Artan

22,22 10 13:55
74,80 10 13:55
14.980,00 9.99 14:18
159,70 9.99 14:22
356,25 9.95 13:55
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 14:25
90,00 -8.63 14:25
539.997,50 -7.71 13:55
3,35 -7.46 14:25
151,60 -7.45 14:23
Azalan Hisseler

İşlem

5.559.947.950,90 14:25
5.542.614.917,00 14:25
4.928.571.975,18 14:25
4.794.144.468,84 14:25
4.376.572.975,42 14:25
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7996 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Yıl 1979'du.
    Karadeniz'in şirin beldesi Fatsa'da belediye başkanı seçimi vardı.
    Ankara seçimi iki kez ertelemiş ama engelleyememişti.
    Sonunda Fatsalılar sandığa gitti.
    Sandıktan bağımsız aday Fikri Sönmez çıktı..
    Üstelik ezici bir oyla; 3096.
    CHP, Adalet Partisi, MHP ve MSP'nin oylarını toplasan Sönmez'e yetişemiyordu.
    Artık Fatsa'nın yeni başkanı Fikri Sönmez'di.
    Mesleği terzi olduğu için kendisine "Terzi Fikri" derlerdi.
    Sosyalist bir insandı.

Terzi Fikri göreve gelir gelmez Fatsa’da halk örgütleri kurdu.
    Halkın direkt yönetime katılmasını sağladı..
    En önemli sorun çamurdu.
    Halkla birlikte bir haftada Fatsa’nın tüm çamurlu yolları yenilendi.
    Özellikle fındık üreticilerin sorunlarıyla ilgilendi.
    Aracıların, komisyoncuların önünü kesti.
    Kooperatifleşme çalışmaları yaptı.
    Karaborsacıların üzerine gitti.
    İlçede ekmek fiyatını fırıncılarla masaya oturan halk örgütleri ortak belirledi.
    Ulaşımı ve suyu ucuzlattı.
    Terzi Fikri kısa bir sürede Fatsa’da sosyalist bir düzen kurdu.
    Yapılanlar karşısında ilçenin CHP, Adalet Partisi ve Milli Selamet Partisi temsilcileri de yönetime tam destek verdi.

Ancak Ankara Fatsa'da yapılanlardan rahatsız oldu.
    Aylarca Fatsa aleyhine haberler yapıldı.
    Başbakan Süleyman Demirel ve Hürriyet Gazetesi'nin başyazarı Oktay Ekşi Fatsa'yı hedef gösterdi.
    "Burada halk mutlu, sorun yok" diyen Fatsa kaymakamı görevden alındı.
    Gazeteler hemen hergün Fatsa'yı kötüledi.
    Manşetler şöyleydi.
    “Komünistler Fatsa’yı ele geçirdi..”
    “Devlet Fatsa’da yok..”
    “Dinsizler dini yasakladı..”
    “Halk mahkemeleri kuruldu."
    Fatsa resmen askere hedef gösteriliyordu.

Tarih 12 Temmuz 1980'di.
    Türk Silahlı Kuvvetleri Fatsa'ya nokta operasyonu yaptı.
    İlçede asker ve sağ görüşlüler birlikte cadı avı başlattı.
    Başta Belediye Başkanı Terzi Fikri olmak ùzere yüzlerce insan tutuklandı.
    Ertesi gün Genelkurmay Başkanı Kenan Evren şu açıklamayı yaptı.
    "Fatsa'da taş taş üstüne bırakmadık, netekim."

Halkın oylarıyla seçilen Terzi Fikri ve yüzlerce Fatsalı anayasal düzeni silah zoruyla yıkmak iddiasıyla yargılandı.
    Cezaevinde ağır işkence gördüler..
    Tarih 4 Mayıs 1985'di.
    Bundan 34 yıl önce.
    Terzi Fikri'nin yorgun kalbi yenik düştü..
    Cezaevinde vefat etti.
    Cenazesi sorun oldu.
    Önce "Dinsiz bu" dediler, cenazesini yıkamadılar.
    Sonra "Vatan haini bu" dediler, selasını yarıda kestiler.
    Namazı bile kılmak istemediler.
    Sonunda apar topar namaz kılıp gömdüler.

Terzi Fikri'nin eşi Nurten Sönmez yıllarca içten içe ağladı.
    Sessiz gözyaşlarının nedeni sadece eşini kaybetmesi değildi.
    Cenaze töreninde yapılanlardı.
    Yıllar sonra söylediği şu sözler hiç unutulmadı.
    Bir röportajda şöyle demişti Nurten Sönmez:

"Yusuf'u 2.5 ay tuttular içeride. Naci ise 2.5 yıl kaldı. Fikri için hep 'Bir gün dönecek' diyordum. Ancak yıllar geçtikçe umutlarım tükeniyordu. Cezaevine ziyaretine gittiğimde bana, 'Ben ne yaptım ise halkım için yaptım' diyordu. En son ziyaretine, ölümünden bir ay önce gitmiştik. Çok zayıflamıştı. 5 Mayıs'ta da ölüm haberi geldi. Selâ okunurken birden yarıda kesildi. Sonra öğrendik ki yetkililer, 'Bu Müslüman değildi. Komünistti. Cenazesi yıkanmaz, selâsı okunmaz, namazı kılınmaz' diye toplantı yapıp karar almışlar. Bu benim içimi çok acıttı. Çünkü Fikri, namaz kılar, oruç tutardı. Fikri'nin babası yaşananlara çok üzülüyordu. Akşamları onu pencerede beklerdim. Tek katlı evimizin camları saldırıya karşı saçlarla kapatılmıştı. İki kez silahlı saldırı olmuştu evimize. Bir keresinde vurdular da Fikri'yi. Sadece solculuk da değildi onunki, halkıyla kaynaşan bir insandı. Herkesle çok iyi ilişkiler kurardı. Hâlâ birkaç kişi var yaşlılar otururuz sohbet ederiz herkes Fikri'den övgüyle bahseder. Meşhur fındık konuşmaları herkesin dilinde."

Ve Kenan Evren'in sözleri:

"Orada Terzi Fikri diye biri çıkmış 'Devlet benim' diyor. Komite kurmuş. Fatsa'yı o komite yönetiyor. Ne yapılıp yapılmayacağını halk karar veriyor. Buna göz yumamazdık. Göz yumsak, izin versek daha nice Fatsalar çıkardı"

Terzi Fikri ve eşi Nurten Sönmez'e saygıyla..
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Yıl 1979'du.
    Ankara seçimi iki kez ertelemiş ama engelleyememişti.
    Sonunda Fatsalılar sandığa gitti.
    Sandıktan bağımsız aday Fikri Sönmez çıktı..
    Üstelik ezici bir oyla; 3096.
    CHP, Adalet Partisi, MHP ve MSP'nin oylarını toplasan Sönmez'e yetişemiyordu.
    Artık Fatsa'nın yeni başkanı Fikri Sönmez'di.
    Mesleği terzi olduğu için kendisine "Terzi Fikri" derlerdi.
    Sosyalist bir insandı.

Terzi Fikri göreve gelir gelmez Fatsa’da halk örgütleri kurdu.
    Halkın direkt yönetime katılmasını sağladı..
    En önemli sorun çamurdu.
    Halkla birlikte bir haftada Fatsa’nın tüm çamurlu yolları yenilendi.
    Özellikle fındık üreticilerin sorunlarıyla ilgilendi.
    Aracıların, komisyoncuların önünü kesti.
    Kooperatifleşme çalışmaları yaptı.
    Karaborsacıların üzerine gitti.
    İlçede ekmek fiyatını fırıncılarla masaya oturan halk örgütleri ortak belirledi.
    Ulaşımı ve suyu ucuzlattı.
    Terzi Fikri kısa bir sürede Fatsa’da sosyalist bir düzen kurdu.
    Yapılanlar karşısında ilçenin CHP, Adalet Partisi ve Milli Selamet Partisi temsilcileri de yönetime tam destek verdi.

Ancak Ankara Fatsa'da yapılanlardan rahatsız oldu.
    Aylarca Fatsa aleyhine haberler yapıldı.
    Başbakan Süleyman Demirel ve Hürriyet Gazetesi'nin başyazarı Oktay Ekşi Fatsa'yı hedef gösterdi.
    "Burada halk mutlu, sorun yok" diyen Fatsa kaymakamı görevden alındı.
    Gazeteler hemen hergün Fatsa'yı kötüledi.
    Manşetler şöyleydi.
    “Komünistler Fatsa’yı ele geçirdi..”
    “Devlet Fatsa’da yok..”
    “Dinsizler dini yasakladı..”
    “Halk mahkemeleri kuruldu."
    Fatsa resmen askere hedef gösteriliyordu.

Tarih 12 Temmuz 1980'di.
    Türk Silahlı Kuvvetleri Fatsa'ya nokta operasyonu yaptı.
    İlçede asker ve sağ görüşlüler birlikte cadı avı başlattı.
    Başta Belediye Başkanı Terzi Fikri olmak ùzere yüzlerce insan tutuklandı.
    Ertesi gün Genelkurmay Başkanı Kenan Evren şu açıklamayı yaptı.
    "Fatsa'da taş taş üstüne bırakmadık, netekim."

Halkın oylarıyla seçilen Terzi Fikri ve yüzlerce Fatsalı anayasal düzeni silah zoruyla yıkmak iddiasıyla yargılandı.
    Cezaevinde ağır işkence gördüler..
    Tarih 4 Mayıs 1985'di.
    Bundan 34 yıl önce.
    Terzi Fikri'nin yorgun kalbi yenik düştü..
    Cezaevinde vefat etti.
    Cenazesi sorun oldu.
    Önce "Dinsiz bu" dediler, cenazesini yıkamadılar.
    Sonra "Vatan haini bu" dediler, selasını yarıda kestiler.
    Namazı bile kılmak istemediler.
    Sonunda apar topar namaz kılıp gömdüler.

Terzi Fikri'nin eşi Nurten Sönmez yıllarca içten içe ağladı.
    Sessiz gözyaşlarının nedeni sadece eşini kaybetmesi değildi.
    Cenaze töreninde yapılanlardı.
    Yıllar sonra söylediği şu sözler hiç unutulmadı.
    Bir röportajda şöyle demişti Nurten Sönmez:

"Yusuf'u 2.5 ay tuttular içeride. Naci ise 2.5 yıl kaldı. Fikri için hep 'Bir gün dönecek' diyordum. Ancak yıllar geçtikçe umutlarım tükeniyordu. Cezaevine ziyaretine gittiğimde bana, 'Ben ne yaptım ise halkım için yaptım' diyordu. En son ziyaretine, ölümünden bir ay önce gitmiştik. Çok zayıflamıştı. 5 Mayıs'ta da ölüm haberi geldi. Selâ okunurken birden yarıda kesildi. Sonra öğrendik ki yetkililer, 'Bu Müslüman değildi. Komünistti. Cenazesi yıkanmaz, selâsı okunmaz, namazı kılınmaz' diye toplantı yapıp karar almışlar. Bu benim içimi çok acıttı. Çünkü Fikri, namaz kılar, oruç tutardı. Fikri'nin babası yaşananlara çok üzülüyordu. Akşamları onu pencerede beklerdim. Tek katlı evimizin camları saldırıya karşı saçlarla kapatılmıştı. İki kez silahlı saldırı olmuştu evimize. Bir keresinde vurdular da Fikri'yi. Sadece solculuk da değildi onunki, halkıyla kaynaşan bir insandı. Herkesle çok iyi ilişkiler kurardı. Hâlâ birkaç kişi var yaşlılar otururuz sohbet ederiz herkes Fikri'den övgüyle bahseder. Meşhur fındık konuşmaları herkesin dilinde."

"Orada Terzi Fikri diye biri çıkmış 'Devlet benim' diyor. Komite kurmuş. Fatsa'yı o komite yönetiyor. Ne yapılıp yapılmayacağını halk karar veriyor. Buna göz yumamazdık. Göz yumsak, izin versek daha nice Fatsalar çıkardı"

duygulandım, benim memleketim.mekanı cennet olsun..gurur duydum..
    İşte böyle bu ülke insanının kendilerine muhtaç olmasını isteyip onlara bir damla mutluluğu çok görenler geçmişte vardı, hala varlar.İyi insanın yanında, kötü insanın karşısında olmayı kendine hayat felsefesi edinmiş ve edinenlerin hepsine SELAM OLSUN...

3.  Alıntı Originally Posted by soulslayer Yazıyı Oku
    ..Başbakan Süleyman Demirel ve Hürriyet Gazetesi'nin başyazarı Oktay Ekşi Fatsa'yı hedef gösterdi.
    "Burada halk mutlu, sorun yok" diyen Fatsa kaymakamı görevden alındı...
    Fetö ahalinin orasına koyarken ortalarda gözükmeyen bu Oktay Ekşi,Eren Erdem,Faik Tunay,Mahmut Tanal,Enis Berberoğlu gibi zibidiler Fetö'nün orasına koyulurken yırtık dondan düşer gibi ortaya dökülmüşler BankAsya'ya STV Zaman'a göğüslerini siper etmişlerdi..Yedi cedlerini çok anmışımdır bunların..

Oktay Ekşi'den Zaman'a ziyaret
    Basın Konseyi Eski Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Zaman Gazetesi'ne destek vermek için gazetenin binasına geldi ve Ekrem Dumanlı'nın düzenlediği basın toplantısına katıldı
    https://www.posta.com.tr/oktay-eksid...ziyaret-258562

SINIF ARKADAŞIM SVG SÜHEYL DEN AKTARIM

Anayasa profesörü Süheyl Batum, YSK'nın İstanbul için vereceği karara dair açıklamalarda bulundu.08 Nisan 2019 Pazartesi 20:13Anayasa profesörü*Süheyl Batum, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı*Recep Tayyip Erdoğan*ile AKP'nin "İstanbul'da oylar yeniden sayılsın" talebine ilişkin açıklamalarda bulundu. Batum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada*"Hiçbir sahte seçmen, mükerrer seçmen yoktur diyen kim? YSK. Şimdi tutup, 'bizi kandırmışlar, sadece İstanbul'da 15 bini aşkın sahte seçmen varmış, görmemişiz' ya da 'bilerek görmezden geldik' diyebilirler mi?"*ifadelerini kullandı.Süheyl Batum, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:"Açık söyleyeyim; İktidarın talebi yönünde karar verilirse, bu kesinlikle ‘hukukun bittiği’ noktadır. Neden mi? İddia şu; ‘sahte seçmenler oy kullanmışâ€™. İki aday arasındaki fark 16 bin değil mi? Yani 16 bin sahte seçmen varmış. Peki olabilir mi?"Bunları seçmen kaydeden kim; İmamoğlu mu? Hayır. YSK ve bağlı Genel Müdürlük. Kimin verileri ile; İçişleri Bakanlığının."Muhalefet partilerinin seçimden önce, değişik kentlerde ‘bir eve, arsaya, onlarca sahte seçmen yazılmışâ€™*iddialarını kesin olarak reddeden kim; YSK."Hiçbir sahte seçmen, mükerrer seçmen yoktur diyen kim; YSK."Pekiyi ‘organize suç çetesi’*bu kurumlara mı sızmış yani? YSK ve İçişleri Bakanlığına mı? Bu nedenle mi iddiaları reddetmişler, ‘kesinlikle en güvenli seçim bizde’*demişler."Seçmen listelerinden hatta seçimden günler sonra böyle bir itiraz biçimi var mı? Şimdi tutup, ‘bizi kandırmışlar, sadece İstanbul'da 15 bini aşkın sahte seçmen varmış, görmemişiz’*ya da ‘bilerek görmezden geldik’*diyebilirler mi?"Siyasetçi olsa diyebilir belki... Örneklerini maalesef çok gördük. Ama bir ‘hakim’... Eşinin, çocuklarının yüzüne bakabilir mi sonra?"Ne olmuştu?AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dün yaptığı açıklamada,*"Kalan bütün ilçelere ilişkin yani 38 ilçeye ilişkin oyların tamamı sayılsın diye il seçim kurulu üzerinden YSK’ya müracaat etmiş olacağız"*ifadelerini kullanmıştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün İstanbul’dan Moskova’ya hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, açıklamasında İstanbul'da oyların yeniden sayımına değinerek,*"Usulsüzlükler tabi bazı değil, neredeyse bütünü usulsüz. Siyasi parti olarak örgütlü bazı eylemlerin yapıldığını tespit etmiş durumdayız. Şimdi 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul’da kalkıp da 13-14 bin farkla bir seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye de hakkı yoktur"*dedi. Kaynak: Süheyl Batum sert çıktı: Eşinin, çocuklarının yüzüne bakabilir mi sonra?
    DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Alıntı Originally Posted by radyolog Yazıyı Oku
    SINIF ARKADAŞIM SVG SÜHEYL DEN AKTARIM

Anayasa profesörü Süheyl Batum, YSK'nın İstanbul için vereceği karara dair açıklamalarda bulundu.08 Nisan 2019 Pazartesi 20:13Anayasa profesörü*Süheyl Batum, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı*Recep Tayyip Erdoğan*ile AKP'nin "İstanbul'da oylar yeniden sayılsın" talebine ilişkin açıklamalarda bulundu. Batum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada*"Hiçbir sahte seçmen, mükerrer seçmen yoktur diyen kim? YSK. Şimdi tutup, 'bizi kandırmışlar, sadece İstanbul'da 15 bini aşkın sahte seçmen varmış, görmemişiz' ya da 'bilerek görmezden geldik' diyebilirler mi?"*ifadelerini kullandı.Süheyl Batum, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:"Açık söyleyeyim; İktidarın talebi yönünde karar verilirse, bu kesinlikle ‘hukukun bittiği’ noktadır. Neden mi? İddia şu; ‘sahte seçmenler oy kullanmışâ€™. İki aday arasındaki fark 16 bin değil mi? Yani 16 bin sahte seçmen varmış. Peki olabilir mi?"Bunları seçmen kaydeden kim; İmamoğlu mu? Hayır. YSK ve bağlı Genel Müdürlük. Kimin verileri ile; İçişleri Bakanlığının."Muhalefet partilerinin seçimden önce, değişik kentlerde ‘bir eve, arsaya, onlarca sahte seçmen yazılmışâ€™*iddialarını kesin olarak reddeden kim; YSK."Hiçbir sahte seçmen, mükerrer seçmen yoktur diyen kim; YSK."Pekiyi ‘organize suç çetesi’*bu kurumlara mı sızmış yani? YSK ve İçişleri Bakanlığına mı? Bu nedenle mi iddiaları reddetmişler, ‘kesinlikle en güvenli seçim bizde’*demişler."Seçmen listelerinden hatta seçimden günler sonra böyle bir itiraz biçimi var mı? Şimdi tutup, ‘bizi kandırmışlar, sadece İstanbul'da 15 bini aşkın sahte seçmen varmış, görmemişiz’*ya da ‘bilerek görmezden geldik’*diyebilirler mi?"Siyasetçi olsa diyebilir belki... Örneklerini maalesef çok gördük. Ama bir ‘hakim’... Eşinin, çocuklarının yüzüne bakabilir mi sonra?"Ne olmuştu?AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dün yaptığı açıklamada,*"Kalan bütün ilçelere ilişkin yani 38 ilçeye ilişkin oyların tamamı sayılsın diye il seçim kurulu üzerinden YSK’ya müracaat etmiş olacağız"*ifadelerini kullanmıştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün İstanbul’dan Moskova’ya hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, açıklamasında İstanbul'da oyların yeniden sayımına değinerek,*"Usulsüzlükler tabi bazı değil, neredeyse bütünü usulsüz. Siyasi parti olarak örgütlü bazı eylemlerin yapıldığını tespit etmiş durumdayız. Şimdi 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul’da kalkıp da 13-14 bin farkla bir seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye de hakkı yoktur"*dedi. Kaynak: Süheyl Batum sert çıktı: Eşinin, çocuklarının yüzüne bakabilir mi sonra?
    Düşünüyorum.

Kesin vardır hemde bu denilenden fazladır.

Kimdir dersek akp seçmeni ve verdikleri oylarda akp yedir.

Birini seçip biz yaptık karşı cenah hatta feto adına dedirtirler.

Her zaman yaptıkları bu.

1 oy 1 oydur deniliyor 15 bin oy mok.

Yenileme yapınca bakalım daha ne çamurlar çıkacak.

Kurtuluş savaşında düşmanla iş birliği yapan varken ve bu zamanda yunan galip geleydi diyenler varken.

YÜZ ne demek yüzmü kalır ne demek WC den başka yer kalmaz böylelerine.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Yıl 1979'du.

NE OLURDU ....

kötümü olurdu amarrikan güdümlü şerefli...

BU ÜLKEDE ÜLKENİN AĞNIZA MIÇAN 2 TANE ŞEREFLİ İNSAN VARDIR...

BİRİ NETEKİM dir

SORU:

DİĞERİ KİMDİR
    DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Alıntı Originally Posted by radyolog Yazıyı Oku
    NE OLURDU ....

kötümü olurdu amarrikan güdümlü şerefli...

BU ÜLKEDE ÜLKENİN AĞNIZA MIÇAN 2 TANE ŞEREFLİ İNSAN VARDIR...

BİRİ NETEKİM dir

SORU:

DİĞERİ KİMDİR
    Menderes, Celal Bayar, Memduh Tagmac, The Rahmetli say say bitmez, serefli coktur bu memnekette...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Menderes, Celal Bayar, Memduh Tagmac, The Rahmetli say say bitmez, serefli coktur bu memnekette...
    Yaşlanmışım,benden hızlı yazıyorsunuz.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •