Sn ahmetg nin converge i,sn rxpu nun defragmantasyonu ve detox u falan, cümle içinde kullanýlan bu kelimeler beni biraz þaþýrttý.Elbet kullanýrken iki arkadaþýmýz da art niyetli deðiller.Birkaç gündür oktay sinanoðlu hocanýn videolarýný izliyorum ,ülkelerin istilasýnýn en önemli yollarýndan birinin dil olduðunu söylüyor.Ana dilinde düþünmeyen biri tam anlamýyla baþka dille bilim yapamaz diyor,ancak taklitçi olur ,üretim anadille mümkündür diyor.Özellikle cümle içinde jenerasyon diyen spikeri nesil diye ,e mail söylemini de elektronik posta diye düzeltti.Gerçi ikinci düzeltmesi yanlýþtý ,elektronik de posta da türkçe deðil.Biliyorum önüne geçmek mümkün deðil ,ama gene de bu ingilizce istilasýný düþünmek lazým bence.
Dolara gelince gavur seçimden önce rapor yayýnlýyor dolar 5.90 a gider diyor ,dolar oraya gidiyor.Gene yeni rapor yayýnlýyor 1 yýlda yüzde 15 deðer kaybý olacak diye ,ona göre 7 olacak 1 yýl içinde demektir.Dolar grafiðine baktým aðustosda tavan yaptýktan sonra 5 16 ya kadar o kadar dar bir kanalda sapma olmadan düþtü ve gene 5.16 dan tek bir yukarý aþaðý hareket dýþýnda öyle güzel ve düzenli bir kanalda sanki cetvelle çizilmiþ gibi yükseldi.Yani diyeceðim o ki sanki belli rakamlar da anlaþýlýyor oralara götürülüyor.Çok anormal iþler dýþýnda öyle 10 lara falan gidecek bir dolar olmayacak gibi.Malum 8 üstü rakamlarda memleket batar,niye batýrsýnlar ki ,daha baya süt et yumurta falan verim alýrlar

)))))))))) Neyse uzun bir yazý oldu herkese saygýlar sevgiler.
Yer Ýmleri