Sayfa 192/946 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292692 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 1,529 - 1,536 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

elden çıkarmak bana uygun bi durum değil onu başkası cevaplasın
    henüz al sat aşamasına gelemedim,satarsam aşağıdan alma şansım yok
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ahan şuraya yazıyorum 5ç85 üstü demek peşinden 6.40 a yakın bi yere gelmek demek
    bende oraları bekliyorum hocam ama işte 5.85e izin verecekler mi.
    sanki kurun artması ile ibb arasında bir bağ var gibi

3.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Asıl sorun şu, nerede elden çıkarmalı bu yeşilleri
    25 Nisan'da faiz artışı geleceğine oynayan şimdi, gelmeyeceğini düşünen tutacak yeşili.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    25 Nisan ppk toplantısı için ön gerilme yapıyor. Merkezin işi çok zor. Piyasa 150 baz puan kadar faiz artışı istiyor. İsteyenin 1 yüzü kara vermeyen obama
    Birçok kişi ve kuruluş çok yakın zamanda yüklü faiz indirimlerinden bahsediyordu.
    Herşey anlık değişiyor.
    Veya küçük bir illüzyon yapılıyor.

5. Bizlerin odaklandığımız nokta farklı neymiş Yanlış anlamaya devam Mazbata ile ekonomi düzelmiyormuş bilen de konuşuyor bilmeyen de

6.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Birçok kişi ve kuruluş çok yakın zamanda yüklü faiz indirimlerinden bahsediyordu.
    Herşey anlık değişiyor.
    Veya küçük bir illüzyon yapılıyor.
    Eğer ki faiz arttırımı değil indirimi ihtimali kuvvetli görülüyorsa o zaman var olan döviz pozisyonunu değil azaltmak , arttırmak daha doğru olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    bende oraları bekliyorum hocam ama işte 5.85e izin verecekler mi.
    sanki kurun artması ile ibb arasında bir bağ var gibi
    yok mesele bu ve rxpunun dediği gibi mb den faiz istiyorlar
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Konunun özü merkez bankasının rezervlerini gerçek dışı ''şişkin' gösterdiği ile ilgili.Bu konuda çok daha kapsamlı bir makaleyi Financial Times yayınlamış ,''ZEROHEDGE' de FT'ye paralel merkez bankasının rezervleri ile ilgili bir yazı yazmış,,dün akşam FT'yi yazmıştım.

Financial Times'ın yazısında:

Financial Times'ın başvurusu üzerine yazılı bir cevap yollayan TCMB "Türkiye rezervlerini milyarlarca dolar borçla takviye ediyor" başlıklı haberde Merkez Bankasının cevabını yayınladı..
    Haber "TCMB rezervlerini kısa vadeli dolar borçla takviye ederek olası bir krizde TL'yi savunma gücünü abartıyor" ifadeleriyle başlıyor.
    TCMB'nin en son raporunda net rezervleri 28.1 milyar dolar hesaplandı. Fakat, FT'nin swap işlemleri ayıklandıktan sonra bulduğu meblağ sadece 16 milyar dolar.
    TCMB swap işlemlerinin rezerv meblağını etkileyebileceğini kabul etti, fakat muhasebeleştirmenin uluslararası normlara uygun olduğunun altını çizdi. Ancak, Financial Times'in görüştüğü bazı piyasa katılımcıları bu açıklamadan sonra dahi rahatsızlıklarını ifade ettiler. Investec Bankası GOP traderı Julian Rimmer "Bu (swapların) olağan işlemler olduğunu düşünmüyorum. Merkez Bankaları gerçekler hususunda bu denli ketum olmamalı" yorumunu yaptı.
    Adını vermek istemeyen bir eski TCMB yöneticisi ise "Bunlar borç, kazanılmış para değil. Rezerv artırmanın geleneksel yöntemi bu değildir" dedi.
    Financial Times'in hesaplarına göre geçmişte swap hesabında 500 milyon dolardan fazla bakiye göstermeyen TCMB'nin bu kalemde borçları 8 Nisan haftasında 13 milyar dolara yükseldi.
    Adını vermek istemeyen beş uzman veya yatırımcı da FT'la rezerv düzeyi hakkında kaygılarını paylaştılar. FT'a göre bu kişiler JP Morgan aleyhinde soruşturma başlatılmasından sonra bu konuda açıkça konuşmaktan çekindiklerini söylediler.
    FT tanımların biraz değiştiği günlük analitik bilançodan da SWAP işlemlerini çıkartarak rezerv hesabı yaptı. Bu hesaba göre net döviz rezervleri Nisan ayı boyunca 11.5 milyar doların altında seyretti. Eş yöntemlerle hesaplanan Mart başı rezervleri ise 28.7 milyar dolar olarak rapor edildi.
    FT'ye göre, swap işlemleri dahil edilse dahi, Mart-Nisan arasında rezervlerde bir kayıp var. FT bu kaybın TCMB'nin kamuya verdiği borçla ilgili olup olmadığını sordu. TCMB soruya açık cevap vermedi, fakat "SWAP operasyonları Bankamızın yerli bankaların likidite yönetimi ve etkin çalışmasını sağlamada kullandığı uluslararası kabul gören bir yöntemdir" demekle yetindi. TCMB ayrıca genel kabul görmüş rezerv rasyosunun brüt rezervler olduğunu, çünkü gerektiği zaman tüm bu meblağın Banka'nın kullanımına amade olduğunu vurguladı.
    Halen 77 milyar dolar olan brüt rezervlerin de bir yıl içinde 177 milyar dolar dış borç çevirmesi gereken ekonomi için yetersiz olduğu iddia ediliyor.
    dursun buradada
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    25 Nisan ppk toplantısı için ön gerilme yapıyor. Merkezin işi çok zor. Piyasa 150 baz puan kadar faiz artışı istiyor. İsteyenin 1 yüzü kara vermeyen obama
    sabit kalacağında net eminim.
    7 ay önceki hataya düşecekler.
    piyasayı dinlemeyecekler ve hiçbir zaman indirim şansları olmayacak.
    birde sorgulanması gereken en önemli soru,
    MB neden mayıs kontratı açmadı.? Hiçbir maliyetten girmedi. Terste kalmaktan mı korktu?

Sayfa 192/946 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292692 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •