Sayfa 840/946 İlkİlk ... 340740790830838839840841842850890940 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 6,713 - 6,720 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by tcspirit Yazıyı Oku
    Ya cidden merak ettim kök para miktarını.

Beni araştırtmayın akşam akşam ramazanda. Rakam varsa sizde, yazar mısınız lütfen.
    Var. Ben 2-3 ay önce bakmıştım tcmb veri dağıtım sisteminden.Ama hakikaten forumdaşların epey morali bozulabilir.

Bankalar tarfından yaratılan toplam *geniş* para arzı 2.5 Trilyon TL. 1.1 trilyon TL TL geniş arz, 1.4Trilyon TL döviz geniş arz.

Geniş para arzına M3 deniyor.

Kök paraya da dar para arzı deniyor .Kısaltması da M1. Tahmin edileceği gibi M1 epey düşük bir meblağ.

400-500 milyar TL idi en son baktığımda.Yani geniş para arzının kabaca %20-25'i kadar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Var. Ben 2-3 ay önce bakmıştım tcmb veri dağıtım sisteminden.Ama hakikaten forumdaşların epey morali bozulabilir.

Bankalar tarfından yaratılan toplam *geniş* para arzı 2.5 Trilyon TL. 1.1 trilyon TL TL geniş arz, 1.4Trilyon TL döviz geniş arz.

Geniş para arzına M3 deniyor.

Kök paraya da dar para arzı deniyor .Kısaltması da M1. Tahmin edileceği gibi M1 epey düşük bir meblağ.

400-500 milyar TL idi en son baktığımda.Yani geniş para arzının kabaca %20-25'i kadar.
    Bu rakam normal ki size göre? Diğer GOP lara göre normal bir yerdemiyiz ???

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Nil Satis Nisi Optimum

3.  Alıntı Originally Posted by oguz90tr Yazıyı Oku
    Bu rakam normal ki size göre? Diğer GOP lara göre normal bir yerdemiyiz ???

GOP'larda genelde böyle M1 düşük ve yüksek bir çarpan ile M3'e evriliyor. 1:4 1:5 gibi.

Gelişmiş ülkelerde ise M1 ile M3 birbirlerine daha yakın. Belki kabaca maksimum 1:2 gibi.

M3:2.5TrilyonTL M1:500 milyar TL ise bu aynı zamanda şu demek herkes kredisini kapatıp birbirine borcunu öderse ortada *belki* en iyi ihtimal ile M1 kalır. Yani TL+döviz toplamı 500 milyar TL.Herkesin sahip olduğu toplam kök para arzı bu ne yazık ki.

Ama en kötü ihtimal de ise M1 bile kalmayabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    GOP'larda genelde böyle M1 düşük ve yüksek bir çarpan ile M3'e evriliyor. 1:4 1:5 gibi.

Gelişmiş ülkelerde ise M1 ile M3 birbirlerine daha yakın. Belki kabaca maksimum 1:2 gibi.

M3:2.5TrilyonTL M1:500 milyar TL ise bu aynı zamanda şu demek herkes kredisini kapatıp birbirine borcunu öderse ortada *belki* en iyi ihtimal ile M1 kalır. Yani TL+döviz toplamı 500 milyar TL.Herkesin sahip olduğu toplam kök para arzı bu ne yazık ki.

Ama en kötü ihtimal de ise M1 bile kalmayabilir.
    Tekrar teşekkürler !

Nil Satis Nisi Optimum

5.  Alıntı Originally Posted by oguz90tr Yazıyı Oku
    Tekrar teşekkürler !

Eyvallah .

6. Sn rxpu, bankalarımız dthları Londrada tlye çevirip tüketiciye kredi olarak veriyorlar. Kendilerinin çok kısıtlı kur riski taşıma hakları var sanırım. Londradakiler de cds üzerinden kendilerini sigortalıyorsa, o sigortalayanlara yıllık 5% yeterli oluyor mu. Bankaların kur riski dedikleri büyük ölçüde döviz kredisi verdiği müşterilerinin battığı rakam, ama tl faizleri şu sayıya çıkarsa diğer kredilerde sıkıntı olur diye hiç konuşulmuyor. Orada da problem yok mudur?

7. Bugün takip edemedim.. borsada neden özellikle bankaları sattılar acaba ? Bu çok ürkütücü bir durum

8.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Bugün takip edemedim.. borsada neden özellikle bankaları sattılar acaba ? Bu çok ürkütücü bir durum
    13 milyar dolarlık enerji şirketlerinin borcu için bankalara baskı yapılıyor haberi geçti Reuters haber ajansı.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Sayfa 840/946 İlkİlk ... 340740790830838839840841842850890940 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •