Günaydın arkadaşlar , iyi haftalar
Günaydın arkadaşlar , iyi haftalar
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Dışişleri sözcüsü aksoy: Herhangi bir ülkenin israil nezdindeki büyükelçiliğini kudüs'e taşıması uluslararası hukukun açık bir ihlalini teşkil edecektir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
günaydın, iyi haftalar...
hem siyasi, hem ekonomik yönden çok volatil (hareketli) bir hafta olacak gibi.
ülkemiz ve Türk milleti olarak bizler için her şeyin en güzeli olsun...
Dolar/TL en dusuk 5.5691’i gördü
Günaydın TÜRK MİLLETİ
5 yıldır iyi günler yaşamıyoruz.
5 yıldır stres artarak devam ediyor.
Ülkem başı boş bir yönetim hali aldı.
YÖNETİLEMİYORUz.
israf,tasarruf,planlı işler yapılması ve üretim yönünda artı devleti küçültme yönünde dahada artı süriyeli leri süriyede yaşatma yönünda adımlar atılmasını beklerken tam tersi yapılıyor.
Daha da çok çok karamsar günlere doğru gidiyoruz.
Yabancıya mahkum bir yönetim yabancıya çakan bir yönetim yani kendi kendine batağa giden bir yönetim.
El mahkum olmak üzere en kötüsü para basacaklar gibi bu durumda.
Eknomik ve siyasi olarak tam bir bataktayız diyeceğim diğerleride aynı al birini vur ötekine tarım,eğitim
Şöyle 1 yıllığına ne yapacağımızı bilen bir yönetim varmı yokmu,yada rüzgara göre adım atan bir yönetimmi var.
Olması gereken 10 yıllık planlar hadi olmadı 5 yıllık planlar.
Ben dahil 1 ay sonrayı tahmin etmek yada beklemek imkansız.
???????????????????????**
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
5.62’nin altı veya üstü ..
Merkez Bankası / Son dakika
Ülkemiz ekonomisine ilişkin makro göstergeler koordineli politika adımlarının etkisiyle dengelenme sürecinin devamına işaret etmektedir. Öncü veriler ilk çeyrekte yurt içi talepte ılımlı bir toparlanmanın gerçekleştiğini göstermektedir. Mal ihracatı ve turizm talebindeki güçlü seyirle birlikte net ihracat büyümeye yüksek katkı vermektedir. Bu çerçevede cari dengedeki iyileşmenin hızlanarak sürmesi beklenmektedir.
Ekonomik dengelenme sürecinde para politikası fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda şekillenirken maliye politikası ile güçlü eşgüdüm enflasyonla mücadeleyi desteklemektedir. Diğer taraftan, Merkez Bankası rezervlerini güçlendirme politikasına kararlılıkla devam etmektedir. Bu doğrultuda, geçtiğimiz yıl finansal piyasalarda yaşanan oynaklıklar sonrasında rezervlerde artış trendi gözlenmiştir. Brüt rezervlerde yaşanan dalgalanmalar ise olağan işlemlerden ve dönemsel unsurlardan kaynaklanmakta olup öngörülmeyen bir durum söz konusu değildir.
Finansal piyasalarda gözlenen oynaklıklar ve sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmekte olup para politikası ve likidite yönetimine ilişkin tüm araçlar, fiyat istikrarını sağlamak ve finansal istikrarı desteklemek amacıyla kullanılmaya devam edilecektir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur
Merkez de eksik olan 3 milyar dolarlık rezerv kaybının nedeni olarak.
Kamu bankaları aracılığı ile dolara müdahale edildiği yönünde görüşler var.
Yani 5,50 lerin altında verilmiş piyasaya ve iktidar yanlısı işadamları bunları aldı diyen dedikodu türü beyanlar var.
https://www.youtube.com/watch?v=qs6pwKWoQz8
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Yer İmleri