Sayfa 56/967 İlkİlk ... 646545556575866106156556 ... SonSon
Arama sonucu : 7735 madde; 441 - 448 arası.

Konu: DGNMO - Doğanlar Mobilya

1. Rica ederim Sn. eaglexx.

Burada tahminlerimizi ve beklentilerimizi yazıyoruz. Bu rakamlar tamamen tahmin. Ancak makul ve mantıklı olarak neler olabileceğini kestirmeye çalışıyoruz. Borsa zaten budur. Beklentidir. Benimde beklentim bu ve bunların üstüdür. Bu yazdıklarımın tam tersi de her zaman mümkündür.

Düşününki bir şirket ne zamandır kar açıklamasın finansal giderler den dolayı sürekli zarar yazsın. Ancak şuan öyle bir durum var oldu ki ; bu finansal giderlerin düşmesi ve bu dönem ve önümüzdeki dönemlerin karlı gelmesi hisseyi nerelere taşır acaba sorunu akla getiriyor ??

Bu finansal tablolar düzelirken şirkete ortak olmanın faydasını dibine kadar yaşayacağımıza inanıyorum.

Burada açığa satan günlük trade eden arkadaşlar var neticede bizim uzun vadecilik nasıl hakkımız sa onlarında kısa vadeciliği yasal haktır.

Ancak bu hareketlerle insanları yargılamak ve aşağılamak ve kötü niyetli yorumlar yazmak yanlıştır.

Ayrıca ilk gelen finansalların bize güzel bir ışık tutacağına inanıyorum. Gelince hep beraber detaylıca değerlendireceğiz.

Sevgiler..
    Forum eski kullanıcı adım:"ufukss"

2. Arkadaşlar aşağıda başkan'ın vermiş olduğu bir röportaj var. Gayet dengeli ve güzel konuşmaları mevcut ;

http://www.emlaktasondakika.com/habe...a-talip/121347

Yurtdışında fırsatlara bakıyor musunuz?

Doğtaş yurtdışında 32 ülkede 50 mağazaya ulaştı ama Kelebek daha 7 mağazada. 2017 yılında yurtdışında 10 Kelebek, 15 Doğtaş mağazası hedefliyoruz. İngiltere ve Almanya'da büyümek, İran'daki Irak'taki fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Hem Avrupa'da hem Körfez'de büyümek istiyoruz diyebilirim. Şirkette arkadaşlarla 2017'yi ‘ihracat yılı' ilan ettik.

2017 ihracat yılı ilan edilmesi yeni mağaza açılışları çok önemli. Yeni mağaza yeni ciro demek. Davut beyin açıklamaları çok önemli sürekli büyüyen ve cirosunu arttırmayı hedefleyen bir başkan..

Boydak Grubu en önemli rakiplerinizden biriydi. Şimdi grup TMSF'de. Ve satışa sunulacak. İlgileniyor musunuz?

Tabii ki o sürece gelindiği zaman biz de TMSF'de bilgilendirme odalarından yararlanacağız. Mobilya sektöründe Boydaklar'ın 3 markası var; Bellona, İstikbal ve Mondi. Bir de TMSF'ye geçen Alfemo ve diğer küçük markalar var. Bunların hepsi pazarda yeri olan önemli firmalar. Tabii tüm bu markaların satışa çıkmasıyla 2017 mobilya sektörü için heyecanlı bir yıl olacak. Biz de burada fırsatlar olduğunu biliyoruz. Ve neler yapabileceğimize bakıyoruz.

Sektörde Boydak'ın payı ne kadar?

Boydaklar bizden 4-5 kat büyük ve en büyük rakibimiz. Ancak bu şirketi kim alırsa alsın aynı güçte kalacağını düşünmüyoruz. Boydaklardan sonra ise en büyük yatırımcı biziz. Bu firmaların devletleştiğini düşünürsek, şu anda özel sektördeki en büyük yatırımcısıyız. Bunun için de bize hem yurtiçinden hem yurtdışından ciddi bayilik talepleri alıyoruz. Sektörde markalı pazar yüzde 25' konumunda. Markalı pazarda bizim payımız yüzde 15-20 civarında. Boydakların kendi açıklamaları sayesinde grubun cirosunun 2 milyar TL civarında olduğunu biliyoruz.
    TMSF'den çıktığında sektörde dengeleri nasıl değiştirir bu satış?
    Bizim Doğtaş olarak 2022 yılında yani Doğtaş'ın 50'nci yılında liderle aramızdaki farkı kapatarak, bir numara olma projeksiyonumuz vardı. Şimdi bu hedefe daha da yaklaşmış olacağız. Hedefimizi gerçekleştirmemiz çok mümkün görünüyor.

Peki, grubun tamamını alabilecek gücünüz var mı?

Biz tamamını almak istemeyiz. Sonuçta bu grup parça parça satılacak. Biz de bütün üzerinde düşünmüyoruz. Düzce'de ve Çanakkale'de 2 tane çok güçlü üretim tesisimiz var. O yüzden üretim tesisleriyle ilgilenmiyoruz. Biz sadece markaların biriyle ilgileniriz. Zaten 2 tane çok değerli markamız var. Bizim ihtiyacımız olan biraz daha orta hedef kitleye konumlandırabileceğimiz bir marka. C ve D segmenti arasında konumlandırabileceğimiz bir markayı alabiliriz diye düşünüyoruz.

Buradaki niyet çok önemli. Amaç burada C ve D segmendi için üretim yapabilmek. Yani doğtaş ve kelebek A ve A+ müşteriye yönelikti ancak şimdi C ve D segmenti için marka alınması demek piyasanın geneline hakimiyet kurabilmek demek. Bu da yine çok çok önemli bir veri.

http://www.haberler.com/dogtas-keleb...809728-haberi/

Doğtaş Kelebek'in 2018 yıl sonu için 1 milyar TL ciro hedeflediğini vurgulayan Acar "Üç yılda üç kat büyüyerek, dünyada ismi anılan bir mobilya devi haline geleceğiz." dedi.
    Tasarımlarıyla mobilya sektöründe trendleri belirleyen Doğtaş Kelebek, yeni hedef ve vizyonunu açıkladı. Doğtaş Kelebek CEO'su Hulusi Acar, "2018 yıl sonu için 1 milyar TL ciro hedefliyoruz. Üç yılda üç kat büyüyerek dünyada ismi anılan bir mobilya devi haline geleceğiz" dedi.

Aslında 2018 sonu için bu hedefin gerçekleşmemesi için hiç bir sebep yok. Benim bu yıl için 6 aylıkta 297.089.507,20 tahminim aslında bu hedefi olabilir kılmaktadır. Demek ki her ne kadar muhafazakar tahminler yapsakta şirket amaç ve hedefleriyle uyuyor. İşte bu çok güzel.

3.  Alıntı Originally Posted by KUZEYs Yazıyı Oku
    Arkadaşlar aşağıda başkan'ın vermiş olduğu bir röportaj var. Gayet dengeli ve güzel konuşmaları mevcut ;

http://www.emlaktasondakika.com/habe...a-talip/121347

Yurtdışında fırsatlara bakıyor musunuz?

Doğtaş yurtdışında 32 ülkede 50 mağazaya ulaştı ama Kelebek daha 7 mağazada. 2017 yılında yurtdışında 10 Kelebek, 15 Doğtaş mağazası hedefliyoruz. İngiltere ve Almanya'da büyümek, İran'daki Irak'taki fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Hem Avrupa'da hem Körfez'de büyümek istiyoruz diyebilirim. Şirkette arkadaşlarla 2017'yi â��ihracat yılı' ilan ettik.

2017 ihracat yılı ilan edilmesi yeni mağaza açılışları çok önemli. Yeni mağaza yeni ciro demek. Davut beyin açıklamaları çok önemli sürekli büyüyen ve cirosunu arttırmayı hedefleyen bir başkan..

Boydak Grubu en önemli rakiplerinizden biriydi. Şimdi grup TMSF'de. Ve satışa sunulacak. İlgileniyor musunuz?

Tabii ki o sürece gelindiği zaman biz de TMSF'de bilgilendirme odalarından yararlanacağız. Mobilya sektöründe Boydaklar'ın 3 markası var; Bellona, İstikbal ve Mondi. Bir de TMSF'ye geçen Alfemo ve diğer küçük markalar var. Bunların hepsi pazarda yeri olan önemli firmalar. Tabii tüm bu markaların satışa çıkmasıyla 2017 mobilya sektörü için heyecanlı bir yıl olacak. Biz de burada fırsatlar olduğunu biliyoruz. Ve neler yapabileceğimize bakıyoruz.

Sektörde Boydak'ın payı ne kadar?

Boydaklar bizden 4-5 kat büyük ve en büyük rakibimiz. Ancak bu şirketi kim alırsa alsın aynı güçte kalacağını düşünmüyoruz. Boydaklardan sonra ise en büyük yatırımcı biziz. Bu firmaların devletleştiğini düşünürsek, şu anda özel sektördeki en büyük yatırımcısıyız. Bunun için de bize hem yurtiçinden hem yurtdışından ciddi bayilik talepleri alıyoruz. Sektörde markalı pazar yüzde 25' konumunda. Markalı pazarda bizim payımız yüzde 15-20 civarında. Boydakların kendi açıklamaları sayesinde grubun cirosunun 2 milyar TL civarında olduğunu biliyoruz.
    TMSF'den çıktığında sektörde dengeleri nasıl değiştirir bu satış?
    Bizim Doğtaş olarak 2022 yılında yani Doğtaş'ın 50'nci yılında liderle aramızdaki farkı kapatarak, bir numara olma projeksiyonumuz vardı. Şimdi bu hedefe daha da yaklaşmış olacağız. Hedefimizi gerçekleştirmemiz çok mümkün görünüyor.

Peki, grubun tamamını alabilecek gücünüz var mı?

Biz tamamını almak istemeyiz. Sonuçta bu grup parça parça satılacak. Biz de bütün üzerinde düşünmüyoruz. Düzce'de ve Çanakkale'de 2 tane çok güçlü üretim tesisimiz var. O yüzden üretim tesisleriyle ilgilenmiyoruz. Biz sadece markaların biriyle ilgileniriz. Zaten 2 tane çok değerli markamız var. Bizim ihtiyacımız olan biraz daha orta hedef kitleye konumlandırabileceğimiz bir marka. C ve D segmenti arasında konumlandırabileceğimiz bir markayı alabiliriz diye düşünüyoruz.

Buradaki niyet çok önemli. Amaç burada C ve D segmendi için üretim yapabilmek. Yani doğtaş ve kelebek A ve A+ müşteriye yönelikti ancak şimdi C ve D segmenti için marka alınması demek piyasanın geneline hakimiyet kurabilmek demek. Bu da yine çok çok önemli bir veri.

http://www.haberler.com/dogtas-keleb...809728-haberi/

Doğtaş Kelebek'in 2018 yıl sonu için 1 milyar TL ciro hedeflediğini vurgulayan Acar "Üç yılda üç kat büyüyerek, dünyada ismi anılan bir mobilya devi haline geleceğiz." dedi.
    Tasarımlarıyla mobilya sektöründe trendleri belirleyen Doğtaş Kelebek, yeni hedef ve vizyonunu açıkladı. Doğtaş Kelebek CEO'su Hulusi Acar, "2018 yıl sonu için 1 milyar TL ciro hedefliyoruz. Üç yılda üç kat büyüyerek dünyada ismi anılan bir mobilya devi haline geleceğiz" dedi.

Aslında 2018 sonu için bu hedefin gerçekleşmemesi için hiç bir sebep yok. Benim bu yıl için 6 aylıkta 297.089.507,20 tahminim aslında bu hedefi olabilir kılmaktadır. Demek ki her ne kadar muhafazakar tahminler yapsakta şirket amaç ve hedefleriyle uyuyor. İşte bu çok güzel.
    Sayin kuzeys emeginize saglik gercekten ne kadar dogru bir hissede oldugumuzu aciklamissiniz resmen

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. *2016 yılında YD satış yurtiçi satışın %10 u kadar. Yani 40 mil civarı.
    Başkanın bu yıl ihracat yılı olacak demesi boşuna değil. Bu ihracat rakamının bu yıl %100 artış göstermesi çok mümkün. Nedenine gelince şirketin avrupa da ve afrikada çok ciddi atakları var. Başkanın dediğinde paralel düşünersek ihracat kur artışlarında gelir yazarak bizim finansal giderlerimizide büyük oranda hedge edecektir. Finansal giderlerdeki kur farkı 43 milyondur 2016 sonunda dolayısıyla bunun düşmesi bize ekstra kar yazmasına vesile olacaktır.

5. *Öte yandan brüt kar marjı %35 civarında. 2016 sonunda brüt kar 135 milyon. 395 milyon ciro ile.

Faliyet karını düşüren en önemli etken Pazarlama satış rakamında ki etken olmuş. Bu da tabiki reklam giderlerinin fazla olmasından dolayı. Ancak ilgi çekici olan ise 2015 yılına göre sadece %10 luk bir pazarlama satış giderinde artış olmuş. Yine pazarlama satış giderinin %10 arttığını varsayarsak %10 ile yaklaşık 102 milyon pazarlama gideri olur.

Ve yıl sonu cironun 600 milyon seviyelerinde gelir ise ;
    600000x0,60= 360.000 STMM
    600-360=240.000 Brüt kar
    paz yönetim vs.+%15=135.000 TL

Faliyet karı : 105.000,00

Finansman giderleri 20.000

=85.000,00 TL kar yazması çok mümkün.

Tabiki ilk çeyrek ile bu varsayımlara güzel bir ışık tutacağız. Ancak bu senet spekülatif hareketlerle harcanacak bir senet değil. Tamamen yatırım senedi. Bu çok net...YTD.

6. Bekleyen kazanır.

7.  Alıntı Originally Posted by KUZEYs Yazıyı Oku
    *Öte yandan brüt kar marjı %35 civarında. 2016 sonunda brüt kar 135 milyon. 395 milyon ciro ile.

Faliyet karını düşüren en önemli etken Pazarlama satış rakamında ki etken olmuş. Bu da tabiki reklam giderlerinin fazla olmasından dolayı. Ancak ilgi çekici olan ise 2015 yılına göre sadece %10 luk bir pazarlama satış giderinde artış olmuş. Yine pazarlama satış giderinin %10 arttığını varsayarsak %10 ile yaklaşık 102 milyon pazarlama gideri olur.

Ve yıl sonu cironun 600 milyon seviyelerinde gelir ise ;
    600000x0,60= 360.000 STMM
    600-360=240.000 Brüt kar
    paz yönetim vs.+%15=135.000 TL

Faliyet karı : 105.000,00

Finansman giderleri 20.000

=85.000,00 TL kar yazması çok mümkün.

Tabiki ilk çeyrek ile bu varsayımlara güzel bir ışık tutacağız. Ancak bu senet spekülatif hareketlerle harcanacak bir senet değil. Tamamen yatırım senedi. Bu çok net...YTD.
    Ben anlamıyorum bazı şeyleri. Yok bu yatırım senedidir bilmemnedir. yok spekülatif değildir. elinizde hisseniz var diye aşık olacaksanız hep övecekseniz siz para kaybedersiniz. Bu hisse tamamen spekülatif hareket ediyor. bunu kimse reddedemez. hiçbi yatırım senedi 1.9 dan 3.1 a 1 haftada gelmez sermaye arttırmadı birşey yapmadı. yok şu kadar kar açıklarsa bilmemne yaparsa. eğer öyle bilanço gelecek olsa hisse hergün %5 %5 yükselerek zirveye ulaşır. bilanço açıklandığında düşüş başlar. hisselerin %93 ü tek elemanda toplu keyfince hareket ettiriyor. teknik olarak hissede fibo 2.66 desteği takip edilmelidir. 2.66 altı kesinlikle stop olur. altı boş... bir hisse 3 milyon tl ye yükselip 40 milyon tl ye düşüyorsa. o zaman korkun çünkü çevirerek çıkıyor demek. burası yatırım senedi değil eğer yatırım senedi olsa idi aselsan petkim tüpraş açın oraya bakın grafik 5 sene bekleyene kaybettirmiş mi birde buraya bakın burası küçük söğüşleme yeri değil. Eğer spekülatörlerede burdan sesleniyorum o övenler. EĞER PARA KAZANMAK İSTİYORSANIZ ÇALIŞKANLARI FABRİKANIZA ALIN ÇALIŞTIRIN SATIŞ YAPIN DÜZENLİ KAR EDİN TEMETTÜ DAĞITIN HİSSENİZ DEĞERİNDE OLSUN ZOR DURUMA DÜŞERSENİZ HİSSE SATIN. AMA 5 SENE KAZANDIRIN 1 SENE KAYBETTİRİN.

8.  Alıntı Originally Posted by CemSipahi Yazıyı Oku
    Ben anlamıyorum bazı şeyleri. Yok bu yatırım senedidir bilmemnedir. yok spekülatif değildir. elinizde hisseniz var diye aşık olacaksanız hep övecekseniz siz para kaybedersiniz. Bu hisse tamamen spekülatif hareket ediyor. bunu kimse reddedemez. hiçbi yatırım senedi 1.9 dan 3.1 a 1 haftada gelmez sermaye arttırmadı birşey yapmadı. yok şu kadar kar açıklarsa bilmemne yaparsa. eğer öyle bilanço gelecek olsa hisse hergün %5 %5 yükselerek zirveye ulaşır. bilanço açıklandığında düşüş başlar. hisselerin %93 ü tek elemanda toplu keyfince hareket ettiriyor. teknik olarak hissede fibo 2.66 desteği takip edilmelidir. 2.66 altı kesinlikle stop olur. altı boş... bir hisse 3 milyon tl ye yükselip 40 milyon tl ye düşüyorsa. o zaman korkun çünkü çevirerek çıkıyor demek. burası yatırım senedi değil eğer yatırım senedi olsa idi aselsan petkim tüpraş açın oraya bakın grafik 5 sene bekleyene kaybettirmiş mi birde buraya bakın burası küçük söğüşleme yeri değil. Eğer spekülatörlerede burdan sesleniyorum o övenler. EĞER PARA KAZANMAK İSTİYORSANIZ ÇALIŞKANLARI FABRİKANIZA ALIN ÇALIŞTIRIN SATIŞ YAPIN DÜZENLİ KAR EDİN TEMETTÜ DAĞITIN HİSSENİZ DEĞERİNDE OLSUN ZOR DURUMA DÜŞERSENİZ HİSSE SATIN. AMA 5 SENE KAZANDIRIN 1 SENE KAYBETTİRİN.
    Sen anlamayabilirsin bazı şeyleri. Anlaman için bazı şeyleri öğrenmen gerekir.

Borsa geleceği fiyatlar bu senette geleceği fiyatlıyor. Sasa yatas kron hepsi ve dahada fazlası 1 hafta veya 1 ay neyse dediğin süreçlerde 2 3 kat gitti.

Sen açığa satış yapacaksın diye spekülatif olmasını isteyebilirsin. Ancak gerçek öyle değil.

Yeter ki yazdığımız mali veriler gelsin.. Sonra sakın açığa satış yapma çarparlar..

Sayfa 56/967 İlkİlk ... 646545556575866106156556 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •