Sayfa 235/946 İlkİlk ... 135185225233234235236237245285335735 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 1,873 - 1,880 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. 500 milyonluk alacağın rahatca 10 milyon tl ye satılıp bankanın işine bakması aslında kapitalizmin insan kaynaklarını nasıl gereksizce tüketen bir sistem olduğunu gösteriyor.Batılı bankalar vs 100 yıldır afrika yı asyayı borc yükü altında kırbaclıyor, ülkeler aclıktan kırılıyor.Ama bankalar işine geldiğinde alacağının 50 de 49undan vazgecip hadi eyvellah diyor. Sistemdeki verimliliğe bak be.

2. Sayın betterking bu dediğinizin olma ihtimali zayıf. Temerrüde düşen kredi borçluları kara listeye girer ve affedilmeleri çok zordur. Sistemin dışına atılmamak için (kredi kartları, ihtiyaç kredileri, esnaf kredileri vs.) rasyonel davranış gereği borçlular genellikle ödemeye çalışır.

Sizin dediğininiz devlete borçlarda olur. Çok sıkıştığım dönemler oldu kredi kartlarının minimumunu hep yatırmışımdır. Çünkü o karta ihtiyacım var! İhtiyaç kredisi almışsam ne yapıp etmiş taksidi yatırmışımdır. Çünkü belki başka zaman ihtiyacım olacak.

Ama geliri düzelttikten sonra bile trafik cezası yatırmamışımdır mesela! Sanıyorum son 10 senedir zamanında trafik ceza yatırmadım. Hep aflarda yapılandırdım ya da araba değiştirirken mecburiyetten yatırmışımdır.

Böyle birşey.

3.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Bu iskonto ile çok satış oluyor.. Örnek INGBANK , banka Yapı Kredi'den daha az bir rakama satmış.. (533.026.621-TL yasal takipteki bireysel ve ticari nitelikli kredi alacakları toplam 10.100.000-TL 'ye ) Banka bu batık krediler için bilançosunda karşılık ayırmak zorunda, bundan kurtulmak isteyen banka bu yolu seçiyor bence iyi de yapıyor..

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/715227
    Bildiğim kadarıyla bu oranlar geçen yıla kadar %6'nın altına düşmüyordu. Hatta çoğunlukla %8-10 bandında idi. Eğer bankalar artık %3 ile sorunlu kredilerini satmaya başladılar ise bu çok ciddi bir kırılmadır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Anadolu Ajansı'nın faaliyet, bütçe ve örgütlenme denetimi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca yürütülecek

5.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    500 milyonluk alacağın rahatca 10 milyon tl ye satılıp bankanın işine bakması aslında kapitalizmin insan kaynaklarını nasıl gereksizce tüketen bir sistem olduğunu gösteriyor.Batılı bankalar vs 100 yıldır afrika yı asyayı borc yükü altında kırbaclıyor, ülkeler aclıktan kırılıyor.Ama bankalar işine geldiğinde alacağının 50 de 49undan vazgecip hadi eyvellah diyor. Sistemdeki verimliliğe bak be.
    Aynı elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeli gibi.
    Yamukların yükünün düzgün insanlara taşıtıldığı bir sistem.

6.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Sayın betterking bu dediğinizin olma ihtimali zayıf. Temerrüde düşen kredi borçluları kara listeye girer ve affedilmeleri çok zordur. Sistemin dışına atılmamak için (kredi kartları, ihtiyaç kredileri, esnaf kredileri vs.) rasyonel davranış gereği borçlular genellikle ödemeye çalışır.

Sizin dediğininiz devlete borçlarda olur. Çok sıkıştığım dönemler oldu kredi kartlarının minimumunu hep yatırmışımdır. Çünkü o karta ihtiyacım var! İhtiyaç kredisi almışsam ne yapıp etmiş taksidi yatırmışımdır. Çünkü belki başka zaman ihtiyacım olacak.

Ama geliri düzelttikten sonra bile trafik cezası yatırmamışımdır mesela! Sanıyorum son 10 senedir zamanında trafik ceza yatırmadım. Hep aflarda yapılandırdım ya da araba değiştirirken mecburiyetten yatırmışımdır.

Böyle birşey.
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Aynı elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeli gibi.
    Yamukların yükünün düzgün insanlara taşıtıldığı bir sistem.
    Sn. Başkara, isteyerek yada zorunluluktan Sn. djoz'un söylediği noktaya geliyor olay. Ödemeyen sistem dışına çıkar evet; ki zaten sistem onu dışlamıştır, en azından sistem dışındaki fiziki enstrümanlarıyla günü kurtarmaya çalışır.

Tabii benim yazdıklarım olayın biraz da abartılı olan distopik boyutu; ama imalat sektörünün durumu ortada, işsizlik oranları hızla artıyor, bu kadar kredi nasıl ödenecek? Belki de ödenemeyecek, aynı kgf'ler gibi.

7. Selamun aleyküm
    kandiliniz hayırlara vesile olması temennimdir .

Ecnebi'nin Paskalya Tatili Nedeni ile Tatil Olacak Varantlar...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarıyla bu oranlar geçen yıla kadar %6'nın altına düşmüyordu. Hatta çoğunlukla %8-10 bandında idi. Eğer bankalar artık %3 ile sorunlu kredilerini satmaya başladılar ise bu çok ciddi bir kırılmadır.
    evet geçen yıllarda %8 civarında idi rakamlar
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 235/946 İlkİlk ... 135185225233234235236237245285335735 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •