Sn ahmetg nin converge i,sn rxpu nun defragmantasyonu ve detox u falan, cümle içinde kullanılan bu kelimeler beni biraz şaşırttı.Elbet kullanırken iki arkadaşımız da art niyetli değiller.Birkaç gündür oktay sinanoğlu hocanın videolarını izliyorum ,ülkelerin istilasının en önemli yollarından birinin dil olduğunu söylüyor.Ana dilinde düşünmeyen biri tam anlamıyla başka dille bilim yapamaz diyor,ancak taklitçi olur ,üretim anadille mümkündür diyor.Özellikle cümle içinde jenerasyon diyen spikeri nesil diye ,e mail söylemini de elektronik posta diye düzeltti.Gerçi ikinci düzeltmesi yanlıştı ,elektronik de posta da türkçe değil.Biliyorum önüne geçmek mümkün değil ,ama gene de bu ingilizce istilasını düşünmek lazım bence.
Dolara gelince gavur seçimden önce rapor yayınlıyor dolar 5.90 a gider diyor ,dolar oraya gidiyor.Gene yeni rapor yayınlıyor 1 yılda yüzde 15 değer kaybı olacak diye ,ona göre 7 olacak 1 yıl içinde demektir.Dolar grafiğine baktım ağustosda tavan yaptıktan sonra 5 16 ya kadar o kadar dar bir kanalda sapma olmadan düştü ve gene 5.16 dan tek bir yukarı aşağı hareket dışında öyle güzel ve düzenli bir kanalda sanki cetvelle çizilmiş gibi yükseldi.Yani diyeceğim o ki sanki belli rakamlar da anlaşılıyor oralara götürülüyor.Çok anormal işler dışında öyle 10 lara falan gidecek bir dolar olmayacak gibi.Malum 8 üstü rakamlarda memleket batar,niye batırsınlar ki ,daha baya süt et yumurta falan verim alırlar

)))))))))) Neyse uzun bir yazı oldu herkese saygılar sevgiler.
Yer İmleri