Sayfa 38/992 İlkİlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 297 - 304 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu dolar mevduat faizi geçen agustosta 2018 en çok kaçı gordu.galiba %9 oran alınabildi.bunu internette gorebilirmiyiz?
    eurobondlarda %10 u gorgu galiba agustosta...
    İNVESTİNG.COMDA eurobond varmı kodu nedir?
    Burda vardır:http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=27020&page=2
    İlgili tarihteki postlara bakabilirsiniz

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Sayin omega bende repo icin is yatirimdan hesap actirdim.tonla imza aldilar .bi risk var midir acaba ..yani kesinti cikarirlar mi ...yahut yatirim danismanlik ucreti kesebilirler mi ...acarken boyle bir kesintinin olmayacagini soylediler ama .
    Bende Pazartesi günü açtırdım sadece EFT için 2 TL ücret alıyoruz dediler. İş Bankasında hesabınız varsa oraya yapılacak havele içinde 1 TL denildi. Bunun dışında hisse alım-satım komisyonu var.
    2 gündür günlük repo gidiyorum 23.49'dan net 19.98 getirisi var.

3. Odeabank mevduat eski müşteri yeni para %21.75.

Odeabank bono 68 gün %23.93 (mevduat karşılığı oran)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by 40YILLIKSANAYICI
    Sn. Pscyokinesis, konu başlığı ilgisiz olduğu için meşgul etmemek adına size özelden yazıyorum; Büyük olasılıkla siz başka bir şekilden bahsettiniz fakat ben aşağıdaki şekilde de bunun mümkün olabileceğini düşündüm ama doğruluğundan emin değilim, beyin fırtınası yapmak isterim

Verdiğiniz örnek için:
    Akbank ay sonu kontratı 6.29 iken Aynı anda 6.14 spot fiyattan alıp birim başına 15 kuruş kazanmanın maliyetini hesaplayalım:

Örneğin 10000 adet için hesaplarsak;

Spottan alım için 61400TL bağlanacak
    Viop ta AKBANK kontrat teminatı 90TL yani kaldıraç 7kat.

Demekki 6.29 dan Akbank kontratını açığa satmak için (Short) 62900/7 = 8985TL bağlamak lazım.

Toplam: 61400 + 8985 = 70385TL bağlanan para ve
    Ay sonu beklenen getiri 1500TL ise %2.13 Aylık getiri sağlamış oluruz.

Yıllık karşılığı %25.56

Tabi bu getiri net değil çünkü hisse alım satımda ve viop pozisyonu için ödenecek komisyonların eksiltilmesi lazım.

Fakat bildiğim kadarıyla VİOP ta pozisyon açtığınız miktardan da nema alabiliyorsunuz bu verilecek komisyonları kapatabilir. Net hesabı yapacak bilgi birikimine sahip değilim fakat VİOP ta kontratı olan tüm hisse senetleri anlık olarak takip edilip %30 ün üzeri bir pozisyon yakalandığında anlık işlem yapılabilir değil mi?

** Olayın mantığı da şu anladığım kadarıyla;
    Senaryo1) kontrat günü 6.29 ise 1500ü kazandık
    Senaryo2) kontrat günü 6.35 olmuşsa spottan 6 kuruş extra kar, viop tan 6 kuruş extra zarar ettik yine 1500ü kazandık.
    Senaryo3) kontrat günü 6.23 olmuşsa spottan 6 kuruş extra zarar, viop tan 6 kuruş extra kar ettik yine 1500ü kazandık.

Yorumlarınızı bekliyorum, eğer mantık doğru ise risk almadan mevduat üzeri getiri sağlamak biraz matematikle mümkün gibi gözüküyor ?
    Bilen biri var mı hesap doğru mu acaba .

Birde getiriden stopaj olmadığı için oran daha da yüksek oluyordu sanırım .

Konu hakkında bilgim pek Yok .

Sadece teminat 90 tl ve 100 pay şeklinde oluyor .

Nuri Sergen geçen gün yazmıştı şimdi silmiş sanırım bulamadım net hesaplamasını

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben de brüt %20.77 ile günlükteyim, mevduat bağlamadım. Belirli bir oranda oranları kontrol etmek için ppf'ye geçtim (%10)
    Garanti bankasının ppf oranı son hafta %20.50 civarına düştü. Eğer orası tekrar %22 ve üzerine istikrarlı bir şekilde atarsa ppf'lerdeki oranı kademeli olarak arttıracağım.
    8 Nisan sonrasında Albayrak ve Merkez bankası ppk kararına göre karar vereceğim. Mevduatta bir düzelme olmazsa komple ppf'ye geçeceğim. Komple ppf'ye geçmek için ppflerdeki istikrarsızlığın geçmesini bekliyorum.
    Ppf ler son bir haftadır toparladı en kötü hali mevduata 2-3 puan fark atıyor.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by eren2008 Yazıyı Oku
    Ppf ler son bir haftadır toparladı en kötü hali mevduata 2-3 puan fark atıyor.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet 8 Nisan'dan sonra yapılacak olan açıklamalrda mevduata stopaj indirimi gelmez ise ppf ağırlığını arttıracağım. Şu an beklememin nedeni garanti ve burgan'daki ppf'lerin brüt %20.50 getiriyor olması. 1 hafta 10 gün içinde ben de karar vereceğim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 38/992 İlkİlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •