Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz diyen bir link:
https://youtu.be/-kaWmo0ZnQ0
Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz diyen bir link:
https://youtu.be/-kaWmo0ZnQ0
Değerli forumdaşlar,
Geçen hafta bu başlık altındaki bir tartışma vesilesiyle özel mesajla hangi hisseleri izlediğimi soran arkadaşlara bir liste iletmiştim.
Kimlere böyle bir liste gönderdiğimi hatırlamadığımdan kendimi burada bir düzeltme yapmak zorunda hissediyorum.
Gönderdiğim listede Ege Seramik (egser) de bulunmaktaydı. Rasyoları ve f/k'sı uygundu. Bu nedenle izlenecek firmalar arasında saymıştım. Ancak daha sonra firmayı detaylı incelediğimde şirkette imtiyazlı payların olduğunu ve bu payların temettünün neredeyse % 30'unu tek başlarına aldıklarını öğrendim. Bu durumda f/k, 0.70 rakamına bölündüğünde çekiciliğini kaybetmektedir. Listeyi gönderdiğim arkadaşların bu durumu dikkate almalarını rica ederim. (Benzer bir durum erbos'da da var ancak orada imtiyazlıların payı % 10 gibi düşük bir rakam olduğundan f/k'yı yalnızca % 10 yükseltiyor.) Saygılar..
Not: Başlıkla ilgisiz bir yazı oldu, ama mecburiyetten. Kusura bakmayın.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
bakın baştan sona inceleyin
http://www.hisse.net/topluluk/showth...68#post2913168
unutmayın...yabancı fonlar ve ülkenin zenginleri daima ucuz olana BALIKLAMA dalarlar..
2000de konut sektörüne daldılar...2014 e kadar ZİRVE yaptı..Gazeteler konut pazarladı..
BETON sattılar..
bize doların gerçek değerini unutturdular..
şimdi ise BALIKLAMA dolara giriyorlar..
hepsi GİZLİ kasalarda...IBAN sistemi dışında..doların gerçek değerini HEPSİ biliyor 20 TRY..
yurtdışına kaçırılan dolarlar 20 lira olmadan geri gelemz. kolat kolay
Benim şöyle bir tahminim var. İMF olur Mckinsey olur hükümetin acilen dolara ihtiyacı olduğu aşikar. 17 yılda dengeli büyümek yerine obezite büyüme politikalarını yürüten hükümet, son dönemde yaşanan kriz nedeniyle içeride çarkları çevirebilmek ve dış borç ödemelerini gerçekleştirebilmek için döviz girdisine hayati ihtiyaç var. son çeyrekteki %3 daralma ekonomide alarm çanlarını çaldırdığını düşünüyorum. Eğer gerkli likidite sağlanıp sanayi üretimi başta olmak üzere üretim artırılmaz ise sistem çöker. Obazite büyüme yavaş yavaş normal büyümeye dönüştürülmeyip birden eksi büyümelere dönüşür ise tıpkı insan vücudu gibi şoklara maruz kalır. Dolayısıyla acilen döviz girdisi ile piyasanın canlandırılmasına ihtiyaç var. Bu likiditeyi sağlamak içinde Varlık Fonundaki şirketleri satabileceklerini yada teminat vererek likiditeye ulaşabileceklerini düşünüyorum. Bir hafta önce Fonla ilgili çıkarılan yönetmeliğinde bunun bir hazırlığı olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen bu borçla ilgili görüşmeler yapıldı ve parayı verecek olan fon yerel seçim sonuçlarını görmek isteyecektir. Eğer yerel seçimlerde AKP ağır bir yenilgi alırsa erken seçimler gündeme gelebileceğinden bu borcun ödenmemesi gündeme gelebilir. Cumhur İttifakının da seçim boyunca ağzına doladığı BEKA meselesinin kaynağını da bence bu oluşturuyor. Yani Hükümet seçimde ağır yenilgi alırsa kredinin ödenmemesinden korkuyor olmalı. Bunu beka meselesi olarak görüyor olabilirler. Dikkat ederseniz tüm vaatlerini seçim sonrasına söz veriyorlar. Hatta doların bile 5 TL nin altına düşmesini seçim sonrasına zaman vermelerinin bence nedeni bu. Yani uzun lafın kısası hükümet yerel seçimleri kaybederse acilen ihtiyacı olduğu krediyi alamayacağından konuyu BEKA meselesi olarak görüyor. Eğer seçimleri kazasız veya az hasarla atlatırlarsa gelecek kredi ile ekonomiyi toparlayabileceklerini düşünüyor olmalılar. Bence BEKA meselesi seçim sonrası alınacak KREDİ yi alıp alamama meselesi.
Evet, onlar ekonomiyi sadece parayla toplayabilceklerini düşünüyorlar, asıl sıkıntıda burada çıkıyor. Her şey parayla olmuyor.
İsteseler tek bir dolar dahi borçlanmadan ekonomiyi toplarlar ya neyse ....
Yer İmleri