Günaydýn arkadaþlar , iyi haftalar
Günaydýn arkadaþlar , iyi haftalar
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Dýþiþleri sözcüsü aksoy: Herhangi bir ülkenin israil nezdindeki büyükelçiliðini kudüs'e taþýmasý uluslararasý hukukun açýk bir ihlalini teþkil edecektir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
günaydýn, iyi haftalar...
hem siyasi, hem ekonomik yönden çok volatil (hareketli) bir hafta olacak gibi.
ülkemiz ve Türk milleti olarak bizler için her þeyin en güzeli olsun...
Dolar/TL en dusuk 5.5691’i gördü
Günaydýn TÜRK MÝLLETÝ
5 yýldýr iyi günler yaþamýyoruz.
5 yýldýr stres artarak devam ediyor.
Ülkem baþý boþ bir yönetim hali aldý.
YÖNETÝLEMÝYORUz.
israf,tasarruf,planlý iþler yapýlmasý ve üretim yönünda artý devleti küçültme yönünde dahada artý süriyeli leri süriyede yaþatma yönünda adýmlar atýlmasýný beklerken tam tersi yapýlýyor.
Daha da çok çok karamsar günlere doðru gidiyoruz.
Yabancýya mahkum bir yönetim yabancýya çakan bir yönetim yani kendi kendine bataða giden bir yönetim.
El mahkum olmak üzere en kötüsü para basacaklar gibi bu durumda.
Eknomik ve siyasi olarak tam bir bataktayýz diyeceðim diðerleride ayný al birini vur ötekine tarým,eðitim
Þöyle 1 yýllýðýna ne yapacaðýmýzý bilen bir yönetim varmý yokmu,yada rüzgara göre adým atan bir yönetimmi var.
Olmasý gereken 10 yýllýk planlar hadi olmadý 5 yýllýk planlar.
Ben dahil 1 ay sonrayý tahmin etmek yada beklemek imkansýz.
???????????????????????**
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
5.62’nin altý veya üstü ..
Merkez Bankasý / Son dakika
Ülkemiz ekonomisine iliþkin makro göstergeler koordineli politika adýmlarýnýn etkisiyle dengelenme sürecinin devamýna iþaret etmektedir. Öncü veriler ilk çeyrekte yurt içi talepte ýlýmlý bir toparlanmanýn gerçekleþtiðini göstermektedir. Mal ihracatý ve turizm talebindeki güçlü seyirle birlikte net ihracat büyümeye yüksek katký vermektedir. Bu çerçevede cari dengedeki iyileþmenin hýzlanarak sürmesi beklenmektedir.
Ekonomik dengelenme sürecinde para politikasý fiyat istikrarý hedefi doðrultusunda þekillenirken maliye politikasý ile güçlü eþgüdüm enflasyonla mücadeleyi desteklemektedir. Diðer taraftan, Merkez Bankasý rezervlerini güçlendirme politikasýna kararlýlýkla devam etmektedir. Bu doðrultuda, geçtiðimiz yýl finansal piyasalarda yaþanan oynaklýklar sonrasýnda rezervlerde artýþ trendi gözlenmiþtir. Brüt rezervlerde yaþanan dalgalanmalar ise olaðan iþlemlerden ve dönemsel unsurlardan kaynaklanmakta olup öngörülmeyen bir durum söz konusu deðildir.
Finansal piyasalarda gözlenen oynaklýklar ve saðlýksýz fiyat oluþumlarý yakýndan takip edilmekte olup para politikasý ve likidite yönetimine iliþkin tüm araçlar, fiyat istikrarýný saðlamak ve finansal istikrarý desteklemek amacýyla kullanýlmaya devam edilecektir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur
Merkez de eksik olan 3 milyar dolarlýk rezerv kaybýnýn nedeni olarak.
Kamu bankalarý aracýlýðý ile dolara müdahale edildiði yönünde görüþler var.
Yani 5,50 lerin altýnda verilmiþ piyasaya ve iktidar yanlýsý iþadamlarý bunlarý aldý diyen dedikodu türü beyanlar var.
https://www.youtube.com/watch?v=qs6pwKWoQz8
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Yer Ýmleri