Sayfa 356/992 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 2,841 - 2,848 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Edremit / Körfez
    Gönderi
    3,210
    TL.ye 1 günden uzun vade bağlamak oldukça riskli diye düşünüyorum
    Tabi karar sizin

2. Bizamanlar burda nkolay bonoyu aktifbanki överken.. çoğu bankadan iyidir derken bir sürü muhalefet vardi.. Simdi 20 sayfadir nkolay bono yazilip çiziliyor

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Bankalar hayır kurumları değildir.
    Hiçbir zaman mudilere gel daha fazla kazandıralım size demezler.
    Bu sebeple temkinli olmakta fayda var dediğiniz üzere bir dalgalanma daha olursa 1 yıllık bağlandı.
    2-3 ay geçti dalgalanma oldu vade de bozulamaz. Para yine pul olur...
    Hocam demezlerde, her cikana ocu gibi bakiyoruz .bastan negatif ...6 ay once 27 0 stopajlı 1 yil baglayanlarada olmaz yanlissin dedik..kaybeden biz olduk...30 kasimdi...finans mt cok israr etti.6 aylik yapalim.24.65 ti o zaman..0 stp..dedim uzun sure ,sonra bana dedi yeni bir urun var ...yine 6 aylik baglayalim lakin 3.ayda bakicaz ....yani 24.65 bitecek son 3 uc ay 5 banka ortalamasinin 1 puan uzerini verecegiz dediler...yani o donen faizler yukselirse kaybin yok dusersede 24.65 degil ama misal 22 den olacak.ama stopaj yine 0 ...bende ayni sizin dediginiz gibi dusundum sonra bulduk paparayi ) ..bazen cok bilmek ince matematik hesaplar bi ise yaramiyor..

Tabiki bu olay dusunulsede tum birikimle yapilmaz diye umuyorum
    Misal 500 binin var dolarada donmek istemiyorsun diyelim 150 bin lirasini yaparsin

4.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Hocam demezlerde, her cikana ocu gibi bakiyoruz .bastan negatif ...6 ay once 27 0 stopajlı 1 yil baglayanlarada olmaz yanlissin dedik..kaybeden biz olduk...30 kasimdi...finans mt cok israr etti.6 aylik yapalim.24.65 ti o zaman..0 stp..dedim uzun sure ,sonra bana dedi yeni bir urun var ...yine 6 aylik baglayalim lakin 3.ayda bakicaz ....yani 24.65 bitecek son 3 uc ay 5 banka ortalamasinin 1 puan uzerini verecegiz dediler...yani o donen faizler yukselirse kaybin yok dusersede 24.65 degil ama misal 22 den olacak.ama stopaj yine 0 ...bende ayni sizin dediginiz gibi dusundum sonra bulduk paparayi ) ..bazen cok bilmek ince matematik hesaplar bi ise yaramiyor..
    Ben 24.4'ten o dönem bağladım 6 ay. Bu ay vadem dolacak.
    O zaman ile şimdi farklı gibi dinamikler.
    %27'den 0 stopaj bağlayan ile doları 5.3xxx'lardan yakalayan arasında çok büyük bir fark yok gibi daha 1 yıla çok var...
    Yine iki yön var. Ya kaybedeceğiz ya kazanacağız.
    İyi kararlar verebilmemiz temennisiyle.

5.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Bankalar hayır kurumları değildir.
    Hiçbir zaman mudilere gel daha fazla kazandıralım size demezler.
    Bu sebeple temkinli olmakta fayda var dediğiniz üzere bir dalgalanma daha olursa 1 yıllık bağlandı.
    2-3 ay geçti dalgalanma oldu vade de bozulamaz. Para yine pul olur...
    Burada inci bir çizgi daha var. Böyle bir dalgalanmada enflasyon artmayacak mı..
     Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Stopaj olayının sıfır olması tüm matematiği değiştiriyor. Bugün en iyi mevduat %23.75 (net %20.19) ve yıllık bileşiği de 22.52% yapıyor. Buradan yola çıkarsak enflasyon Nisan 2020'de %18 üzerine çıkarsa + 5 bir miktar TÜİK'e karşı korunur...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

6.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Ben 24.4'ten o dönem bağladım 6 ay. Bu ay vadem dolacak.
    O zaman ile şimdi farklı gibi dinamikler.
    %27'den 0 stopaj bağlayan ile doları 5.3xxx'lardan yakalayan arasında çok büyük bir fark yok gibi daha 1 yıla çok var...
    Yine iki yön var. Ya kaybedeceğiz ya kazanacağız.
    İyi kararlar verebilmemiz dileğiyle.
    Sn purple dolari isin icine sokmayin .bu dolar almayi dsunmeyenler devamli tl de kalacaklar ...yahut adamin yuzde 50 dolari vardir .yuzde 50 tl dedir .o tlnin bi kismi icin dusunur ....gibi gibi ..ayrica sizin 24 ten bagladiginiz dinamikler ile simdiki dinamikler arasinda ne fark var ... olaki papaz salinmasaydi faizler belki 35 e vuracakti .

İlgi uyandıracak 2 alternatif paket;
    1.Aylık Tüfe üzerinden her ay faiz işlemeli+yıllık %5 faiz uygulamalı,3 ayda bir faiz ödemeli ,400 gün taahhütlü(0 stopajlı)
    2.Aylık Tüfe üzerinden her ay faiz işlemeli+yıllık %10 faiz uygulamalı,6 ayda bir faiz ödemeli,600 gün taahhütlü(0 stopajlı)

8. Papaz mapaz hikaye dendi.zaten ulke ekonomisi kotu... olacakti olanlar dendi....bi baktik papaz hikaye degilmis trump adami beyaz sarayda agirladi .yani demek istedigim sosyal medya goygoylariyla yurumuyor bazi isler ..

Sayfa 356/992 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •