Sayfa 183/1001 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283683 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. Birde arkadaslardan bilgisi varmi neden bankadan hisse senedi hesabi yabanciye acilmiyor? Sanki yasaktir. Sadece Iranli degil. yabancilara

2. Hisse senedine bulaşma adamı öperler. Sen en iyisi TEFAS tan beğendiklerinden hisse senedi fonları daha az dayak yersin en azından.

Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Birde arkadaslardan bilgisi varmi neden bankadan hisse senedi hesabi yabanciye acilmiyor? Sanki yasaktir. Sadece Iranli degil. yabancilara

3.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Birde arkadaslardan bilgisi varmi neden bankadan hisse senedi hesabi yabanciye acilmiyor? Sanki yasaktir. Sadece Iranli degil. yabancilara
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Hisse senedine bulaşma adamı öperler. Sen en iyisi TEFAS tan beğendiklerinden hisse senedi fonları daha az dayak yersin en azından.
    Yerliler bulaştı çok kazandı yabancılar az kazansın istiyorlardır

Türkiye'de hangi bankalarda İranlılara vadesiz hesap açılıyor?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4. PPF fonları 24,5 - 25 arası getiriyor bu durumda 24,62 den nzor bono yerine fon almak daha mantıklı herhalde, ama daha önce 27 oranlı aldığım bonoların getirisi şu an 25,5 civarında onları bozdurmak için 2 ay daha beklemek gerekiyor.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    sizden bir ricam olacak. mükâfat portföy kısa vadeli kira sertifikası fonunun dünkü fiyatı: 1,325123
    bu günkü fiyatı ise: 1,325852
    tefaşta günlük getiri %0,0550 görünüyor. bu hesap doğru mu?
    Merhaba hayrani bey,
    Günlük getiriniz (1.325852-1.325123)/1.325123*100=0.055013761
    Yuvarlarsak 0.0550.
    Getirinizin mevduat karşılığı %21.26120057
    Yuvarlarsak %21.26.
    Veriler doğrudur.
    Sizlere bol kazançlı günler dilerim.
    Selamlar.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Hisse senedine bulaşma adamı öperler. Sen en iyisi TEFAS tan beğendiklerinden hisse senedi fonları daha az dayak yersin en azından.
    Tabi bulasmak istemem
    Sadece sasirdim
    Hatta banka bilmiyordu
    Hatta sekerbank internet bankasinda yazmis bunu subeye gidin
    Biraz mantiksizdir
    Para ulkeye geliyor hisse senedi neden alinmasin
    Birisi dedi yatirim subenize gitmem gerekir mesela ziraat yatirim ama ben artik uzatmadim

7.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Yerliler bulaştı çok kazandı yabancılar az kazansın istiyorlardır

Türkiye'de hangi bankalarda İranlılara vadesiz hesap açılıyor?
    Sadece ziraat bank ve belki sekerbank ama seker swift falan bagliyor yapamiyorsun
    Ama ben akbanktada hesabim var Cunku universite subesidir

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Çok eskiden bir yatırım fonu sitesi vardı. Bir adamın sitesi. Adamın adını dahi hatırlamıyorum şu an. Hem günlük yorumlar yapıyor, hem de sadece yatırım fonları ile ilgili haberler vs. yayınlanıyordu. Sitede adamın bir yatırım fonu stratejisi vardı. Analitik, ve geçmişe dönük test edildiğnde çok başarılı , uzun vadede enflasyonun neredeyse 2-3 katını kazandırıyordu.
    Sistemin detaylarını hatırlamıyorum ama genel mantığı şu idi ;
    100 birim paranız var diyelim ki,
    cent/dolar bazında 100 endeks değerine göre bu 100 birim para a tipi b tipi arasında bölünüyordu ( o dönem isimleri öyleydi )
    Bu döneme uyarlarsak, hisse yoğun ve ppf şeklinde.
    Tamamen yüzdeleri atıyorum ama endeks cent bazında belli bir yere düştüğünde %80 A tipi ya da daha fazla , borsa arttıkça A tipi azalırken eldeki B tipi fonlar belli bir oranda artırılıyordu. Çok ilginç ve uzun vadede geçmişe dönük test edildiğinde çok başarılı idi.
    Öyle her gün işlem yapılması gereken bir durum da değil, ayda taş çatlasa 1 kere portföydeki bazı a tipi fonları b'ye ya da tersine çeviriyordunuz.
    Genel mantığı bir takım rakamsal ve objektif kriterler kullanarak, endeks düştükçe A tipi ( hise yoğun), endeks yükseldikçe B tipi likit fon oranı artırılıyordu portföyde.
    Ben o dönem bunu 17 ay kadar uygulamıştım. O dönemde tefaş vs. olmadığı için öyle fonların iyisini de seçemiyordunuz. Aynı bankanın iki fonu ile yürütüyordunuz. Ama 17 ayın sonunda, mevduat getirisinin yaklaşık 1.7 katını kazanmıştım. Yani bugüne uyarlarsak , çok kabaca, %20 mevduat desek yıllık %35 gibi bir oran.
    Bu dönemde her grupta en iyi fonu seçmek ve fonlar arasında geçiş de kolay olduğu için daha uygulanabilir görünüyor.
    Stratejinin detaylarını hatırlayınca, nasıl bir sistem olduğunu da anlatırım arzu eden olursa.
    Anlatın okuyalım.
    Selamlar.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Sayfa 183/1001 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •