Originally Posted by
Purplee
Bankalar hayır kurumları değildir.
Hiçbir zaman mudilere gel daha fazla kazandıralım size demezler.
Bu sebeple temkinli olmakta fayda var dediğiniz üzere bir dalgalanma daha olursa 1 yıllık bağlandı.
2-3 ay geçti dalgalanma oldu vade de bozulamaz. Para yine pul olur...
Burada inci bir çizgi daha var. Böyle bir dalgalanmada enflasyon artmayacak mı..

Originally Posted by
r.lucas
Hocam demezlerde, her cikana ocu gibi bakiyoruz .bastan negatif ...6 ay once 27 0 stopajlı 1 yil baglayanlarada olmaz yanlissin dedik..kaybeden biz olduk...30 kasimdi...finans mt cok israr etti.6 aylik yapalim.24.65 ti o zaman..0 stp..dedim uzun sure ,sonra bana dedi yeni bir urun var ...yine 6 aylik baglayalim lakin 3.ayda bakicaz ....yani 24.65 bitecek son 3 uc ay 5 banka ortalamasinin 1 puan uzerini verecegiz dediler...yani o donen faizler yukselirse kaybin yok dusersede 24.65 degil ama misal 22 den olacak.ama stopaj yine 0 ...bende ayni sizin dediginiz gibi dusundum sonra bulduk paparayi

) ..bazen cok bilmek ince matematik hesaplar bi ise yaramiyor..
Stopaj olayının sıfır olması tüm matematiği değiştiriyor. Bugün en iyi mevduat %23.75 (net %20.19) ve yıllık bileşiği de 22.52% yapıyor. Buradan yola çıkarsak enflasyon Nisan 2020'de %18 üzerine çıkarsa + 5 bir miktar TÜİK'e karşı korunur...
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri