Sayfa 900/946 İlkİlk ... 400800850890898899900901902910 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 7,193 - 7,200 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Tobin vergisinin hiçbir işe yaramadığını, büyümeyi yavaşlattığını, likiditeyi kuruttuğu ve kuruyan likidite yüzünden volatilitenin daha da arttığını anlatan bir makale

https://www.ft.com/content/b9b40fee-...f-00144feabdc0

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet ama şartlar 2008 ile aynı değil, ihracatı yapılan (özellikle orta-yüksek teknoloji) mallar daha avantajlı olan başka ülkelerde üretilerek oradan ihracat yapılabilir. Yükte hafifi pahada ağır ihracat ürünlerini kaybetme riski çok fazla. Benden söylemesi.
    Biz olanı konuştuk sadece sonuçlara değinmedik dediğiniz gibi veya çok daha farklı sonuçları olabilir ve olacaktır.

3. Profesor Turkmen Resmi Gazete'den bugün müjdelenen gelişmeler;

1. Döviz işlemlerinde satış tutarı üzerinden vergi getirildi.
    2. Yurt dışından cep telefonu getirmek 2 yılda 1 iken; 3 yılda 1'e çıkarıldı.
    3. 22 Euro aşağısında uygulanan gümrük muafiyeti kaldırıldı, %18 veya %20 vergi uygulanacak.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şimdi aklımdakileri söylemeyeyim ama şöyle söyleyeyim bunu kurgulayan sizin de o parayı tutma yönünde refleks göstereceğinizi zaten biliyor. Öyle söyleyeyim.
    Bir de liyakat yok diyorlar. Vergi koyma ve toplama işlerine bakan insanlar tam işlerinin erbabı. Tebrik ediyorum.

5. Döviz mevduatı/toplam mevduat oranı rekor tazeledi: %55.43

(10.5.2019 verisi, kaynak: BDDK)

Geçen haftaki notlarımda oran %55.24 olarak gözüküyor.1 haftadaki artış azımsanacak bir artış değil. Döviz mevduatı yeni rekorlara koşuyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. 15 Mayıs Çarşamba 11:09 OKULLARA YENİ TATİL DÜZENİ... NİSAN VE KASIM'DA BİRER HAFTALIK ARA TATİL OLACAK

Yaz tatili de 2 hafta kısalacakmış bunun için...

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Aynı zamanda %60'lara dayanmış dolarizasyon oranı düşürülmek istenmiyor mu?
    Ek vergi koyularak insanlar dolar satmaya mı teşvik edilecek ?
    Benim ilk tepkim '' satmıyorum emanuke '' oldu .

8.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Bir de liyakat yok diyorlar. Vergi koyma ve toplama işlerine bakan insanlar tam işlerinin erbabı. Tebrik ediyorum.
    Halihazırdaki bürokratlar yaş olarak genç. Çoğu 1994 ve öncesindeki dönemi yaşamadı. Pek çoğu 2000'li yıllar sonrasında parasal genişlemenin hakim olduğu nispi olarak modern para politikalarının hakim olduğu ortamlarda yetişti. Bu tür bir ortamda tecrübe edindiler.

Devlet bünyesinde tecrübeli ve eski bürokratların azalmasının başka nedenleri de var. İlki o dönem bürokratları için emeklilik yaşının düşük olması. Diğeri ise 2001 yılından sonra değişen siyasi yapı sonucu kadroların değiştirilmiş olması.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 900/946 İlkİlk ... 400800850890898899900901902910 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •