Sayfa 158/1000 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 1,257 - 1,264 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. buradaki fiyatlar kirli mi temiz fiyatlar mı acaba? sitede bununla ilgili bilgi göremedim. bir de alış oranı, satış oranı ne demek ola ki?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bugun 2029 icin HSBC, isyatirim ve Finansinvest'ten fiyat istedim.
    Finansinvest geri donecegim dedi ama donmedi.
    HSBC ve Isyatirim hemen fiyat verdiler.
    Isyatirim fiyati daha iyi idi o an.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Fiyatlari karsilastirirken temiz fiyatlari kullanacagiz.
    Temiz fiyati atiyorum 97.50 ise ve 10 sene varsa itfaya ve kupon da 7.50% ise 100 den cikarip 10 seneye bolup (100-97.50=2.5 / 10 = 0.25) bu farki da yillik kupon faizine ekleyip 100 e bolerek getiriyi hesapliyormusuz.
    7.50+0.25=7.75 bunu 100 nominale bolersek %7,75 getiri oluyormus.
    Isyatirim sube muduru bu sekilde anlatti.
    Vergi konusunda da bilgi verdi.
    Kendisi eski hazineci oldugundan bu konuyu ozellikle iyi bildigini ifade etti.
    200K dolarlik tutarli istersek fiyat daha rekabetci olabilirmis..

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Vergi konusunu da soyle hatirlayalim.
    Vadeye kadar tutarsak alim satim kazanci vergisi yok.
    Bonoyu kactan alirsak alalim itfa tarihinde 100 dolar olarak anaparamizi geri aliyoruz.
    Kuponlari her sene aldigimiz rakami o gunku kurdan bir sonraki sene mart ayinda gelir vergisi beyannamemize ekliyoruz ve 15-35% arasi gelir vergimizi oduyoruz.
    Ilk sene burada bir istisna var. O da su: Kirli temiz fiyat farkini ilk kupondan indirip matrahi o sekilde belirliyoruz.
    Sonraki seneler kupon geliri tam olarak beyan ediliyor.
    Vadeden once satarsak isler biraz daha zorlasiyor ama o da anlasilmayacak gibi degil.
    Aldigimiz gunku fiyati ve satttigimiz gunku fiyati TCMB doviz alis kurundan TL ye ceviriyoruz arada gecen surede enflasyon %10 ve uzeri olmus ise alis maliyetimizi enflasyona endeksleyerek satis gunune getiriyoruz ve aradaki farki beyan ediyoruz. Bu arada varsa kupon odemesi onu da matraha ekliyoruz tabii...
    Enflasyon %10 olmamis ise enflasyon endekslemesi yapmiyoruz.

Syg,

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    buradaki fiyatlar kirli mi temiz fiyatlar mı acaba? sitede bununla ilgili bilgi göremedim. bir de alış oranı, satış oranı ne demek ola ki?
    Alış oranı, alış fiyatı ile onlara sattığınızda elde ettikleri getiri, satış oranı, satış fiyatından aldığınızda sizin elde ettiğiniz getiri
    Saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bonoyu kactan alirsak alalim itfa tarihinde 100 dolar olarak anaparamizi geri aliyoruz.
    Kuponlari her sene aldigimiz rakami o gunku kurdan bir sonraki sene mart ayinda gelir vergisi beyannamemize ekliyoruz ve 15-35% arasi gelir vergimizi oduyoruz.
    Ilk sene burada bir istisna var. O da su: Kirli temiz fiyat farkini ilk kupondan indirip matrahi o sekilde belirliyoruz.
    Vadeden once satarsak isler biraz daha zorlasiyor ama o da anlasilmayacak gibi degil.
    Aldigimiz gunku fiyati ve satttigimiz gunku fiyati TCMB doviz alis kurundan TL ye ceviriyoruz arada gecen surede enflasyon %10 ve uzeri olmus ise alis maliyetimizi enflasyona endeksleyerek satis gunune getiriyoruz ve aradaki farki beyan ediyoruz. Bu arada varsa kupon odemesi onu da matraha ekliyoruz tabii...

Syg,
    Primli veya iskontolu bonoların etkisi eksik ama bilgiler doğru

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Syg,
    Merhaba,

Burada bir hata var sanırım. İtfa elinize geçen anapara ile alım fiyatınızın farkı menkul sermaye iradı olup aynı kupon gelirleri gibi
    (istisnai bedelin üzerindeyse gelir vergisine tabi olarak) vergilendirilir. Bunun itfadan önceki alım-satım kazancından farkı kur farkının dikkate alınmaması ve dolayısıyla UFE endekslemesi de yapılmamasıdır. Yani evet, irfada anaparayı alıyorsunuz ama ertesi sene (eğer vergilendirilecek kadar menkul sermaye iradı geliriniz olduysa) vergisini veriyorsunuz.

Kaynak:
    https://www.privia.com.tr/ContentMan...ehberi2018.pdf (sf.3)
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

8.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    Merhaba,

Burada bir hata var sanırım. İtfa elinize geçen anapara ile alım fiyatınızın farkı menkul sermaye iradı olup aynı kupon gelirleri gibi
    (istisnai bedelin üzerindeyse gelir vergisine tabi olarak) vergilendirilir. Bunun itfadan önceki alım-satım kazancından farkı kur farkının dikkate alınmaması ve dolayısıyla UFE endekslemesi de yapılmamasıdır. Yani evet, irfada anaparayı alıyorsunuz ama ertesi sene (eğer vergilendirilecek kadar menkul sermaye iradı geliriniz olduysa) vergisini veriyorsunuz.

Kaynak:
    https://www.privia.com.tr/ContentMan...ehberi2018.pdf (sf.3)
    Yazdığınızı yanlış anlamadıysam, tam katılamıyorum. İtfayı beklemeden satış yapıldığında aradaki kur farkının dikkate alınması durumu itfa gelirine karşı bir dezavantaj değil. Sebebi şu; itfa geliri itfa günündeki kurla çarpılarak hesaba katılıyor. Bu da aslında alım-satım kazancındaki işlemin aynısı yapılıyor sadece alış fiyatı olarak 0 alınıyor demektir.
    Saygılar.

Sayfa 158/1000 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •