hayvancılık sektörüne devasa miktarlarda hibe ve teşvik dağıtmasına rağmen sonuç tam bir hüsran....Çünkü doğru bir strateji üzerine kurulmuş doğru plan ve projeler yok, denetim yok....Kamuya hesap verilebilirlik yok...vicdanı sorumluluk yok...bakanlık yap boz masasına dönmüş....her gelen bakan bir önceki bakanın program ve projelerini çöpe atiyor...

Tezimde ısrarlıyım..Türkiye tarım ve hayvancılık sektöründe başarılı olmadığı sürece kronik yüksek enflasyon ile mücadelede başarıda elde edemez..

Sayfa 341/1000 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391441841 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •