Sayfa 807/999 İlkİlk ... 307707757797805806807808809817857907 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 6,449 - 6,456 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Mevcut piyasa şartlarında;
    ,üm faize dayalı TL varlıklarda stopaj "SIFIR"lanmalıdır veya sürekli olarak %5 olmalıdır. (Mevduat,Bono-tahvil dahil)
    syg.
    bu olursa portföyde yatırım yada kasko amaçlı tutulan dolar miktarı bir miktar azalır en azından psikolojik olarak etki yapar yüzde 40 dolar tutmayı düşünen kişi bunu yüzde 30 yapayım stopaj avantajından faydalanayım diye düşünebilir enflasyonun düştüğü her alanda hissedilene kadar stopaj indirimi devam ettirilir ama işte asıl soru TL nin güçlenmesi isteniyor mu yoksa istenmiş gibi mi yapılıyor mesela dün döviz stopajının artırılmasının yanında TL mevduat faizinin stopajı da düşürülseydi TL nin güçlü tutulmak istenmesine yönelik ciddi bir hamle olurdu ama öte yandan beynim şunu da diyor o zaman zk lar niye indirildi valla benim de kafam ciddi anlamda karışık

2. haberle dusen dolar yarinki gun yerinde gozukuyor. bu hep bellidir.

3. Şöyle bir hesap yaptım:

DTH miktarı 1100 milyar TL
    TL mevduat miktarı 1050 milyar TL

Kabaca:

DTH'tan alınan yıllık toplam vergi: 1100 milyarTL x0.04x0.2 = 0.9 milyar TL

TL mevduattan alınan yıllık toplam vergi: 1050 milyar TL x0.2x0.15 = 30 milyar TL !!!!!!!

Tüm döviz mevduatlarından devletin 1 yılda aldığı vergi 1 milyar TL'yi dahi bulmuyor.

Oysaki TL mevduattan aldığı vergi 30 milyar TL.

Çok kaba bir hesapla benzer meblağdaki döviz mevduatından aldığının tam 30 katı.

Şimdi düşünün bakalım devlet hangi yatırım aracını teşvik ediyor?

Döviz mevduatını mı TL mevduatı mı?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    BIST kırmızı yakıyor, dolar +1 üzeri yapabilir bugün.
    +1 yaptı. Dün de alım fırsatı olduğunu söylemiştim.
    Seçimden sonra dolares biraz artsa sonra mayısa doğru diğer paranın vadesi dolunca stopaj indirimi gelse dolareslere de veda edip stopajlı mevduattan faydalansak, çok mu şey istedik

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şöyle bir hesap yaptım:

Kabaca:

TL mevduattan alınan yıllık toplam vergi: 1050 milyar TL x0.2x0.15 = 30 milyar TL !!!!!!!

Tüm döviz mevduatlarından devletin 1 yılda aldığı vergi 1 milyar TL'yi dahi bulmuyor.

Çok kaba bir hesapla benzer meblağdaki döviz mevduatından aldığının tam 30 katı.

Üstadım bunu neden yapıyorlar ? Faize karşı batıl inancları oldukları için mi yoksa bilinci mantıklı bir sebepten mi ?

6. TL mevduattlarda %3 lük bir vergi indirimi USD da yeniden dip arayışlarına neden olabileceğini düşünüyorum. Karar mekanizmasında şu an olsam; USD da en az %20 stopaj TL de en fazla %13 yapardım..

Bu içeriye USD ile gelen yabancıyı TL ye yatırım yapma anlamında gevşemeye neden olur...

Lakin; bizim hükümet maalesef yumurta kapıya dayanınca karar alıyorlar.. TL mevduatında sıfır stopaj gibi... Sıfır vergide yanlıştır...

Ve sonuçları da çok zarar doğurabiliyor.. Oysa, zamanında ve yerinde ince rütüşlar USD TL dengesini gayet güzel ayarlar...

Benden demesi... Ve şu an fed ile tam zamanı...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şöyle bir hesap yaptım:

Kabaca:

dth vergisinde hata var.

8.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    dth vergisinde hata var.
    Evet 8 milyar TL olacak. teşekkürler. Benzer meblağ için TL mevduattan 3-4 katı vergi alınmış oluyor. 30 katı hatalı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 807/999 İlkİlk ... 307707757797805806807808809817857907 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •