Sayfa 524/946 İlkİlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 4,185 - 4,192 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Bizler nasıl soğan, patates, saman dahi ithal eder hale geldiysek ve giderek daha da fazla dışarı bağımlı hale geliyorsak ABD'nin içinde bulunduğu durum da bu. Değerli parası ve Çin'in kendi para birimini ABD Dolarına karşı sürekli düşük tutma politikalarının sonucu olarak ABD ekonomisi Çin'den yaptığı ithalata bağımlı. Çin esasında mutlu azınlığın menfaatleri için sürekli düşük yuan ve düşük fiyat politikasıyla kendi halkının refahını ihraç ediyor

2.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Bizdeki gibi satmayınca alamayacağı için bu kadar düz hesap olur mu bilmiyorum.
    Çin yeni pazar yahut pazar genişletme diyerek tüm dünya pazarlarına saldırırsa minik bir kaos çıkar mı?
     Alıntı Originally Posted by Enflasyon Yazıyı Oku
    Yuannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
     Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Adamlar ABD ye satip herkesten almış .
    Şimdi ABD ye satip herkesten alamayacak demek oluyor.

Bizim de çin e karşı 17 milyar dolar civarı cari acigimiz var.

Ne olur bu durumda bizim için?

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu gelişmeler Çin'in yuan'ı devalüe etmesine zemin hazırlayabilir. Çin bu yolu gönülsüzce de seçmez. Zira Çin'in cari açık vermeye başlaması Yuan'ın dünya parası olması yolundaki önemli bir mihenk taşının da aşılmasını sağlayabilir. SDR sepetinde eli her zamankinden güçlü olur.

Unutmayalım ki Yuan'ın dünya parası olmasını engelleyen faktörlerin başında Çin'in cari fazla vermesi yatıyordu.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    [FONT="]Çin bankaları bankalardan nakit dolar çekim limitini 5000 USD'dan 3000 USD'ye indirdi.[/FONT]

https://twitter.com/r_x_p_u/status/1125099295353524225
    Trumpın acıklamasından sonra mı
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Yav ben size en basit , en organik dondurmanın tarifini vermiştim; ama üzülerek görüyorum ki hala adına dondurma dedikleri o maddeyi yemeye devam edeceksiniz, sizi kınıyorum. Hiç rasyonel değilsiniz
    Yazın busdan başma tanımam
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by Enflasyon Yazıyı Oku
    Sarı izin vermez yuan deval yerse çin müşteri nerden bulacak buldururmu keşke herşey teknik bilgi olsa. Pala abey hazır
    Çin sarının cik cik ötmesine sarının Çin'e karşı cari açık vermesinden dolayı göz yumuyor. O açık kapanırsa Çin sarıyı muhattap dahi almaz. Siyasi ve askeri paradigmada değişiklikler olabilir.

Bunu sarı da biliyor. O nedenle yaptığı aslında bir blöf. Çin bu blöfü görürse sarının ipini çekebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu gelişmeler Çin'in yuan'ı devalüe etmesine zemin hazırlayabilir. Çin bu yolu gönülsüzce de seçmez. Zira Çin'in cari açık vermeye başlaması Yuan'ın dünya parası olması yolundaki önemli bir mihenk taşının da aşılmasını sağlayabilir. SDR sepetinde eli her zamankinden güçlü olur.

Unutmayalım ki Yuan'ın dünya parası olmasını engelleyen faktörlerin başında Çin'in cari fazla vermesi yatıyordu.
    Çin'in talep edemediği ürünün fiyatı yerle bir olursa bizim demir çelik sektörü, cam sektörü gibi ihraç ettiğimiz hammadde piyasası ne olur sizce?

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Trumpın acıklamasından sonra mı
    Öyle gözüküyor. Hazırlık yapmış olmalılar.

Çarşı çok pis karışır secim iptali falan hikaye kalır o zaman
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 524/946 İlkİlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •